"צעצעועים..."

MajorWinters

New member
"צעצעועים..."

שלחתי הודעה לחבר, מעריץ של ACDC, על אקשן פיגר של אנגוס יאנג. הוא בתגובה חזר אליי שהוא עם צעצעועים סיים מזמן. שלחתי לו מכתב חזרה עם הנוסח: "מוזר, אם זה היה משיש ומכוער אז היית קורא לזה פסל. אבל בגלל שזה מפלסטיק, ולשם שינוי יפה, אז זה חייב להיות צעצעוע..." מה דעתכם? למה בעצם שוללים ישר את הפלסטיקים שלנו? למה אנחנו כלפי חוץ אנשים ילדותיים שעדיין "משחקים בבובות..."?

robotrik1

New member
אוי ...

יש כאן נגיעה לנקודה כואבת ... – או-קיי , לא כואבת , אבל פעם ב ... מעצבנת . אני לרוב חוויתי 2 סוגי זווית ראיה אצל אנשים אחרים : האחד הוא גישת ה-"בובות / צעצועים" -- שמה לעשות , יש אנשים שזה מה שהם רואים . הגישה השניה היא בסגנון "זה האוסף / תחביב שלו" . בגילי המופלג (29) שתי הגישות כאחד לא עושות עלי רושם , כי בבסיסן עומדת אותה מחסור בהבנה אמיתית לנושא – כך שאני מבדיל בין הגישות רק בגין היותם מזלזלת או סימפטית . אני גם עברתי את השלב של "הם לא יודעים מה הם מפסידים" , כי מצד אחד זה נכון , אבל מצד שני זה אולי אליטסטי משהו – כי אני לא חושב שעצם האספנות הופכת הבנאדם למיוחד . האוסף הוא מיוחד . האדם האוסף לא בהכרח . אני עדיין צעיר מידי כידי להתחיל עם סיפורי ה-"זה מזכיר לי את ..." – אבל זה באמת מזכיר לי את ההשוואה שהייתה בפרק אחד של "דאריה" , כשדיברו שם על איך ש-"אינסטינקט הציד" התחלף אצל הבנאדם המודרני בחווית הקניה . וזה מה זה נכון לגבי אספנים !!! כאילו , מי מאיתנו לא חש תיסכול-כאב-עצבים כשאין מצב עם החפץ הנחפץ , והאופוריה כשיש מצב . ... אז לגבי השאלה שלך "האם כלפי חוץ אנחנו אנשים ילדותיים שעדיין משחקים עם בובות ? " – דוגרי , אני לא ממש יודע . יש כאן מקום לחשוב על אך שכל אחד רואה את עצמו , ועד כמה כל אחד מאתנו שלם אם שלם עם הזהות שלו כאספן . וגם אסור לשכוח כי בארץ יש לכל החברה שלנו עוד כברת דרך ארוכה ללכת בכל הקשור ללקבל את השונה , כי אנחנו עדיין חברה שמשורשת עם מוסכמות מסוימות שהן שרירותריות לחלוטין ובאות ממה שנתפס כאן כ-"מאצ'ויזם" (כדון כדורגל = גברי , האבקות=ילדותי , אגרוף=גברי , אספן בולים=תחביב , אספן מד"ב=ילדותי וכו. ) , כך שבסופו של דבר נחלתינו היא הגישה שבה חובבי מד"ב וצעצועים צריכים "לגדול ולהתבגר" וחובבי כדורגל הם כביכול מייצגים את הנורמה . אז השאלה היא האם אתה קובע מה היא הנורמה בנושא זה כשאתה מסתכל על עצמך דרך העיניים של אחרים (האנשים שסובבים אותך) , או שאתה זה שקובע בשביל עצמך מה הוא הנורמה / הנורמלי בשבילך ? -גבי

j i m m y

New member
מה הבעיה עם "צעצוע"?

Action Figures הם אכן צעצועים. לעומת זאת, יש פיסלונים, שמיועדים לקישוט בלבד. זה שהם בקנה מידה קטן - לא אומר שהם צעצועים.. אבל אין לי בעיה שיקראו להם צעצועים. צעצועים שלא נועדו לשחק בהם.

למעלה