צ'ק ביטחון

צ'ק ביטחון

האם למילים "צ'ק ביטחון" יש משמעות בזמן הפקדה של הצ'ק בבנק .
במיוחד שלא ניכתב למוטב בלבד . ואין שם ליד המילים לפקודת .
האם אני יכול לתת את הצ'ק לחיים כהן . שיפקיד לחשבונו . ובמידה וחזר הצ'ק . לפנות להוצאה לפועל לגביית התשלום .
תודה לעונים

מצאת תשובות, אבל בכל זאת אני אוסיף

בתור התחלה - מאוד לא מומלץ למסור צ'קים שאינם למוטב בלבד. אני מבינה שאתה המשכיר שקיבל את הצ'ק, ומבחינתך זה פחות משמעותי במקרה כזה, אבל אני ממליצה באופן כללי להקפיד שהצ'קים שלכם יהיו מובנים עם ה"מוטב בלבד" ואף פעם לא למסור צ'קים ריקים.
&nbsp
מבחינת משמעות של הכיתוב צ'ק ביטחון - הכיתוב הוא פחות בשביל הבנק, יותר בשביל בית המשפט: נניח שבעל דירה מחליט להפקיד את צ'ק הביטחון שמסר לו השוכר, והשוכר מצידו לא סובר שיש עילה לכך - ברגע שמצוין הכיתוב "צ'ק ביטחון" יש לכך משמעות שמעוגנת בחוזה, בעל הדירה לא יכול לטעון שהצ'ק נמסר לו מכל סיבה אחרת, והוא יצטרך לתת הסבר קביל משפטית מדוע הפקיד את צ'ק הביטחון שלפי החוזה הוא רשאי להפקיד אותו רק בנסיבות ספציפיות.
&nbsp

תודה הבנתי

עברתי על החוזה . הרי הוא סטנדרתי . לא מוזכר צ'ק הביטחון ביכלל
צ'ק הביטחון . הוא ללא שם פתוח . כך שאני יתן אותו ל"חיים כהן" והוא יפקיד את הצק לחשבונו . לא יכובד הצ'ק . יכניס את הצ'ק להוצאה לפועל . המילים לביטחון בילבד לא יעזרו לו . גם אים הייה כתוב למוטב בילבד קרמר . אפשר להכניס להוצא לפועל . בעל הצ'ק יכול להגיש היתנגדות תוך 21 יום לבית מישפט השלום . מה הוא יטען ?? אני בחור טוב
תודה על ההסבר

למעלה