צ'ק ביטחון שנפרע

קשת1990

New member
צ'ק ביטחון שנפרע

חבר שלי נתן צ'ק ביטחון של 10,000 לפני בערך שנתיים וחצי על דירה שאמא שלו גרה בו. אמא שלו שילמה קודם לכן את כול חודשי השכירות מראש, נראה לי במזומן, והיא גרה שם שנה. אחרי השנה הזו מישהו אחר היה ערב לה כשהיא חידשה את החוזה באותה דירה אך במשך השנה הזו היא לא שילמה את השכירות וסירבה להתפנות. חשוב לציין שיש על גבה חובות רבים, כבר העיפו אותה מדירתה בעבר בגין אי תשלום שכר דירה והיא אף הכריזה על פשיטת רגל. מי שהיה ערב לה נתבע ע"י בעל הבית אבל גם הוא בקשיים כלכליים רבים ובדרך לפשיטת רגל גם. בעל הבית כבר לא קיבל שכר דירה יותר משנה ולפני שבוע האמא קיבלה כתב שמפנים אותה בעוד חודש הוצאה לפועל.
עכשיו בקשר לצ'ק ביטחון, כמה ימים אחרי קבלת ההודעה על הפינוי חבר שלי קיבל גם מכתב מהוצאה לפועל על הציק שהוא נתן לבעלים על 10,000 שקל, ששם הוא דורש לשלם את הסכום. בסיום החוזה בעל הבית אמר לחבר שלי שהוא קרע אותו, וזה לא אצלו יותר. כמו כן, הצ'ק היה על החוזה הראשון שנחתם, שכזכור אמא שלו כבר שילמה מראש את כול התשלומים. והכי מוזר, על הצ'ק כתוב שניתן להשתמש בו עד ל1000 ש"ח, אז איך הוא יכול לדרוש 10,000 אלף? האם הצ'ק בתוקף? האם בעל הבית מנסה להוציא מחבר שלי כסף במירמה? אשמח לתשובות כדי שנוכל לדעת מה לעשות בדיוק.

יש הליך של התנגדות לביצוע שטר

יש בסיפור שלך הרבה פרטים חסרים ולא ברור שיש לכם "קייס" אבל באופן עקרוני יש הליך של "התנגדות לביצוע שטר" שבו הנתבע מבקש להעביר את הדיון בחוב לדיון רגיל (בבית מפשט ולא בהוצל"פ). אם תגשו לבית המשפט (לפ]חות זה ברחוב ויצמן בת"א) יש שם כמה עורכי דין במין ודלפק כזה שיעזרו לכם להגיש את ההתנגדות.

קשת1990

New member
תודה על התשובה

האם זה לא מספיק שהצ'ק הביטחון שהוא נתן היה נוגע לחוזה שכבר נגמר לפני יותר משנה, ובזמן החוזה לא ניצברו חובות. למעשה, הכול שולם מראש. האם אפשר לפדות צ'ק ביטחון ככה סתם והוצאה לפועל לא בודקת כלום. אמרתי גם שהצ'ק מוגבל ל1000 אז לא מבינה מאיפה הוא הביאה דרישה לתשלום של 10,000, נראה שפשוט המציא את זה. אנו בהחלט רוצים לגמור את הסיפור לא בבית משפט, אלא להגיש ערעור. השאלה האם זה גם פילילי? האם זה שהוא לא החזיר את הצ'ק בסיום החוזה ובחר להשתמש בו עכשיו, זה חוקי? אין בכלל תאריך תפוגה לצ'קים?

רשם ההוצל"פ הוא זה שיחליט האם

הטענות מספיקות כדי לעכב את ביצוע השטר ולהעביר התיק להליך משפטי רגיל.
הוצל"פ לא בודק שום דבר, אין זה מתפקידו.
הוא לא החזיר את הצ'ק? הייתם צריכים לעמוד על כך שיחזיר אותו ואם טען שקרע אותו או משהו דומה הייתם צריכים לדרוש שיחתום על מסמך המאשר זאת.

קשת1990

New member
אז אני מבינה מהתשובה שלך שאין מנוס ממשפט

אם אלו היו הצ'קים שלי כמובן שהמקרה לא היה תלוי ככה והייתי עושה הכול כדי לוודא שאקבל את הצ'ק, אני רק מנסה לעזור לחבר שלי עם הצרות שלו. השאלה ההכי חשובה היא האם אפשר לקחת צ'ק ביטחון של חוזה שכבר נגמר, ובזמן השכירות לא הכול שולם כהלכה, ולטבוע ערב שכבר לא קשור לדירה? זה חוקי?

זה מאד תלוי איך מנוסח ההסכם

את כותבת כל מיני דברים ש/ממש לא ברורים. אם הסכום בצ'ק הוא 10,000 ש"ח, איפה כתוב שהוא ניתן למימוש רק על 1000 ש"ח?

תראי, הטענות שהעלית כאן מספיקות, לדעתי, כדי ששופט יחליט לעכב את ביצוע ההוצל"פ ולהעביר את הדיון לבית המשפט אבל אם אין לכם הוכחות לטענות שלכם אז יכול להיות שבסוף תצטרכו לשלם אפילו יותר

קשת1990

New member
תשובות

כתוב על הצ'ק עצמו שהוא מוגבל ל1000 ש"ח. חבר שלי נתן אותם כשהוא היה חייל, וזה מה שהבנק נתן לו בזמנו. ברור שניתן להוכיח שהחוזה כבר נגמר, יש כבר חוזה חדש עם ערב חדש, שדרך אגב כבר יש נגדו תהליכים בהוצאה לפועל, ובעל הבית הגיע איתו להסדר שהוא ישלם את כול חובותיה של אימו של חבר שלי. הוא משלם כמה מאות שקלים כול חודש. כול מי שדיברנו איתו עד עכשיו ושמע את הסיפוראמר שזה נראה לו כמו עוקץ ושבעל הבית מנסנ להוציא עוד כסף. הוא גם הסכים לדבר איתנו ולהיפגש. מה שאני רוצה לדעת האם הוא יכול לדרוש מחבר שלי לשלם חוב על חוזה שהוא לא חתם עליו בחיים, והאם נעשה פה מעשה פילילי.

נראה לי שלא

לגבי השאלה האם יש כאן מעשה פלילי, לדעתי (ואני לא עו"ד) בעל הבית לא ביצע עבירה. בכל מקרה, בטוח שאין שום טעם שפנו למשטרה להגיש תלונה כי המשטרה לא תטפל במקרה כזה.

מה שהבנתי עכשיו זה שהאמא של החבר קיימה את כל מחויבויתיה לגבי החוזה בשנה הראשונה וכשהחוזה הגיע לסיומו היא חתמה חוזה חדש לגמרי עם אותו בעל בית והביאה ערב אחר. אם זה נכון, אז, יש סיכוי טוב שאכן תוכלו להתנגד לביצוע ההוצל"פ לגבי הצ'ק הזה.
אם בעל הבית הסכים להיפגש תוכלו להסביר לו את מה שנאמר כאן, תגידו שהתייעצתם וקיבלתם ייעוץ מה לעשות (להגיש התנגדות לביצוע שטר כאמור מעלה) ואם תיאלצו לנקוט באמצעים אז תתבעו אותו גם על ההוצאות שלכם ועל הזמן שלכם. אולי הוא ירד מהעניין.

gady18

New member
צק כזה אם הוא למוטב בלבד ורשום עליו ביטחון

ורצוי גם תאריך , ניתן לתבוע ביטול בטענה של כשלון תמורה, ולטעון שבעל הביית הוא לא אוחז כשורה
לפי דעתי רצוי לכתוב על צקים כלל גם תאריך פקיעה וכמו כן לצלם כל שיק שניתן ולהחתים
את מקבל הצק , אסור להאמין לאף אחד , אם ירשמו על הצק את כל התנאים אז זה יחסוך בעיות,
בכל אופן מה שצריך זה שאוחז השיק יסביר למה הוא פרע את השיק , הבעיה היא שאם אין אסמכתאות
הוא עלול לטעון שזה שיק ביטחון חדש.

gady18

New member
כן אבל ניתן לרשום על הצק תנאים

למשל הצק ניתן כביטחון לשכירות עד תאריך מסוים
חוץ מזה יתכן שצק של 10000 שקל שרשום עליו שמותר למשוך רק 1000 שקל הוא לא תקין,
ואם זה נכון יש פה הטעיה של בעל הביית, דבר שניתן לטעון

בכל מקרה גם אם נרשמים על הצ'ק תנאים

הבנק אינו מתייחס אליהם.
לא קיים צ'ק שרשום עליו סכום אחד ומותר למשוך ממנו סכום אחר.

gady18

New member
זה לא קשור לבנק זה קשור לתביעה אם הצק בוטל

למשל על צק שאנשים מקבלים מחברות ביטוח בדואר יש תנאים שאם לא ממלאים אותם לא ניתן
לפדות את הצק , בנוסף לכל אם על שצק כתוב שמותר למשוך רק 1000 שקל ובעל הביית קיבל אותו,
אז הצק פגום ואם הוא ילך להוצאה לפועל ניתן לטעון שבעל הביית הטעה את נותן הצק ובעל הביית,
יצטרך להסביר למה זה רשום על הצק.

למעלה