צער בעלי חיים

turtin

New member
צער בעלי חיים

לכל הנמצאים בפורום חרדים שלום, קוראים לי אורי, אני טבעוני, פעיל אנונימוס והאגודה הישראלית נגד ניסויים בבעלי חיים. אני גם קצת דתי ואני בתהליך של חזרה בתשובה. אני מאוד מעריך את הציבור הדתי והחרדי על המוסר שלהם ואני מאמין שלאנשים דתיים יש יותר מוסר מלאנשים חילוניים מכיוון שהם מאמינים באלוהים ומאמינים בצדק. הסיבה שאני רוצה לכתוב את הדברים שאני רוצה לכתוב דווקא כאן בפורום חרדים מכיוון שאני מאמין שאתם יכולים לעזור בנושא של זכויות בעלי חיים והדברים הקשים שנגרמים להם. מה שאני עומד לכתוב כאן יכול להיות שזוהי הפעם הראשונה שנתקלתם בזה ואני מבקש ממכם לגלות רחמים כלפי הבעלי חיים ומה שנגרם להם. הבעלי חיים כיום מנוצלים בהרבה דרכים. כמה מהדרכים הגדולות ביותר הם תעשית המזון והניסויים בבעלי חיים. עם זה פיטום אווזים שמכניסים לאווזים בכוח אוכל לתוך הכיבה שלהם בכדי שהכבד שלהם יפתח מרקם שומני. הכבד מתנפח פי 10 מגודלו הטבעי, כמות האוכל מגיעה לשליש ממשקל האווז ליום, דבר זה גורם לו להתבקעות מערכת העיקול, קשיים בנשימה עקב הכבד המנופח, דימומים מפי הטבעת ועוד הרבה ייסורים קשים. אם זה תעשית עגלי החלב שבשביל שהבשר שלהם יהיה לבן כמו של חזיר מונעים מהם מים וברזל וכולאים אותם בתאים שאין הם יכולים להסתובב או אפילו לישון בנוחות, דבר זה גורם לו להרבה מחלות כמו אנמיה, קשיים בנשימה, שלשול כרוני, גזזת, כיבים, הרעלות דם ועוד הרבה ייסורים קשים. אם זה תעשית הביצי הסוללה (ביצי "תנובה" בעיקר) שהתרנגולות כלואות בכלוב של 20X20 סנטימטר שאין היא אפילו יכולה למתוח את כנפיה, הרצפה בנויה מסורגי מתכת שמעוותת להם את הרגליים, גורמים להם להרעבה בתקופות מסוימות בכדי לגרום להם להטיל כמה שיותר ביצים (לפי התורה אסור להרעיב בעלי חיים). מרוב התסכול שנגרם להם הם מנקרים אחת את השניה למוות. שכל הדברים האלה גורמים להם לסבל קשה. אם זה תעשית החלב שהפרות לא יכולות לזוז 100 מטר מבלי להתמותת עקב עיוות גנטי שגרם להם לתת 50 ליטר חלב ביום, לעומת שלפני עשורים ספורים הפרה המקומית נתנה 8 ליטר חלב ביממה. עומס זה של 50 ליטר גורם להם לכאבים עזים, שכורטים לה פטמות מיותרות עם מספריים בלי משככי כאבים ובלי הרדמה. שכל הדברים האלה גורמים להם לסבל קשה. אם זה בתעשית הבקר שמסרסים אותם - פותחים להם את שק האשכים ומושכים להם כל אשך בנפרד עד שצינורית הזרע נקרעת בלי משככי כאבים ובלי הרדמה, שצורבים על גופם מספרים בלי כל הרדמה או משככי כאבים. שכל הדברים האלה גורמים להם לסבל קשה. אם זה בתעשית העוף שעיוות גנטי וצפיפות ועוד דברים קשים גורמים להם לסבל קשה. אם זה בתעשית הדגים שדוחסים אותם בבריכות דגים בצפיפות של פי 17,500 משטחי הבריכות הטבעיים שלהם כך שבערך לכל דג יש 3 ליטר מים ועוד דברים קשים שגורמים להם לסבל קשה. אם זה בתעשית הניסויים בבעלי חיים שגורמים לבעלי חיים לעשות כל מיני תנועות לא טבעיות בשביל מחקר, כמו מקרה קשה שקרה פעם שרצו לחקור את הנשימה לקחו חתול וכל פעם שהוא נשם הזריקו לו חומצה לעיניים עד שבסופו של דבר החתול הפסיק לנשום. או שלוקחים קופים ומנסרים להם את כיפת הגולגולת ומחדירים להם ברגים ואלקטרודות למוח בכדי לחקור את המוח כמו שרוצים לעשות היום לקופים באוניברסיטת בר אילן. ועוד כל מיני דברים שגורמים להם לסבל קשה. כל הדברים האלה הם פסולים ורעים ואין לאף אחד זכות לעשות דברים כאלה ליצורים חשים שיכולים לחוש כאב וסבל בדיוק כמונו, שאלוהים בכבודו ובעצמו ברא, ולהתעלל ולהשחיט ולגרום להם יסורים כל כך קשים, אלה דברים שאסור לנו לתת לזה להמשיך לקרות. ישנם כמה אתרי אינטרנט שמסבירים במפורט על הדברים האלה איך אפשר לעזור כדי למנוע דברים אלה ולהצתרף ולהילחם נגד הדברים האלה. האתרים הם: אנונימוס, שמסביר בעיקר על בעלי חיים בתעשית משקי החקלאות www.anonymous.org.il האגודה הישראלית נגד ניסויים בבעלי חיים, שמסביר על בעלי החיים בתעשית הניסויים בבעלי חיים www.isav.org.il אפשר גם להיכנס לפורום "זכויות בעלי חיים" או לפורום "צמחונות וטבעונות" ופשוט לשאול אותם על הדברים האלה והם בשמחה יענו לכם. אם באמת אכפת לכם מהמוסר ומהסבל של בעלי החיים אני מבקש ממכם ומתחנן בפניכם אל תתעלמו מהדברים האלה, זוהי חובתכם המוסרית להילחם נגד הדברים הכל כך קשים שקורים לבעלי החיים ונגד הדברים הקשים האלה שקורים בעולם, שלרוב אנו בעצמנו מממנים אותם לפעמים בלי שידענו מזה בכלל. אם אתם לא הבנתם משהו או יש לכם תגובות או שאלות או כל דבר אחר, אני אשמח אם תענו לי על ההודעה שכתבתי כאן בפורום חרדים.

אוי ווי זה איום ונורא

מישהי הכניסה את זה פעם לפורום דתיים. זה היה די ממזמן. יישר כוח על העבודה שלכם

turtin

New member
לא חוכמה להגיד לנו ישר כוח

אתם צריכים גם לעשות בעצמכם

BigKay

New member
וגם לא לדרוך על ג`וקים

רק להסביר להם יפה שיסתלקו להם לחוריהם

turtin

New member
אני לא יודע איזה מין תגובה זאת

אבל אני אאנה לך בכל זאת ג'וקים במקרה הזה שייכים למשפחת החרקים עלפי מחקרים חרקים לא יכולים לחוש סבל

BigKay

New member
אז מי שלא מרגיש צער מותר להרוג אותו

אדם עם מות מוחי מותר להרוג אותו? עלפי ההלכה זה אסור. יחי ההבדל

turtin

New member
נכון...

אבל בני אדם אסור להרוג גם ככה גם ככה אני לא השוותי בין בן אדם לבין חרק אני רק אומר שלפי מחקרים חרקים לא מרגישים כאב לעומת בעלי חיים שכן זה לא שאני אומר שאני אומר עכשיו ללכת ולדרוך על חרקים בכוונה וגם הוויכוח הזה הוא לא קשור ולא לעניו. תתרכז בעיקר.

BigKay

New member
ולפי דבריך אסור לשחוט בהמה כי

המחקרים אמרו שיש לבהמה יותר צער ולפיהם צריך קודם לחשמל אותם. מה דעתיך ?

turtin

New member
אני לא באתי הנה כדי להטיף לכם

על שחיטת בהמות כי אני יודע שזה לא יוביל לשום מקום עקב זה שהתורה אומרת שהבהמה לא מרגישה כאב ומתעלה וכו... אלא אני באתי הנה כדי להסביר על הסבל שנגרם לבעלי החיים לפני שהם נשחטו ואני רואה באופן ברור ומובהק שאתה בוחר לא להסתכל על הסבל שקורה לבעלי החיים לפני השחיטה אלא אתה מחפס איך אפשר להסית את הדיון בכדי לדבר דברים בטלים ולשכוח את הדבר העיקרי (תסלח לי אם אני טועה אבל ככה זה נראה לי)

BigKay

New member
ואני מנסה להסביר לך

שהדרך של "תנו לחיות לחיות" ואירגונים דומים הם מסוכנים ליהדות כי דרך מחשבתם מעוות כמו שהסברתי בקשר לשחיטה, ומשום זה אנחנו עומדים רחוק מאירגונים האלו. מקווה שההסבר יספק אותך. לי בכל אופן זה מספק..

אז מותר להרוג ג'וקים?

בתחילה סברו שגם הצמחים לא יכולים להרגיש כאב. קראתי לא ממזמן מחקרים שהפריכו לחלוטין את הטענה הזאת. כשג'וק נכנס אצלי בבית, אני מעדיפה לנסות קודם להעיף אותו חי מהחלון. אם זה לא עובד, אני קוראת לבעלי שיטפל בו אחרת אני מרוקנת עליו בקבוק שלם של k300 חחחחח

מתנדב

New member
למה לרוקן בקבוק שלם של k300 ?

היה לי חבר בישיבה שתמיד שהוא היה תופס זבובים למשל הוא היה מצער אותם, מוריד להם את הכנפיים, בכדי שהם לא יוכלו לעוף, אחרי זה הוא כבר היה מעביר אותם עוד כמה קורסים

הייי!!! זה אסור!! זה צער בעלי חיים

אבל מעניין איך הוא הצליח לתפוס את הזבוב בכלל

מתנדב

New member
זה באמת צער בעלי חיים

הערנו לו על זה, אבל מה אפשר לעשות שטויות של בחורי ישיבה, ואיך הוא הצליח לתפוס את הזבוב? הוא מומחה גדול בזה, נראה לי עד היום...

דוסית1

New member
מה הבעיה....?!

הוא תופס אותם עם הלשון.... :) (או עם רשת של פרפרים..)

turtin

New member
לדעתי זה מעשה גועלי של השחתת יצור

שאלוהים בכבודו ובעצמו ברא

א77

New member
תודה על הערכה למוסרם של שומרי מצוות

נקודה חשובה: איסור צער בעלי חיים, חמור במאד עפ"י דין והלכות ברורות בנושא. מפריע לי אישית משהו בנושא. יהודי מכבד אב ואם, וגוי מכבד אב ואם. ההבדל הוא שגוי עושה זאת, כי כך אומר ההגיון והשכל הבריא. ואילו יהודי יכול לומר את הלשם יחוד קודש בריך הוא לפני קיום המצוה הזו כמו כל שאר המצוות. אין זה רק משהו הגיוני. אצל יהודי במעשה הגיוני הוא גם מקיים מצוה, ויש לו ע"ז שכר לעתיד ויש אשר פירותיהם גם בעולם הזה. אי לכך, איני יכול ללמוד צער בעלי חיים מהו, אלא משולחן ערוך והכללים המסורים לנו עפ"י דין. והאמן לי, יש לנו בתלמוד ובספרי הקודש המון המון מוסרים ערכיים בנושא. אלא שצער בע"ח נלמד אצל כל אדם בדרכו שלו. יש אשר יאסרו לשחוט בגלל בעלי הצער בע"ח. ואנו יודעים עפ"י תורתינו שבע"פ שהשחיטה הכשרה היא הדרך היחידה להוצאת הנפש מבלי לגרום כל כאב. וכו' וכו'. ועוד: מיכיון שבאיסור צער בעלי חיים אנו מקפידים בשל דין תורה, הרי אסכים ללמוד על הנושא מאדם שאף הוא נוהג בזה כדת של תורה. ואיך אבין על איסור צער בעלי חיים מארגון הקרוי לדוגמא 'תנו לחיות לחיות', הרי הם לא בהכרח מניחים תפילין, ולא בהכרח מקדשים על היין בשבת. וגם מחללים אותה לצערנו. אי לזאת: איני נדרש לביאורם בנושא. דברתי בלשון יחיד, כיון שאני מדבר בשמי, ולא בשם חברי הפורום האחרים. כ"א יכול לומר דעתו. זו דעתי!

turtin

New member
למה אתה פוסל ישר את העובדות

רק בגלל שהם לא מניחים תפילין או לא שומרים את השבת כתוב אפילו בתורה "חוכמת גויים קנה תורת גויים אל תקנה" אם אתה תכנס לאתרים שאני רשמתי אתה תראה את כל ההתאכזרויות שהם מעל ומעבר לנושא של השחיטה שהם הסבל שנגרם לבעל החיים לפני שהרגו אותו. מדובר בניצול אכזרי שהחזקים רוכבים על החלשים. אתה באמת חושב שאלוהים סולח על הדברים האלה?

א77

New member
כל הכבוד לך ולכל מי שמקדם את הנושא

'ישמח משה במתנת חלקו'. כך בתפילת שחרית של שבת. מדוע השבת היא מתנת חלקו של משה?! זאת לפי שמשה המליץ לפני פרעה שישחרר את בני ישראל מעבודה יום אחד בשבוע, כי אז העבודה בששה ימים תצלח יותר טוב. ומשפרעה הסכים, שאל למשה, ואיזה יום שאשחררם. השיבו משה, על יום השבת. ולכן ישמח משה במתנת חלקו. השבת היא מתנת חלקו. חושבני שקידום נושא צער בעלי חיים, בצורה שהעלית כאן, מתאים לשכנוע לא אנשים שבין כך אמונים על תורה. אני אומר לך מפורשות: מי שמשכנע אותי לא לצער בעלי חיים, הוא דווקא חז"ל ותורתינו הקדושה. ואני פונה לכל חברי הפורום שילמדו מ'חוכמת גויים קנה' במקום שיש להם חכמה שאינה מופיעה אצלנו. איסור צער בעלי חיים הוא מחז"ל ומתורתינו הקדושה. ובזאת אין נו צריכים להגיע ל'חכמת הגויים'. אני מציע אם כ"כ חשוב לך קידום הנושא, כדאי להשקיע את מאמצייך אצל כאלה שבין כך אינם מקפידים על תורה. כאן בין חברי פורום חרדים, הרי בין כך אף אחד לא מצער בעלי חיים, שהרי אנו שומרי תורה. שבוע טוב

למעלה