צ'ק בטחון

רואי32

New member
מה מנחש מה?

צודק ! האחריות לא על הפקידים- האחריות על הבנק שמנהל את חשבונותיך האישיים- על זה אתה משלם את הדמי ניהול שלך בחודש - כשאתה כותב ל"בטחון בלבד" זה אומר שרק באישור בעל החתימה מטה רשאים להפקיד את הצ'ק(זה עבר בקריאה גורפת!!!), בקשר לחתימה הלא זהה- הבנק כנראה ירצה להחזיר את הצ'ק על חתימה לא זהה - כי אין לו או זמן או כסף לבזבז על הטלפון אליך לשאול על ה"בטחון בלבד"

צ'ק בטחון

השבוע הייתי חייב לסדר משהו ברכב שלי ולא היה לי מספיק כסף לתת לבעל המוסך אז לכן השארתי לו צ'ק על כל היתרה ( 3,500 שקל ) לסוף החודש ועשיתי קרוס על הצ'ק ורשמתי עליו: צ'ק בטחון לא לפרעון. עכשיו יש לי מספר שאלות: האם בעל המוסך יכול להפקיד את הצ'ק שהשארתי לו? האם הבנק יכול להפקיד צ'ק שכזה?

תשובה

את השיק ניתן להפקיד והבנק אמור לפרוע אותו אם יש יתרה מספקת ואם לא ביטלת אותו. כמובן שאם השיק לא יפרע ויוגש להוצאה לפועל הרישום על גביו יובל לסייע בתמיכה בטענות התנגדות. כמו כן הרישום ימנע מצד שלישי להפוך ל"אוחז כשורה" שכן אינו תם לב (אני מקווה שהבנת ?). בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

רואי32

New member
אני הבנתי

זה מה שהיה חסר לי - הצד המשפטי מבחינת הצד הפרקטי: מותר להפקיד צ'ק בטחון, יום אחרי שהצ'ק מופקד הוא מגיע לסניפך, בסניף כשעוברים על כל הצ'קים הפקידים בסניף צריכים להוציא את הצ'ק מתוך חבילת הצ'קים(זו הסיבה ש"לבטחון בלבד" צריך להיות באותיות גדולות וברורות) ואז ליצור עמך קשר על מנת שתאשר/לא תאשר את הצ'ק, ולכן תוודא שכל אופן התקשורת של הסניף אליך מעודכנים-זה באחריותך רואי

פדיון הצ'ק ?

פיתה צודק רשמתי על הצ'ק: לא לפרעון ועוד שאלה שמעניינת אותי הצ'ק הוא על סך 3,500 שקל והחתימה שלי על הצ'ק לא זהה לחתימה שלי בבנק האם הסניף שלי יחזיר או ייכבד את הצ'ק?

רואי32

New member
פששש כמה נתונים על צ'ק אחד...

דבר ראשון כל הכבוד לבעל המוסך שקיבל כ"כ הרבה הגבלות על הצ'ק דבר שיכול להתפרש כחוסר הבנה מוחלט בצ'קים- ולפי דעתי ויתקן אותי אילן אם אני טועה ברגע שביטלת את זכות הפרעון של הצ'ק דינו כמבוטל אז מה שנותר לך עכשיו זה רק לברוח אהההה להחזיר את החוב

מה פתאום הצ'ק יעבור כמו גדול

לבנקים יש סכום מינימלי לבדיקת פרטים טכניים של צ'ק. צ'ק שקטן מ-6000 ש"ח - יבדק רק התאריך שלו והכיסוי. צ'קים הגדולים מסכום זה - יבדקו בצורה מדוקדקת - תאריך, התאמת מילים לספרות, חתימה תואמת וכו'... חוץ מזה, אין כזה מושג, מבחינת הבנק "צ'ק בטחון", שהוא צ'ק לכל דבר מבחינה בנקאית. אולי משפטית זה משנה, אבל בנקאית זה ממש לא משנה לבנק, והוא יתקשר לשאול אותך רק מרצונו הטוב ( הוא לא חייב להתקשר לכל לקוח שרושם על הצ'ק הערות).

רואי32

New member
אלה לא הערות-אלא הגבלות

צ'ק, מהווה מסמך משפטי לכל דבר בין 3 צדדים במקרה שלנו: בעל המוסך, בעל הצ'ק והבנק וזה לא משנה שזה צ'ק על 20000 שקל או 20 שקל (זה שהבנקים מוכנים לספוג טעויות עד 6000 שקל זה לא מעניין את הלקוח-גם מבחינה משפטית) ולכן כל הגבלה של הלקוח "תופסת"- החל מהגבלת הסחירות, קרוס, 30 יום מכתיבת הצ'ק וכלה ב"צ'ק בטחון" ולכן השאלה היא אכן אם כותבים על הצ'ק - לא לפרעון מלכתחילה הצ'ק מבוטל

bendavid

New member
בוא תסביר לי:

אם זה צ'ק שלא ניתן להפקיד אותו - אז מה אפשר לעשות איתו

למעלה