צעקה

צעקה

‏יום שלישי 27 יוני 2006 ‏א' תמוז תשס"ו צעקה. בשנות השבעים, כאשר קריני ושדרי הטלביזיה היו לא מנוסים ושאלו שאלות והעירו הערות שהרתיחו לא פעם את דמי, הבנתי, כי חדשים ולא מנוסים הם במקצועם. היום כאשר שדרים מנוסים ונבונים, כמו עינב גלילי, אברי גלעד, תמר איש שלום, קובי מידן, דן מרגלית, רפי רשף ועוד, אינם מפסיקים לשאול שאלות מיותרות ולא מרפים, חודרים ומחטטים עשרות פעמים ביום בנשמתם הכואבת והדואגת של משפחת החייל החטוף, אין לי אלא להתחנן אנא הפסיקו!!!!!! גם כל ה"ממומחים" כל "המעריכים" המבעים את דעתם על איך, למה, מדוע ועוד אינם תורמים, אלא גורעים!!!! יש שידורים, שדרים ומרואינים שיש טעם לשמוע אבל הם בטלים בששים. את דבריו של ראש הממשלה מר אהוד אולמרט (שכידוע אינני מחסידיו) היה מקום לשדר ולחזור ולשדר, אבל רבים "ממנהיגינו" היו עושים טובה לעם ישראל ולמשפחת החטוף עם היו פשוט סותמים את הפה! אביהם של הנערה אורנה וסגן יורם ז"ל

ayb1

Well-known member
אריה הזמנים נשתנו וגם ההתנהגות

מה שהיה נכון לשנות השישים-השבעים כבר לא קיים היום ואני לא תמיד בטוח שדרך הפעולה וההיתנהגות אז היתה תמיד נכונה. אישית אני חושב שניזקה של הברברת הוא קטן לאין שיעור מנזקם של המעשים של אותם ברברנים נהפוך הוא לעתים בעקבות הדיבור אנחנו לומדים מי הם האנשים ואיך הם פועלים לדעתי זה אפילו דבר מבורך ביחוד כאשר אני שומע את אלו שהיו אנשי השושו ואני היום רואה אותם בהתנהלותם תוך תמיהה איך בכלל נתנו להם להוביל תחומים רגישים וחשובים אלו ומאוד משתדל לדון אותם לכף זכות תוך שיכנוע עצמי שבבחרותם הם היו יןתר מוצלחים מזקנתם. לענים העיתונות וההתנהגות העתונות משרתת מטרות שונות היום מאשר פעם היו הם משרתים את בעלי העתון (גם האלקטרוניים) ומטרתם העיקרחית היא רוחיהם האישיים ולא את האמת או מה שהיה נהוג לכנות "טובת העם" מכאן אתה רואה שרוב מעינהם של העיתונאים ברוב הזמן זה "לחפש את הסקופ" כדי להגדיל את ערכם בשוק כדי שיוכלו לקבל תמורה כספית גדולה יותר על עבודתם. בישראל היום אתה נימדד לפי חשבון הבנק שלך בילבד והיכולת שלך להגדיל אותו עומדת בדרך כלל בראש מעיני רובינו, אין אידיאולוגיות יותר. את המגמה הזאת הובילו מנהיגינו ולכן אתה רואה שכמעט הכל רקוב כאן. כדןגמה להשואה כך את דוד בן גורין ויצחק בן צבי שתרמו את ביתם לטובת עם ישראל, אתה רואה היום את ביבי שקרניהו או ברק אהוד תורמים את ביתם לטובת מדינת ישראל. זה המצב עד לכאן התדרדר מצבינו-מקוה שאי שם בעתיד יתעשתו מנהיגינו והמצב ישתנה.

לצערי, אמנם אין חדש תחת השמש...

שלום AYB1 פתחת בדיון נכון ונוקב... ואין לי כוח להתמודד עמו. אומר רק שני דברים. א. איני מתרפק על העבר, נכון בן גוריון, נשיאנו הצנוע שחי בצריף, מנחם בגין ועוד רבים וטובים היו משכמם ומעלה כמנהיגים וכבני אדם.... אבל על תשלה עצמך, גפ הם היו רחוקים משלמות... ב. גם כיום יש אנשים טובים!!! בברכה

shy-1

New member
נדמה לי ששכחת את לךינוי בר-גפן, שאת

ניסוחיה המטו7מטמים והגיונה המשובש, אני נאלץ לאגור כמעט יום יום. דווקא מתמר איש שלום יש לי תקוות, שהיא מזן טיפה שונה.

לצערי,זכרוני נחלש מאוד במיוחד בשמות

שלום שי, אמת בר-גפן נשמעת הגיונית.... אבל אחזור ואומר כמעט כל הכתבים שהזכרתי הם באמת כתבים על רמה, ולמה הם מאבדים כל שיקול דעת וטעם טוב.

Leibovitz

New member
אתה צודק. אבל כולם השתנו

והתקשורת מרבה להתעסק בשולי הדברים. לגבי אביו של החטוף יש לי הערכה שהוא הופיע על המסך לבקשת גורמי בטחון במסגרת העברת מסרים לחוטפים הפלסטינים.

Leibovitz

New member
זה מחוייב המציאות. הצבא מכין

כנראה אופציה לחילוץ וראיון זה יכול להשפיע על החוטפים להגיב בכיוונים שיסייעו לכוחותינו.

אין לנו בעיה עם הצבא...

בוקר טוב ידידי ליבוביץ, גם אם מי שהוא מאתנו חושב, כי הצבא\הממשלה שוגים זה לגיטימי... טבל התקשורת חייבת להתרסן!

Leibovitz

New member
התקשורת של היום היא לא כמו התקשורת

של פעם. פעם התקשורת היתה "מגוייסת" יותר, והיום היא מגוונת וקצת מתפרעת. אם כי לדעתי יש נושאים שהצבא היה רוצה דווקא שידברו עליהם כדי מצד אחד להסיח את הדעת ומצד שני לקדם עניינים שהוא רוצה. בתוך כל הכאוס הזה דוברי הצבא והמדינה צריכים להשתלב ולשחק גם הם. תקשורת מודרנית. אין מה לעשות.

צדקת אבל לא דייקת.

אמת, כיום התקשורת פחות חד גוונית. בחלקה "מגוייסת" הייתה ונשארה.... פעם התקשורת הייתה מורכבת בעיקר מאנשי שמאל... מאחר ופעם רב הציבור היה השמאל... למפלגת "חרות" לא היה מנין חברי כנסת. המפד"ל היה שמאל ועוד. (אישית אני מצר, כי הציבור פנה ימינה בכל השקפת עולמו כולל קשיי יום!) לגבי הממשלה והצבא, כבר נאמר לא במלל תהיה הצלחתם!

Leibovitz

New member
אנחנו צריכים לנצח לא רק במלל

אנחנו צריכים לנצח באמת בשכל. ולצערי הממשלה מראה חריקות בעניין זה. וחוץ מזה הציבור לא "הלך" ימינה אלא דווקא שמאלה. וזה איפשר את הנפילה לבוץ אוסלו ומה שקרה לנו עד היום.

ידידי ליבוביץ, אין זה הזמן לויכוחים

גם בזמנים רגילים רצוי לא להתווכח, אלא לשוחח בראש ובלב פתוח.

אני לא חושב שהם עושים זאת

בגלל חטטנות יתר אלא בגלל שהם מהשמאל וכידוע לך מתגייסים אנשים מהשמאל לעזרת אנשים אחרים מהשמאל בשעת משבר ובעיתות צרה. למשל דוגמא. התקשורת לא תצא מעורה ואנשי ציבור וחברי כנסת לא יעלו לרגל לבית משפחת הנער החטוף ביו'ש ולמה? כי הוא לא מחוגי השמאל. הוא מתנחל ימין קיצוני שדמו מותר. לאמור אתה מקבל את כל החבילה אריה. גם את הטוב שבה וגם את הרע שבה.

שמרני מאוהבי משונאי אשמר...

ידידי היקר ניסיםקיויתי מדוע בכל נושא, כולל נושא\מצב כמו הנשוא הכאוב בו אנו נמצאים, שוב מעלים שמאל וימין.... איני אוהב להתרפק על העבר, אבל לא זכור לי בעבר שבשעה קשה לישראל לא התאחדנו ובאיחוד כל הכוחות, כוחונו. אציין לשבח את המנוח מנחם בגין איש אופיסיציה נהלב בכל קשה קשה השכיל לוותר על כבודו ועמדותיו והצטרף לממשלה שמאלית ללא תיק. הוא היה יריב... אבל חושב... ואנושי ודאג באמת, לשיטתו, לעם ישראל!

בוקר טוב לך אריה.

רק מלהסתכל בטמבלויזיה ולראות את האיפה ואיפה שנעשית בין שתי משפחות החטופים. ככה זה ישראל 2006. גזענית בצורה בלתי רגילה ישראל שמפקירה את לוחמי צבא דרום לבנון עם משפחותיהם ואדמתם לרוצחי החזבאללה,ישראל שעושה הבחנה בין דם לדם בין אדם לאדם רק בגלל מיקומו הגיאוגרפי. ליבי ליבי וכאבי גדול מנשוא על כל לוחמי צה"ל ההרוגים והשבויים ומשפחותיהם שקרבנם היה לשווא כי לא לזה פיללנו.

המצב באמת גרוע......

ושוב בוקר לצערי לא כל כך טוב. לניסים-קיויתי. ויש הרבה צדק בדבריך, אבל בוא לא נראה רק שחורות אם לא כן אבדנו! למרות העובדה שהנני די מיואש... עדיין אני רואה גם את הצד החיובי....

אריה ידידי

זה פשוט משום שקיויתי איננו מסוגל ליותר. הוא ממש טוב בלהטיף ציונות והקרבה של אחרים ומלחמות עד טיפת הדם האחרונה של הזולת. הוא יותר מדי עסוק בלקשקש פה את משנתו ההזויה.

למעלה