צפע

1צחי

New member
צפע

השבוע חבר מצא צפע דרוס טרי וקרא לי לבוא. הצפע הייה עם וידואי הריגה אך שלם חיצונית,פרט יפה כנראה נקבה (לא בטוח ב-100%) אורך 114 ס"מ,ולא היה לה אוכל טרי(בגלל מצבה אי אפשר לבדוק טוב יותר). זהו פשוט חבל. הנושא לגבי מודעות של האנשים כבר עלה הנחשה נדרסה במזיד מחוץ למקום ישוב.

פעם שמעתי מחבר שלי שהוא נסע

עם הפקח האזורי באוטו ותוך כדי נסיעה הם נתקלו בצפע שחצה את הכביש, אז הפקח פשוט דרס אותו בכוונה. ומחבר אחר שיצא להשתתף באיזה סקר של הרשות באזור אילת שמעתי שהוא היה בג'יפ עם אחד הפקחים והוא עלה על מחילות של חרדוני צב, אפילו שהוא ידע שזה מקום שיש בו ריכוז גבוה לא היה לו ממש איכפת.

אם נתקלים במקרים כאלו - לדווח ומהר

תופעות מסוג זה הן מאד חמורות, על אחת כמה וכמה אם התבצעו בידי האחראים על אכיפת חוקי שמירת הטבע. במקרה ואירועים כאלו קורים שוב, חשוב לכתוב תלונה להנהלת רשות הטבע והגנים (כולל מנהל המחוז הרלוונטי וביולוג המחוז), ולפרסם בפורומים רלוונטיים (כולל שמירת טבע). אבל חשוב שהדיווח הזה יבוא ישירות מהעדים לאירוע, קצת קשה לסמוך על דיווחים מצד שלישי והם יקבלו פחות התייחסות מהגורמים הרלוונטיים.

קורים, עדיין קורים

מפקח ברט"ג נדרש בין היתר לחסל כלבים משוטטים (ע"פ פקודת הכלבת) ולדלל אוכלוסיות של מינים מתפרצים ונזקי חקלאות (עורבים, תנים, חזירים, דורבנים וכו')... לחסל=להרוג איכשהו. כ"א ושיטותיו, והכל מותר- מלכודות רגל (לא חוקיות כמדומני), רובי ציד, טוטו, או אפילו מלכודות כלוב עם יונה חיה קשורה בפנים. בגלל חוסר המנהל התקין ברט"ג, כל דרך קבלת האנשים לעבודה לקוייה וכך מתקבלים פקחים רבים אשר אין דבר בינם לשמירת טבע, לא כל שכן אינם בעלי רקע בתחום כי אם בעלי קשרים או כדו'. המערכת במקרה זה חולה מאוד ולצערי אין טעם בתלונה בפני דרג גבוה יותר. (אז ידרש הסבר מהפקח, והכל ישוב על מקומו בשלום). יש לפרסם ב"פורום" חיצוני בתקווה שיוזמה זו אולי תביא ישועה (בולדוג, רינו צרור, רוני סופר או בכלל אנשי תקשורת. פורומים כגון ש.טבע בתפוז או בוואי-נט וכו') ...מנסיון עבר, גם זה לא תמיד עובד. הרי הכל חוקי!!! אגב, הזדמן לי לראות "הנחייה" (היא תלויה על לוחות המודעות במחוזות השונים של רט"ג) לגבי המנעות בשלב זה מחיסול חתולים (...אבל רק חתולים), עקב החוק החדש שפורסם. ארגון חוקי לא?

naja

New member
אני נתקל בזה כל שבוע....

לפני כחודש קראו לי "ללכוד" עין חתול חברבר שנדרס מכוונה מספר פעמים. זה היה החברבר הכי גדול שאי פעם מדדתי וקרוב לודאי שהכי גדול שראיתי-67 ס"מ!! והקטע הוא שזה היה ממש במרכז הרצליה!!! הנחש הזה בטח הצליח לשרוד 10 שנים לפחות בתוך העיר עד שאיזו פרחולה ראתה אותו חוצה את הכביש.

למעלה