צער גידול הורים

noa128

New member
צער גידול הורים

טוב. אחרי כך וכך שעות שאני מסתובבת חסרת מנוחה, הצלחתי לשים את האצבע על מה ש'אוכל' אותי, ואחרי עוד שעה של התלבטויות החלטתי להתייעץ איתכם. אני מניחה שכל זה יכול לשמש אימון טוב לשלב שהבת שלי תגיע לגיל שאפשר להתחיל, אבל כרגע זו לא הבת. זו האמא. שלי. אחרי 8 שנים לבד, מאז שנפטר אבי, יש לאימי איזשהו מחזר. אז נכון שבשנתיים האחרונות היא מדברת על זה, וגם התכוננה היטב ושיפרה הופעתה לבלי היכר (הלוואי שאני אראה ככה בגילה, בחיי, לא הייתי נותנת לה יום מעל 50 והיא כבר עברה את 60 מממ..די מזמן), היא לכל אורך הדרך דיברה על מישהו ל-"קומפניון", שיתלווה אליה לקונצרטים, לטיולים שלה לחו"ל, להצגות, לסרטים, לא להתחתן ואפילו לא לגור יחד ("מה אני צריכה את זה? טוב לי ככה בעצמאות שלי".), לכל נושא הסקס היא השתדלה לא להתייחס ואם כן - כאל רע הכרחי - היא רוצה בן לויה. הקיצר לפני איזה חצי שנה באחד מהטיולים שלה לחו"ל היא הכירה מישהו. בנאדם בן 60 שהיא מאד מצאה חן בעיניו. אבל לא הוא בעיניה. מאז ההוא בחיזור עקשני ומתחיל לפרוץ את חומות ההתנגדות שלה. לאחרונה גילינו שהם בקשרי טלפון הדוקים - מדברים כל יום שעות, ובכמה מקרים הוא גם התקשר בנוכחותנו והשיחה ביניהם הייתה קצרה אבל חביבה. חלק מהחברים שלה כבר פגשו אותו, כמו שהיא מציגה את זה -'היא קובעת איתם לצאת (גם הערב למשל, זה אותו דבר) היא הולכת לקונצרט עם זוג חברים, והוא שמע על זה אז גם הוא בא, כי גם לו יש מנוי...' - מין משהו קרצייתי שכזה לטעמי, כששאלנו איך הוא, היא אמרה "בכלל לא משהו, אבא היה הרבה יותר חתיך", אחותי ראתה אותו פעם, הוא בא לאסוף את אימי מאיזה מקום שהיא הייתה בו עם אחותי, והיא מדווחת שהוא "קטן, מצומק, רזה וממש נראה אללה איסטור - אבא באמת היה הרבה יותר חתיך, אפילו בסוף לפני שהוא מת..". אבל הקטץ' הוא אחר. האיש הזה נשוי. היום דיברתי איתה על זה לראשונה, אז קודם כל היא פטרה אותי ב- "לא בדיוק, הוא לא חי איתה, הם נפרדו והוא גר בשכירות לבד", כשהתעניינתי למה הוא לא מתגרש, היא אמרה שהם דיברו על זה אבל "אני לא רוצה לומר לו להתגרש כי אני לא רוצה להתחייב" (נשמע למישהו מוכר פה הקטע הזה?) הבעתי דאגה מכך שישבור לה את הלב, כי היום היא פתאום אמרה שהוא כן מוצא חן בעיניה, וגם מהעקשנות שלו, למרות שכבר שמעתי בעבר מאחיותיי שהיא אמרה לו שהיא לא בעניין, אבל כמו שאני מכיר את אמא שלי, שכל כולה מסרים כפולים, היא בטח לא "הבהירה לו שהיא לא בעניין" כמו שהיא אמרה וגם אם כן - כנראה לא הייתה מספיק החלטית, כי הוא ממשיך להתקשר מיליון פעם ביום וכבר זוכה לשתוף הפעולה שלה, מאחר והיא מאד נהנית מהחיזור ותשומת הלב. בקיצור חברים, על פניו אני צריכה לשמוח, הנה יש לה מישהו וכאלה - אבל יש לי תחושה לא טובה לגבי כל הסיפור הזה. אולי זה סתם, הרי שניהם לא ילדים והכל - אבל אמא שלי היא אשה נורא תמימה, אבא שלי היה הראשון שלה ואני מודה שאני פוחדת עליה. אני פוחדת שהיא תתאהב באיש הזה והוא ישבור לה את הלב, או ייכנס לה לחיים יותר ממה שהיא מוכנה. אז נכון שעד עכשיו היא לא ממש הציבה גבול - היא לא רצתה אותו והוא המשיך וממשיך לחזר בעקשנות וזה הכי מדאיג אותי, הלחץ הזה. וגם - מאז שאבי נפטר תמיד גר איתה מישהו מבני הבית, ככה יצא, ועד לפני איזה חודש היו לה דיירים, לא אנשים זרים - ואנחנו יודעים שההוא לא היה בבית, לפחות לא בלילה, כך שמהבחינה הזו ברור שלא היה שם סקס - כך זה נראה לפחות - אבל עכשיו היא לבד. היא דאגה לפנות את הדיירים, אמרה שנמאס לה והיא רוצה לבד (עכשיו פתאום אני חושבת שאולי זה קשור אליו), ועכשיו ייתכן שם מצב של ביקורים של האיש שם ללא ידיעתנו, כשהפוטנציאל של ההתחברות הרגשית שלה כתוצאה מזה הוא ברור .. לא יודעת. הנה הוצאתי את זה, עכשיו מבקשת דעתכם, מהצד - איך נראה לכם הסיפור הזה? נועה דואגת

נגוהות

New member
נועה

המחזר פגש את אימך בעיתוי המתאים. היא עברה את שלבי האבל ויתכן ומוכנה עכשיו לקשר חדש.מקווה בשבילה שהאיש פרוד, ולא מתגורר עם אשתו. קיימים מקרים בהם גברים נשארים פרודים לאורך שנים. בריא או לא - זו בעיה שלהם. עדיין לא ניתקו את חבל הטבור, בעיקר מסיבות כלכליות, לפעמים רגשיות. אני מניחה שאימך נבונה, למרות שהיא חסרת נסיון,היא תדע להבחין אם האדם נפרד רגשית מאשתו, או לא.לנו כ"ילדים" קשה לתפוס שהורינו בכל גיל עדיין מקיימים יחסי מין, ואני משערת שזה לא פשוט בשבילך. אבי נפטר כשהייתי ילדה, לה ולאבי היה זוג חברים, האישה נפטרה ובינו לבין אימי נשארו קשרי ידידות שאחרי מספר שנים הפכו לאהבה גדולה. למרות שהכרתי את האדם מגיל אפס, וידעתי עד כמה הוא טוב בשבילה, היה לי קשה עד אינסוף לקבל את הזוגיות החדשה שלהם. לא יכולתי לראות אותו מסתובב בביתינו וכל זה בתקופה שכבר פרחתי מהבית, הייתי בצבא ואחר כך במעונות הסטודנטים. עברו מספר שנים עד שלמדתי לאהוב אותו בכל ליבי. ההסתגלות שלנו לבן זוג חדש להורינו קשה במיוחד כשלא נעשתה בחירה בגלל גירושים לדוגמא,. הפרידה היתה בשל מות ההורה האהוב, פרידה טוטאלית. נועה, אמך מתנסה בחיזור, ואולי באהבה חדשה, אולי יבנה כאן קשר נעים וחמים, ואולי לא, את יכולה רק לתת לה את ההרגשה שאת נמצאת בשבילה בכל מצב, ויש לה אוזן קשבת ענקית אצלך ואצל שאר בני המשפחה.

noa128

New member
חשבתי על זה, ואני לא בטוחה

שהקושי שלי הוא עם זה שתהיה לה זוגיות חדשה. להיפך, אני רוצה שתהיה מאושרת - מה שמפריע לי זה הדרך שבה הוא נדחף לה בעקשנות לחיים. זה לא שהיא ראתה אותו, רצתה אותו, מצא חן בעיניה. לכל אורך הדרך היא לא רוצה אותו. קשה לה לוותר על החיזור ותשומת הלב, אבל אם כשהיא אמרה לו "אני לא בעניין" הוא לא ויתר - מה זה אומר עליו או על ההמשך? אם הייתה מתאהבת ומרחפת לה בכיף - אולי היה לי יותר קל עם זה. לא יודעת. זה הגיוני מה שאני אומרת?

נגוהות

New member
אולי..

אולי היא עדיין מתלבטת, לא בטוחה, אולי היא אמרה לו שהיא "לא בעניין" אבל לא סגורה על זה לגמרי. גם זה סוג של קשר, אין פה ריחוף ואהבה ענקיים אבל יש משהו שנעים לה, לא נשמע שהיא סובלת. מה יהיה ההמשך? מי יודע... שתהנה לה, תפרח, ממילא אי אפשר לדעת מה יקרה מחר, כמה נדוש, החיים שלנו יכולים להתהפך בשניה. נסי לדובב אותה, לשמוע יותר, בלי שתרגיש שאת נכנסת לה לנשמה, ותסמכי עליה...

פילאטוס

New member
אמא

שימי את עצמך במקומה, נועה. היית רוצה את הילדים שלך מעורבים בחייך עד רמת התחתונים? אני קצת בוטה, אני יודעת, אבל אחד ההבהובים האדומים שקפצו לי היה מעניין הסקס, ההתעסקות בסוגיה הזאת מריח לי סימן שהדאגה שלך חצתה את הגבול. לו אני אמך, הייתי רוצה לעשות את הטעויות שלי בנחת, תוך ביטחון שהפרטיות שלי שמורה ומכובדת ושסומכים עלי. אם יישבר לה הלב - פשוט תהיי שם בשבילה. ואולי לא יישבר: יש לי הרגשה שהכרזת "הוא לא חתיך כמו אבא" שלה נועדה להפיס את דעתכם המודאגת. נראה שבעיניה הוא נראה לא לגמרי רע (והרי את יודעת שאחרי זמן, הרושם הראשוני הגרוע ביותר מתרכך מאוד). זה נהדר להיות מחוזרת, ואם היא היתה מספיק חכמה לגדל ילדים, למשל, היא גם תדע להבחין בין מציקן שדוחה אותה לאיש שמתעקש ולא לגמרי זר לרוחה. הם מדברים שעות בטלפון, כנראה שיש להם על מה. אל תדאגי לה, חמודונת. העזרה הכי משמעותית שהיא יכולה לקבל מכם זה אישור שאתם מלאי כבוד והערכה לשיקולים שלה ולהעדפות שלה. כל השאר - שלה.

noa128

New member
עד היום אני בכלל לא הייתי בעניין

אחיותיי דיווחו לי מידי פעם ברמת הקוריוז. אני לא אכנס לה לתחתונים פילי, אני מבטיחה, פרטיות זה דבר קדוש בעיניי. גם שלי גם שלה. אני פשוט דואגת לה, וגם מכירה אותה ויודעת שאם היא תתרסק ותישבר היא לא תספר לנו. אנחנו לא נדע. היא תהיה עם זה לבד. כשהיא צללה בעבר שמעתי על זה הרבה זמן אחר כך, מאחותי. אוי, הלואי שאני אשמע שזה טוב לה הדבר הזה, שהיא רוצה ונהנית, שהיא יוצאת עם זה לאור. כרגע זה נראה מהצד כמו משהו חד צדדי שהיא נעתרת לו, וזו בעצם הנקודה שמפריעה לי.

noa128

New member
עכשיו פתחתי וקראתי שוב

את כל העץ. אז מעבר לזה שחשוב לי לציין שרק אתכם חלקתי את הדאגה הזו,היא בכלל לא יודעת שזה מטריד אותי ולא דיברנו על כל העניין הזה, מעבר לזה - אתן צודקות. היא ילדה גדולה, היא תהיה בסדר. ביחסים עם אימי אני הבת הכי מרוחקת. הכי לא בעניינים, הכי עסוקה בענייני וחיי. אני עזבתי ראשונה את הבית, התחתנתי ראשונה, התנתקתי. זה חדש לי הדאגה הזו לה והערב הבנתי שזה נגע לי בשריטות שלי. אני אמשיך לעקוב מרחוק. כן, בדאגה - אבל מרחוק. אשתיק בתוכי את סימני האזהרה שנובעים מהטראומות האישיות שלי ואקווה לטוב. דרך אגב כשסיפרתי לאיש שלי על זה מיד אחרי שחלקתי איתו איזו דאגה על הבת שלנו, הוא אמר - "בואי נעצור רגע פה בסופר פארם, נקנה צמר גפן - שתוכלי לעטוף את כווולם.. ואני חשבתי שאני דאגן.." לילה טוב.

blonda3

New member
היי נועה-אהבתי../images/Emo45.gif

אהבתי לקרוא על ההתלבטויות שלך יכולתי לראות את עצמי במקומך בסיטואציה אחרת של דאגה לאמא לא בתחום הזוגי-כי אמא שלי עם אבי ובכל מקרה היא לא מהתמימות.... אבל בעינינים אחרים (כמו בריאות שלה ומצב כלכלי) אני מאד דואגת לה-והיא מסתדרת יותר טוב ממני..... וגם אמי לא תספר ולא תשתף אותי בהתרסקוות שלה כי היא טיפוס סגור ומרוחק..שומרת בקנאות על הפרטיות שלה. וגם אני כמוך מוצאת את עצמי עושה עליה השלכות מהפחדים ומהחששות שלי (אבל גם היא עושה עלי ועל ילדיי) ואני קולטת את זה מאוחר-כמו שלך קרה לכן מאד אהבתי לקרוא את השרשור את מה שכתבת את התגובות את מה שאמר בעלך ואת התובנות שלך. ודבר נוסף שעלה לי זה תחושה שכאילו אני קוראת פה דאגה של אמא לבתה ולא לאמה(הפוך) כאילו את עושה תרגול כי כשבנותייך תהיינה גדולות ותדאגי להן תדעי שגם להן צריך לתת ללמוד להסתדר בעצמן לתת לכל אחד לעשות את הדרך שלו אבל להיות שם בשבילן כשהן נופלות.... למה אמך לא משתפת אותך בהתרסקויות? אולי כי היא לא רוצה להכביד עליך או כי לא רוצה להחשף בחולשותיה או כי חשובה לה הפרטיות שלה וכו'. את "ילדה" טובה

blonda3

New member
../images/Emo99.gif../images/Emo150.gifלגבי החתיך../images/Emo82.gif

והמגורים של הבחור בנפרד. יש לי שכן כזה. אדם מאד נחמד סיפר לי שהתגרש אבל עדיין חי עם אשתו באותו הבית עד ששניהם יגמרו להכין את הדירות הנפרדות שאליהן הם יעברו. לגבי המראה החיצוני-יש קנקן ויש מה שבתוכו ויש גם כימיה פיזית בין אנשים. הוא יכול להיות במראה הראשוני לא חתיך אבל עם נשמה של זהב, חכם, נחמד, אדיב עם חוש הומור, אסתטי ואולי גם טוב אליה במיטה.... וזה יכול לעבוד טוב. אולי לא היה לה נעים מכן שהיא בכלל יוצאת עם מישהו אז היא אמרה לכן שהוא סתם....לא כזה חתיך.... אולי לא רצתה באמת שתכנסו לה לתחתונים.... כי זה באמת מלחיץ... מותר לה להתלבט, מותר לה להתאהב גם אם הוא לא הכי חתיך מותר לו לחזר אחריה אחרי הכל אם זה זה-יהיה לשניהם טוב ואם לא-אז יפרדו. כאבי לב? פרידה קשה? למי מאיתנו אין?וככל שעוברים יותר לומדים יותר מהנסיון.ומתחשלים..ואם לא-אז עוברים משברון וזה עובר יש אהבה בלי כאב? יש טוב בלי רע?

../images/Emo140.gifשמחי בשמחת אמך

לא כל אחת פוגשת דבר כזה בגיל כזה. ונכון את עושה כשאת בכל זאת עוקבת מרחוק ותמיד תהיי שם בשבילה כשתצטרך אותך.

היי נועה...

לא הבנתי כול כך ממה את מוטרדת ? הסיפור נשמע נפלא שלאמא שלך יש חבר, באם הוא נשוי זה סיפור אחר, זה לא נעים.. ותדרשי לדעת יותר מאימך בענין החיים שלו עם אישתו, או פרודתו.. אולי אל תדאגי יותר מידי.. מי מדברת, אחת שדואגת כול היום....

נקיטה...

New member
נועה../images/Emo20.gif

הדאגה שלך... האהבה שלך... בולטת כל כך...מחממת את הלב. אמא שלך, ילדה גדולה ואני בטוחה שהיא תשכיל לדעת מה נכון- עבורה. ואולי...אולי ... אם תשתפי אותה באותו חשש שלך - שליבה יישבר, לא תוך כדי התעסקות בפרטים שהינם פרטיים שלה - היא תבין שהדאגה הזו שלך באה ממקום אוהב... אכפתי...והרי את הבת המרוחקת (לפי דברייך)... אולי זה ייקרב בניכן? יעשה לה טוב - שכך אכפת לך (ומרגישים שאכפת לך) שתפי אותה בדאגה שעוטפת אותך , וזה אולי ייגרום לה לחשוב אחרת... או אולי...תשמעי ממנה - דברים שאת לא יודעת עליהם. אולי. ענת

למעלה