צפרירים - חיפה

googaf16

New member
צפרירים - חיפה

מתוודה קודם כל, כדי לנקות את מצפוני, שלאחרונה סעדתי במספר מקומות והבטחתי לעצמי שאעלה ביקורת ופשוט לא היה לי כוח.
אז החלטתי עכשיו לכתוב קצת כי לא נראה לי שמישהו כתב על המקום הזה.

שם המקום צפרירים, נמצא במרכז הכרמל בחיפה והוא מקום חדש יחסית למיטב ידיעתי (תקנו אותו אנשי חיפה אם הנני שוגה).
המקום מתפקד על תקן פאב עם אוכל. כשחבריי אמרו לי שנלך לשם אחרי טקס באוניברסיטה לא היו לי ציפיות גדולות. בסופו של דבר זה השתלם, כי היה נחמד מאוד.

לא החלטתי לאיזו אוכלוסיה פונה המקום כי ראיתי שם צעירים, סטודנטים ואנשים בשנות ה-50 וה-60 לחייהם שישבו בחוץ על בירה ונשנושים. זה כבר עשה לי נחמד, אני חובבת חוסר מוגדרות (כשמדובר בקהל יעד של פאב ולא באופן כללי, כן?).

מאחר ולא מצאתי את התפריט שלהם באינטרט אכתוב מהזיכרון בקצרה את המנות שאני זוכרת שאכלנו (היינו 7):
מנה של המבורגר - אחת עם צ'יפס, שנייה עם פירה. חביב, לא משהו לספר עליו.
ניוקי פטריות ושמנת - מביס אחד שלקתי התחלחלתי כי היה נדמה לי שהתגנבה לשם גבינה צהובה. הביסים שבאו אחרי לא אוששו את מחשבתי זו אך אני לא יכולה להתחייב. מקווה שטעיתי כי סך הכל המנה הייתה טעימה מאוד.
מנת פרגיות וירקות - הגיעה במחבת חמה ונמסר כי הייתה מוצלחת.
מנת כריך מיטבולז - המנה שלי. הייתה טעימה מאוד - בלחם ג'בטה הגיעה מנה נכבדת שכללה כדורי בשר, חסה, עגבניה ומיונז. ליד הגיע גם סלט ירוק. אוכל פאבים מושלם מבחינתי. (ואוכל לארוחת בוקר קצת פחות מושלם למי שהיה צריך לפגוש אותי למחרת לאחר שזללתי את השאריות.)
שתינו כל מיני דברים ובסוף החשבון עמד על כ-450 ש"ח, ממש לא נורא.
על קינוח ויתרנו עקב לחצים חברתיים. (כן, בדרך כלל זה עובד הפוך לא יודעת כיצד זה קרה.)
השירות היה נעים לכל אורך שהותנו.
בוטום ליין - אחזור לשם שוב בכיף בפעם הבאה באיזור, למפגש עם חברים.

googaf16

New member
דקה מקפה לואיז,

יתכן ושם הרחוב הוא צפרירים? זה מה שהגוגל נותן ואני לא ממש מכירה את חיפה...

salo22

New member
היה שם בית קפה\קונדיטוריה

ששמו פרח מזיכרוני. בדיוק על הסיבוב כאילו הולכים צפונה על הרחוב של קפה לואיז. נראה חביב בערב, אנשים יושבים בחוץ במין אווירה חצי מסעדתית\פאבית מעוצבת חצי שכונתית.

ענבאך

New member
היה שם את הB12 אאל"ט,

כי לפי המיקום זה נשמע מתאים, ואם אני זוכרת נכון פעם אחרונה ראיתי שהשתנה המקום...

אני חושבת שזו הייתה סנדביצ'יה בשרית כזו, לא משובחת אבל בהחלט נחמדה.

מקווה להגיע לדגום את המקום החדש.

תודה על הדיווח!

המקום נמצא בשכונת כרמליה, שמו "צפרירים 1" אם אינני טועה וזו פשוט הכתובת. שכונת כרמליה יורדת מציר הכרמל - לא מרכז הכרמל שנמצא קצת הלאה. זהו אכן מקום חדש מאוד.
תוכלי להבהיר במה מדובר - האם זו מסעדה ממש? או בית קפה? מהתרשמות חיצונית הייתי בטוחה שמדובר בפאב.

googaf16

New member
כפי שכתבתי בדיווח -

המקום מתפקד על תקן פאב עם אוכל, אבל אוכל טעים, לאו דווקא אוכל פאבים קלאסי של מטוגנים וכאלה.

גם אני הייתי שם והתרשמתי לטובה

הרכבנו לעצמנו ארוחת טאפאסים: כבד קצוץ, פלאפל עדשים, קבב יוגורט סינייה (מהראשונות) וסלט קיסר (מהסלטים). הכל היה טעים, השירות היה נחמד ומשתדל. אלטרנטיבה ראויה בהחלט לקפה לואיז, בפרט בימי שישי, כשהמקום מפוצץ ולמלצרים אין כוח.

karpe

New member
אחלה מקום

מבית היוצר של מקים מוסד הברברוסה, ועוד כמה הצלחות חיפאיות.
זה יותר בר-מסעדה מאשר מסעדה ממש, אבל באמת שיש אחלה אוכל, אוירה נעימה, לא מעשנים בפנים - שזה לא טריויאלי בחיפה.
עד סביבות שעה 9-10 בערב הקהל יותר מבוגר - 40 פלוס כזה, אחרי זה הקהל מתחיל להתחלף לבליינים הצעירים יותר של חיפה (סביבות ה-30).
המוזיקה מתגברת, התאורה נחלשת והמקום נהיה יותר בר מאשר מסעדה,
אבל עדיין בסבבה, לא רועש מדי, לא דחוק מדי, מומלץ.

למעלה