צפיפויות בניה

מצב
הנושא נעול.

שמש תמש

New member
צפיפויות בניה

צפיפויות בניה
מישהו יכול להפנות אותי לחומר בנושא? אני רוצה לקבל אמת מידה לגבי צפיפויות בסוגי בניה שונים, למטרות לימודיות. תודה רבה.

גולי מ

New member
זה רק בספריות - נושא תכנון ערים

צפיפויות בניה
מישהו יכול להפנות אותי לחומר בנושא? אני רוצה לקבל אמת מידה לגבי צפיפויות בסוגי בניה שונים, למטרות לימודיות. תודה רבה.
זה רק בספריות - נושא תכנון ערים

מה בדיוק אתה מחפש?

אתה יכול לפרט קצת יותר?
ולמה רק בספריות?
מה בדיוק אתה מחפש?
הצפיפות נובעת משני מקורות עיקריים. מתוך תהליך טבעי של דינמיקה [שיש לה השלכות לכל תחומי החיים] מתוך תכנון מראש. [בערים חדשות] ובסופו של דבר... קצת מזה וקצת מזה. כל רשות קובעת לעצמה את הצפיפות באזור מסויים לפי חזון, חוק, מטרות, פוליטיקה, גיאוגרפיה, תרבות, השקפת עולם ועוד ועוד. החלטה כזו נקבעת ברמה של תב"ע [תכנית בינוי ערים]. היום זו התמחות של אדריכלות וגוררת אחריה החלטות מעשיות בנושאים של תשתיות [כבישים, חניה, ביוב, שירותים קהילתיים וכ"ו]. ומה השאלה?

גולי מ

New member
אז ככה,

אתה יכול לפרט קצת יותר?
ולמה רק בספריות?
אז ככה,
ראשית, אני אישה. שנית, נושא של צפיפות/בנייה רוויה/פנוי/בנוי/מרקמים זה נושא שבשביל ללמוד אותו צריך לקרוא את התאוריות (בינוי/תכנון/עיצוב ערים). בשביל לדעת לגבי מקום קונקרטי, כמו שאמרו לך, אפשר לחפש בתב"ע של אותו מקום מהם אחוזי הבניה המותרים.

שמש תמש

New member
אני יודעת מה האחוזים המותרים

אז ככה,
ראשית, אני אישה. שנית, נושא של צפיפות/בנייה רוויה/פנוי/בנוי/מרקמים זה נושא שבשביל ללמוד אותו צריך לקרוא את התאוריות (בינוי/תכנון/עיצוב ערים). בשביל לדעת לגבי מקום קונקרטי, כמו שאמרו לך, אפשר לחפש בתב"ע של אותו מקום מהם אחוזי הבניה המותרים.
בתבע הספציפית שאני לומדת. אבח חסר לי קנה מידה. האם 11 יח"ד לדונם זה נחשב צפוף? איך זה יכול להראות בפועל, כמו בניין עם כמה קומות?

גולי מ

New member
5 קוטג'ים דו משפחתיים. עכשיו תגידי

בתבע הספציפית שאני לומדת. אבח חסר לי קנה מידה. האם 11 יח"ד לדונם זה נחשב צפוף? איך זה יכול להראות בפועל, כמו בניין עם כמה קומות?
5 קוטג'ים דו משפחתיים. עכשיו תגידי
את: זה צפוף?

מלפוף

New member
11 יח"ד לדונם

11 יח"ד לדונם
בבניה צמודת קרקע לא רק שזה צפוף....זה לחיות בבית שלך ובבית של השכן בו זמנית. סדר גודל סביר לבניה צמודת קרקע ב"בנה ביתך": כ0.5 דונם (ויותר...) בד"כ להקמת מבנה מגורים חד משפחתי ולבניה דו משפחתית מקצים מגרשים של 0.8-0.9 דונם בד"כ (כ400-450 מ"ר ליחידה). כמובן שאלו אינם תנאים מחייבים....זה יכול להיות יותר וזה כמובן יכול להיות פחות זה הממוצע בערך... אם מדובר בבניה לגובה דונם זה שטח מכובד לבניית מבנה מגורים של 4-5 קומות ואף יותר.

gamari

New member
המלצה לגבי צפיפות

צפיפויות בניה
המלצה לגבי צפיפות
ישנו ספר של ג'יין ג'ייקובס, אמנם כתבה אותו לפני 40 שנה אבל שם המושג צפיפות מקבל משמעות, זה נקרא The life and death of american cities עוד ספר טוב של רם קולהאס Life in the metropolis וכמובן של לואיס ממפורד, כולם בנושאי צפיפות בעיר את לא חייבת לקרא אותם, מספיק לעיין

מצב
הנושא נעול.
למעלה