צער גידול הורה

shambi

New member
צער גידול הורה

שלום לכם, אני חדשה פה עד עכשיו לא כל התעניינתי בפורום, לא חשבתי שהזדקק לא.. אבל כניראה שכן אל תחשבו, בגלל הנושא שכתבתי, שיש לי הורה אחד. תודה לאל יש לי שניים.. אבל "מעשית" [בואו נקרא לזה כך], יש לי אחד. אבא. אמא שלי חולה כמה המון שנים והיא כבר לא מתפקדת, כך שתפקיד האמא הוטל על אבא שלי.. יש לי גם אחות אחת אכל היא בצבא ולא נמצאת כלל בבית, אולי פעם בשבועיים. עד לפני שבועיים הייתה לאמא שלי מטפלת שגרה איתנו, אבל היא עזבה.. מאז שהמטפלת של אמא שלי עזבה, נראה שבבית זה רק אבא שלי ואני.. ממש שמחתי להפטר מההרגשה המחורבנת הזאת שמישהי זרה גרה אצלי במשך שנתיים בבית.. ועכשיו לעניין [זאת הייתה הקדמה].. אבא שלי חושב שהיחסים ביננו מצויינים [חי באשליות] אבל בתכל'ס, זה דיי ברור שהורים תמיד יחשבו שהם בקשר טוב עם הילדים שלהם כי זה מה שהם קיוו לו בהתחלה. אבל זה ממש לא נכון. אך פעם לא הרגשתי קירבה אליו, למרות שאנחנו גרים בבית אחד, נראה שזה הקשר היחיד שלנו. אף פעם לא ביקשתי ממנו טובות או עזרה .. מיותר לציין שהוא לא יודע עליי כלום, למרות שהוא חושב שכן.. אבל זה אף פעם לא מנע ממנו לשפוט אותי, להעיר לי, להציק ולא להעריך! [והסיבה שציינתי את המטפלת של אמא שלי, למקרה שתהיתם..] מאז שהיא עזבה, זה רק הוא ואני. רק עכשיו הבנתי כמה אנחנו תלויים אחד בשני.. התפקידים בבית מחולקים יפה - אני נקיון וסדר והוא בטיפול באמא שלי וכמובן, בפרנסה.. כך הערך מסתכם הקשר שלנו. דרך אגב - בעוד 3 שבועות אני מתגייסת והוא יהיה לבד.. אולי אז הוא יתחיל להעריך את העזרה שלי.. אז זה הסיבה שנכנסתי לפה, כמו שאתם רואים, אין בעיה ספציפית אבל אשמח לדעת מה אתם חושבים תודה שהקשבתם [או יותר נכון, קראתם] שבת שלום

flowers girl

New member
וואו..

אני מצטערת אבל זה ממש ממש עצוב
אמא חולה, רק אבא מטפל והוא לא בקשר כמעט איתך, המטפלת גרה בבית רק ויש הרבה עבודה עכשיו.. עצוב ממש. מצטערת לשמוע שככה זה אצלך.. גם עצוב שאת שמחה שעוד 3 שבועות הוא יהיה לבד.. אבא שלך לא עשה לך שום דבר רע לפי מה שאת אומרת פה, למה ש"יזכה לעונג" לחיות כמעט לבד, לטפל לבד באישה חולה? חבל לשמוח על כזה דבר.

shambi

New member
רגע רגע רגע!!!!

לא אמרתי שום דבר כזה! ובטח שלא השתמשתי במושג "יזכה לעונג" בהקשר הזה... אף פעם בכלל לא חשבתי על זה ככה. הכוונה שלי הייתה היא שאולי עכשיו הוא ילמד להעריך אותי ואת העזרה שלי.. כמו שהוא אמר לי את זה בעבר, את זה הכוונה שלו הייתה שהוא שמח שאני עכשיו יהיה לבד?? ואם זה משנה משהו, התכוונתי לדחות את הגיוס שלי בגלל זה, אבל הוא שכנע אותי שלא. אז בבקשה אל תכניסי לי מילים לפה ובטח שלא מילים כאלה! אני בחיים לא יגיד כזה דבר!!

pilat

New member
אנחנו והורינו

שלום לך, כן גם אני חדשה פה ורציתי להגיב על הדברים שלך בתור אמא לשני בנים מתבגרים, גם לי לא קל עם היחסים ביני לבין בניי שעוברים את גיל ההתבגרות בצורה די קשה והכי קשה זה שהם לא משתפים אותנו כמעט במה שעובר עליהם ושומרים את הכל בפנים. הייתי רוצה שהם יהיו יותר פתוחים וישתפו בדברים הטובים והפחות טובים שעוברים עליהם וכך גם נוכל לנסות ולעזור להם, אם לא בעצה ופיתרון לפחות בהקשבה ואהבה. לגבי הסיפור שלך אין ספק שזה לא קל לתפקד כך אבל אני הייתי מייעצת לך לפתוח את הנושא עם אביך שגם לו המצב לא קל ולדבר על הדברים בחופשיות ובפתיחות, גם אם בהתחלה זה יהיה קשה. ספרי לו על עצמך כדי שיידע סוף-סוף מיהי ומהי בתו ואפילו בקשי ממנו עזרה כלשהי, זה עשוי לשבור את הקרח ביניכם. רק כשההורים שלנו מבוגרים אנחנו מתחילים להבין את הטעויות שעשינו ביחסים אתם ורוצים להחזיר את הגלגל לאחור אך זה בלתי אפשרי לצערנו. בהצלחה ושרות קל ומעניין בצבא.

n u l i t

New member
אהלן, shambi ../images/Emo13.gif

נקרא שאת גרה בתוך מציאות דיי מורכבת... שהחלה עם מחלתה של אמך..(?) כעת, כשאת חשה שנותרת עם הורה יחיד- והוא אביך זה וודאי חשוב לך מאוד שהקשר שלכם יהיה על הצד הטוב ביותר... רואים שאכפת לך- וכל הכבוד לך על זה
את לא כלכך הסברת מה את מרגישה כלפי אביך. וכלפי המצב בכלל... רק ציינת מה שאת משערת שהוא חושב עליך ועל הקשר שלכם... נוכחותה של המטפלת...עד היום, יצרה איזה שהיא לגיטימציה לאדישות. כל אחד חי את מסלול החיים שלו...בנפרד מהאחר...בתוך התא המשפחתי. אני מניחה שאת חשה אבל גדול וגם בדידות... תחילה, אמך "עזבה" שלא באשמתה, ואז אחותך...ואז המטפלת... ולכן עכשיו, כשאת לבד עם אביך- את נאלצת להתמודד עם כל מה שיש בינכם גם מתחת לפני השטח.. זה שאת מרגישה שאתם תלויים אחד בשני..זה נפלא. ואת יודעת שברגע שתעזבי את הבית..אתם תתרחקו עוד יותר...לכן חשוב שתתעסקי במה שמטריד אותך ותנסי יחד איתו לפתור ולשפר את המצב... האם את באמת חושבת שאביך לא מעריך אותך? הרי "לשפוט, להעיר ולהציק"- זו דרכם של הורים להראות שאכפת להם...
אני מבינה שאין צורך להרצות לך על כך שמאוד קשה לו נטל הפרנסה, הטיפול האינטנסיבי, המצב הריגשי והנפשי שהוא נמצא בו, העובדה שהוא צריך להיות גם אב וגם אם, ובייחוד הדאגה לך ולאחותך... ושלא תמיד הורה יודע להתמודד ולעשות את העבודה על הצד הטוב יותר-בייחוד בנסיבות של משפחתך... את כל אלה את יודעת-כיון שמעולם לא בקשת ממנו טובות או עזרה- כדי לא להכביד עליו... למרות שהיתה ויש לך הזכות..
כתבת.."למרות שאנחנו גרים בבית אחד, נראה שזה הקשר היחיד שלנו.." מה הית רוצה להפיק מהקשר בינכם ואיך הית רוצה שהקשר הזה יהיה ויראה.. איזה שינוי את חושבת שעל אביך לעשות... ואיזה שינוי עליך לעשות?

למעלה