צפוי אבל משמח

מלחין אוברייטד, לטעמי.

ב"מלך האריות" ו"התחלה" הוא עשה דברים מעולים, כל השאר גנריים להחריד בעיני.

GK_FF

New member
זה לא שהוא אוברייטד,

זה שאין לו מתחרים. אף אחד לא זורח בתחום כי זה אחד התחומים הזנוחים בקולנוע של ימינו. בעבר היה דגש גדול על פסקול מוזיקאלי ראוותני ואורקסטרלי, היום נטשו את זה בשביל מינימליזם או ראליזם או אפתיות או השד יודע.

נראה שיש פריחה מכיוון אחר בתחום לאחרונה.

בזמן האחרון, כל מיני כוכבי רוק ואלטרנטיב התחילו לעשות פסקולים לסרטים. זה התחיל עם טרנט רזנור (ניין אינץ' ניילס) עם הרשת החברתית ונערה עם קעקוע דרקון, עכשיו יש את מייק פאטון (פיית' נו מור) שהלחין את "המקום בתוך היער", לסטיבן ווילסון (פורקיפיין טרי) יש סוכן שמנסה לסדר לו הלחנה של סרט בהוליווד...

Colfax

New member
אחד התחומים הזנוחים בקולנוע?!

על מה אתה מבסס את הטענה הזאת?

GK_FF

New member
העיניים והאוזניים שלי

שים לב אגב שאיני מדבר על פס קול ועריכת סאונד שהם תחומים מאוד מושקעים, אבל היום מעדיפים שהמוזיקה תתבלע אל תוך הרקע ולא תבלוט החוצה כבר מספר עשורים (מאיזור שנות ה-70), שינוי יחסית חד מהקולנוע שבא לפני. מלחינים כמו האנס זימר וג'יימס הורנר שאפשר לזהות את סרטיהם על פי הפסקול שלהם הם נדירים מאוד בימינו.

GK_FF

New member
כל זאת אגב, משום שפשוט אין דרישה.........

אני לא חושב שמעטים המלחינים שיכולים ליצור את לחנים מדהימים כמו שני אלה, אבל הקולנוע המודרני פשוט לא מחפש ולא דורש את זה לצערינו. אפילו אצל שני המלחינים האלה יש מקרים של סרטים שהלחנתם אינה בולטת בהם וממש יורדת עד המינימום כדי לא לבלוט..

Colfax

New member
ולמה המוזיקה צריכה לבלוט החוצה?

יש הרבה סרטים שזה לחלוטין לא מתאים. לא כל סרט זה "פסיכו". כמה פסקולים שאני התרשמתי מהם מאוד לטובה מה- 30 שנה האחרונות: "הנהג של מיס דייזי", "פארק היורה", "רוקד עם זאבים", "לילות בוגי", "תפוס אותי אם תוכל", "רוחות של תשוקה", "נמר דרקון", "חיות הדרום הפראי", "זיכרונותיה של גיישה", Brokeback Mountain", The Artist".

GK_FF

New member
אממ........

פארק היורה הוא בדיוק דוגמא לסרט שהמוזיקה שלו בולטת החוצה. חלק מהסרטים האחרים שציינת לא ראיתי, ואאל"ט לילות בוגי זה פסקול של שירים קיימים ולא מוזיקה שנכתבה בשביל הסרט תקן אותי אם אני טועה.

ולמה מוזיקה צריכה לבלוט החוצה? אני חושב שכדי להזכר היא צריכה להיות מורגשת. אני ממש לא חושב שמוזיקה "צריכה" לבלוט החוצה, כל סרט והסגנון שמתאים לו, הבעיה היא שנראה שהקולנוע המודרני בצורה גורפת מעדיף מוזיקה שנבלעת ונעלמת. פעם כאשר המצב היה הפוך זה גם לא היה אידיאלי. האידיאל הוא כנראה האמצע ואני מקווה שנגיע לשם בעתיד...

Murdock18

New member
לגמרי "יאיי"! גם אני מת עליו.

שמעתי חלק מהרצועות של "איש הפלדה", נשמע ממש טוב לדעתי.

THOR1997

New member
אני מאוד אוהב את ההלחנות של האנס זימר.

הוא עשה עבודה נפלאה בטרילוגיית האביר האפל,התחלה, שודדי הקאריביים ולפי הטריילרים, גם באיש הפלדה.

טוב לשמוע שהוא ילחין את הסרט הבא של נולאן למרות שזה היה צפוי מקילומטרים.

למעלה