"צ'קלקה" - מקור המילה?...

"צ'קלקה" - מקור המילה?...../images/Emo26.gif

שלום לכם!... שאלה לי: מה מקור מילת הסלנג "צ'קלקה" - האור הכחול המהבהב שעל ניידות המשטרה (בעיקר הסמויות)? (ידוע גם כ-"קוז'אק", "רולר" וכו') תודה, תודה....

nutmeg

New member
כמו שאמרת

מדובר בסלנג. לא תמיד יודעים את המקור למילת סלנג. לפעמים מדובר בפלוני שאמר משהו (ברדיו, במחזה, במערכון, ב'חברה') שתפס, לפעמים מדובר בשפה פרטית המייחדת אוכלוסיות שלמות (כמו בצבא), לפעמים מדובר על השאלה משפות אחרות ועוד ועוד. בכל מקרה כשמדובר על מילים לא פורמאליות, מקורן לוט בערפל.

גם סלנג לא בא מהאויר...../images/Emo26.gif

יש מילת סלנג שאתה מכיר בלי משמעות??... בד"כ בעברית המדוברת זו מילה משפה זרה (אידיש, ערבית, ספרדית, איטלקית, רוסית וכו'...) - אבל אני לא מצליח לחשוב על מילת סלנג ללא משמעות...

לפלפ

משמעות תמיד יש, אבל מקור לשוני ברור לא תמיד. למשל - המילה לפלפ מבית היוצר של ז'וז'ו חלסטרה. כולם יודעים מה פירושה ומה המשמעות שלה, אבל מאיפה היא באה? ממה נוצרה?

לדעתי, זה ייבוא מדרום ארה"ב ../images/Emo20.gif

כי אני זוכר שהמלה הופיעה בסרט "ראנצ'ו נוטוריוס" של פריץ לאנג (עם מרלן דיטריך בתפקיד הראשי).

ואני מניח...../images/Emo26.gif

שגם הם העתיקו את זה מאיפשהו... אבל בטוח יש לזה איזו משמעות (באיזושהי שפה...)

nutmeg

New member
לא אמרתי שאין משמעות

אמרתי שלפעמים (הדגש: ל פ ע מ י ם המקור לוט בערפל). יש המון מילים בשפה X שנשמעים כמו משהו בשפה Y ועדיין זה לא אומר שיש לשתי המילים משמעות מקור משותפת. למשל LO (יענו- לא, או לו) בעברית זה סוס בהונגרית... נו? מה אפשר ללמוד מזה?

גנגי

New member
אבל זה LO אותו דבר...

כי בעברית "לא" זה במלרע, ובהונגרית במלעיל...

אוֹחַ

New member
זה על שם הקוז'אק שהריינג'רס,

צ'אק נוריס התקין על ראש סוסו, לאקה.
איפה התמונה של הסוס עם ה"גלאי-מהירות"...

למעלה