צפיתי בפרק אחרי ש...

צפיתי בפרק אחרי ש...

המג'יק משום מה החליט לא להקליט לי אותו, מצאתי את הפרק ברשת. אני חייבת להודות שהופתעתי, הייתי בטוחה שיתנו יותר משקל לסיפורים ובאופן מאולץ יעבירו אנשים בגלל הסיפור שלהם (זהבה) אבל לא הרגשתי שכך זה היה. עדיין מעצבן אותי שמשה בנבחרת, ובטח לא על חשבון אפרת שממש התחברתי לדברים שהיא הכינה עד כה, חוץ מזה, שהיה מקום להתחשב בהתבלבלות שלה עם התנור. אני לא ממש מתלהבת מהמנות של ג'ניפר, ובעיקר לא מצליחה להבין איך מישהו יכול להכין מנה ממרכיבים שהוא לא אוהב, למרות שיש מי שיראה בזה גדולה וכישרון. תמוהה הייתה בעיניי ההחלטה להעביר את סימה, אולי כי אני מכירה כל כך טוב את המנה שהיא הכינה. היא עשתה ורסיה לחצ'פורי שנקרא "אצ'רולי", ששמו נובע ממקורו בחבל אצ'ארה בגרוזיה, חבל הארץ הגובלת עם טורקיה. המאפה הוא מאפה מורכב יותר ממה שנדמה היה לי שהיא הכינה, צורתו כצורה של עין ויש סיבה לצורה זו, מכיוון שאוכלים את המנה בדרך מסורתית מסויימת. אגב, רושפלד העיר לה שלא ברור לו למה אופים את הביצים עם עם החצ'פורי מההתחלה, הוא רק לא יודע... שזה ממש לא אמור להיות ככה. את הביצים שוברים על המאפה בדקות האחרונות של האפייה שלו. כאשר המנה יוצאת מניחים עליה קוביה נדיבה של חמאה, שוברים "שפיץ" מצד אחד של המאפה דמוי העין, ואיתו מערבבים את הביצה, עם החמאה ועם תערובת הגבינה. ממשיכים לבצוע מהבצק שסביב המילוי, טובלים במילוי ואוכלים כך עד שמסיימים את כל הסביב ורק לבסוף אוכלים את האמצע שנשאר בו לא יותר מדי מילוי.
זה אחד המאכלים הכי טעימים שיש למטבח הגרוזיני להציע (בעצם חצ'פורי על כל סוגיו). ובלי קשר, היא לא הצליחה להדהים אותי בשום מנה שהיא הכינה. דבר נוסף, להדיח את הבחורה עם השקשוקה על סמך "זו לא מנה ייצוגית לתחרות" היה לא הוגן, מאחר והם ביקשו מנה שגרמה להן לחלום לבשל הם היו אמורים לשפוט על פי הטעם בלבד, ודווקא היה נראה שטעים להם. לפי הקריטריון שהם דרשו, ייצוגיות לא הייתה פרמטר (מה לעשות שלא כולנו אוכלים מרק דגים ופירות ים במסעדה של שני כל יום..). ומישהו יכול להסביר לי מהקטע של חלוקה לפי מין? וצירוף מקרים מצחיק... בדיוק יום רביעי היה לי מבחן בקורס פילוסופיה יהודית מודרנית, ובין שאר ההוגים נבחנתי גם על פרנק רוזנצוויג, ונשארתי בפה פעור שעמנואל סיפר שזה סבא שלו

כמעט דפקתי את הראש במסך... ../images/Emo6.gif

יאמ!! קבלו תמונה לחצ'פורי אותנטי מגיאורגיה, כדי להמחיש את הגודל הבלתי אפשרי חחח... זו באמת מנה שכל אחד חייב לטעום בחייו.

Haad Yao

New member
הסיפורים ושאר הירקות

כבר מיצו את עצמם, הם סחטו את המיץ מכל בעלי הסיפורים - זהבה, ההוא מראשל"צ, אליסיה, שי סרמני, נסרין, עמנואל וכד'. הם לא יכולים הרי ליצור שוב רייטינג עם אותו סיפור, אז אחרי שהכושים המטאפוריים עשו את שלהם, אפשר לשלוח חלק ולהשאיר חלק אחר, בהתאם לאיכויות אחרות. אילו איכויות: 1) יכולות הבישול המובנות מאליהן. 2) האישיות והקטגוריה החברתית, שהם הגורם המנבא את שיעור הרייטינג. כך יצא שגילי החיוורת מצאה את עצמה בנבחרת כי כנראה שהמנה שלה מדהימה, ולצדה יש למשל את ליאור הזמר/ משה עם הפול שיש להם קהל עצום. ד"א משה הוא לא כוס התה שלי, וברור לי שהבישול שלו פשוט מדי, אבל אפילו לי היה קשה להיפרד מהבידור שהוא מספק... אז מה עם אלה שכן מזדהים אתו? ג'ניפר - דווקא אוהבת את הבישול שלה, הוא יצירתי מאוד וכל מנה שהיא מגישה שונה ומיוחדת. איך אפשר להכין מנה מהחומר שלא אוהבים - כשאין בחירה
אצ'רולי/ חצ'פורי - עכשיו בא לי לטעום את זה בגרסה המסורתית... נשמע טעים בטירוף. איפה משיגים כזה בארץ? בעצם רציתי כבר מזמן לבקר בגיאורגיה, הרבה צלמים נוסעים לשם. הבשולים האחרים של סימה? מסכימה אתך במאת האחוזים. להדיח את זו עם השקשוקה: כל עניין ההדחות היה חצי - מקצועי, את מסכימה? אבל לדעתי, מי שהלך על מנה פשוטה (שגרמה לו להתאהב בבישול, כן?) היה צריך ליצור איזשהו טוויסט, ערך מוסף, שדרוג - משהו שירומם אותה. ומצד שני, גם סימה לא ממש עשתה את זה (ועוד פישטה את המנה כמו שאת אומרת), אז אכן - לא ברור למה לא תמר. כי סימה התייפחה ואמרה שאייל שני מזכיר לה את אביה? לגבי החלוקה המגדרית - כבר כתבתי על זה שתי הודעות... אם תראי אותן בטח תזדהי אתי...

mamush7

New member
חאצ'אפורי

חאצ'אפורי אמיתי לא מכינים ככה . יש כמה גירסאות. לללי הייה הרצאה שלמה על זה, חבל שלא נתנו לה היזדמנות להציג מול קהל ישראלי מה זה מאפה הניפלה הזה שכל העולם מדבר עליו

מסכימה עם כל מילה שלך ../images/Emo13.gif

אגב השם של הזמר הוא יוסי אזולאי. ואם להיות כנה... אני לא בטוחה כמה קהל יש לו, אני מכירה את השם והוא הרבה זמן בתעשייה, אבל זה שאת מתבלבלת בשמו זה לא בכדי
לגבי משה, אני מסכימה איתך שהוא מבדר, והייתי שמחה לראות אותו למשל בריאליטי כמו האח הגדול, אבל פה הוא ממש מפריע לי בעין ודווקא ממש רציתי שאפרת תעבור. לגבי השקשוקה, ייתכן שאת צודקת אולי זה היה פשוט מדי, אבל בכל זאת זאת הייתה המנה שגרמה לה לבשל אז אולי היה מקום להסתמך בעיקר על הטעם. קראתי את מה שכתבת למטה ומסכימה איתך מאוד. לגבי חצ'פורי, אם את רוצה לאכול את האצ'רולי הכי טעים, תמצאי אותו בחוף הקשתות באשדוד במסעדה שנקראת "פטרה". את אותו סוג את יכולה למצוא גם ב"חצ'פוריה" במחנה יהודה בירושלים, העניין הוא, שדווקא האצ'רולי הוא פחות מומלץ בעיניי שם. אבל כל חצ'פורי אחר שתטעמי בחצ'פוריה זה הכי טעים שתטעמי בארץ. אם בא לך דווקא על אצ'רולי אז באשדוד עדיף. באופן כללי ממליצה על שתי המסעדות בחוםםםםם! ויותר מהכל ממליצה לבקר במדינה המדהימה הזו שלא רק באוכל היא מבורכת

Haad Yao

New member
כל חיי התפארתי בזיכרון טוב לשמות.

בושה וחרפה. ואני לא מכירה אותו כי אני לא עושה אירועים, בטח לא כאלה עם הזמרים המבשלים
מילא מלצרים מזמרים, אבל זמרים מבשלים? עד כה. אני כל כך אהבתי את אפרת, כשהיא כבר הבינה שפישלה היא הייתה כל כך מסכנה ועשתה לי חשק לבוא ולחבק אותה. מקסימה. דבש את נשמעת ידענית רצינית, יש מקום שמשיגים בו חצ'פורי או אצ'טולי שיש בו עין יפה כמו בתמונה שבשרשור, בתל אביב? גיאורגיה - אכן יש תוכניות, אני צלמת וכל צלם שביקר שם חזר נפעם. את גיאורגית? אני יודעת רוסית (אבי הוא רוסי), השפה הזו תעזור להתמצאותי שם?

אסלח לך על השם - אבל רק הפעם ../images/Emo6.gif

כן, יש לך מסעדה שנקראית "חצ'פורי" (בעבר "קפאין") שנמצאת על נחלת בנימין איו לי מושג איזה מספר. זה בית קפה לא גיאורגי בהגדרתו אבל מגיש הרבה מנות גיאורגיות מקסימות. יש במקום גינה אחורית מדהימה ופשוט כיף לשבת שם. אני חושבת שהם מגישים חצ'פורי כזה שם. גילוי נאות מס' 1: לא טעמתי את המנות הגיאורגיות, יצא לי להיות שם כשהם רק ממש פתחו כבית קפה רגיל לחלוטין (לא גיאורגי). גילוי נאות מס' 2: שני הבחורים המנהלים את המקום אבי ומאיר, וגם מבשלים את המנות הם סוג של משפחה רחוקה שלי. ובכל זאת, אין לי שום אינטרס לפרסם אותם או משהו כזה
זה המקום היחיד שמגיש חצ'פורי בת"א לדעתי, אלא אם כן גם ננוצ'קה עושה זאת. ועכשיו נזכרתי, יש גם את מסעדת "דדה" (אמא) בכצנלסון בגבעתיים ששם מגישים אצ'רולי בוודאות, אך לא אוכל להמליץ לך על טיבו כי לא טעמתי חצ'פורי שם (דברים אחרים דווקא כן). כי כשאני רוצה חצ'פורי אני נוסעת לפטרה או לחצ'פוריה
(או מבקשת מאמא אבל זה משהו אחר
). לגבי רוסית, את תסתדרי שם מצויין עם השפה הזו, 90 אחוז מהאנשים דוברים אותה אני חושבת, אולי קצת פחות בכפרים. מבחינת צילום, גיאורגיה לבטח גן עדן בשביל צלמים.

peporain

New member
מצטרפת להמלצה על פטרה באשדוד

אכלתי שם חצ'פורי - אצ'רולי דווקא עוד לא טעמתי - וזה מעולה, מעולה, מעולה! מגישים עם כמה סלטים מרעננים והחצ'פורי מלא גבינה ששווה כל קלוריה

למעלה