צער גידול הורים

• פותח הנושא ORA52
  • פורסם בתאריך

ORA52

New member
צער גידול הורים

אמי בת 85 אלמנה שגרה לבד במרחק של שעה נסיעה ממני. במשך השבוע היא נמצאת במועדון יום עד השעה 14:00 . בסופי שבוע אני משתדלת להביא אותה אלי אבל זה כרוך בנסיעה אליה וגם בחזרה. היא משתדלת לא להפריע והיא באמת לא "נודניקית" אבל לפעמים על דברים קטנים מאד היא מזעיקה אותי אליה ולא חשוב אם עכשיו לא נוח לי או חזרתי מהעבודה . בעבר הבאנו לה פיליפינית אבל היא לא הסתדרה אתה. הצעתי לה לבוא לגור קרוב אלי, אבל היא מאד אוהבת ללכת למועדון ויש לה שם הרבה חברות. היא אומרת שטוב לה בבית, אבל המצב הולך ונהיה גרוע יותר. יש לציין שיש לי אחות שגם היא גרה רחוק, אבל ממנה אין שום עזרה, הכל נופל עלי וקשה לי מאד, גם לעבוד גם לטפל בבית ובנכדים וגם באמא. מה אתם מציעים לי? חשוב לי לדעת.

הגרגשית

New member
../images/Emo24.gif מבינה מאד

זה לא קל לדאוג לאמא מבוגרת, קצת כמו לדאוג לעוד ילד.. לא ציינת איזה עזרה בדיוק היא צריכה, אולי תוכלי לפרט קצת? בינתיים כמה רעיונות שעלו לי לראש: אולי במקום עובדת זרה אפשר להביא מישהי שתהיה איתה מס' פעמים בשבוע על מנת לעזור לה קצת - אם מדובר בעזרה כמו נקיון, בישול, קניות, ליווי לקופת חולים או סתם לארח לה קצת חברה אפשר לדעתי לשלם למישהי שתבוא פעמיים - שלוש בשבוע. (אני במקומך אם הדבר אפשרי -הייתי מדברת עם אחותך ומבקשת שתעזור יותר אם לא בנוכחות אז גם סיוע כספי כדי לממן עזרה עבור אמא). אם מדובר בבעיה פיזית - אפשר לפנות לביטוח לאומי ולבקש סיוע (מטפלת שמגיעה לפי הצורך לעזור ברחצה, הכנת ארוחות וכד').

m i t a l y

New member
ברוכה הבאה... ../images/Emo140.gif

מקווה שתעני לשאלות חבריי, שאוכל לייעץ לך ולתמוך כמיטב יכולתי...

למעלה