צעצועים למכונית

הצפונית

New member
צעצועים למכונית

היי לכולם, אני סטודנטית לעיצוב ואמורה להגיש פרויקט על צעצועים. בחרתי לעסוק בצעצועים לרכב. עדיין אין לי טווח גילאים מסוים,אני ערה לעובדה שלילדים קטנים (עד גיל 2) יש יותר צעצועים בנושא: שטיחונים לאוטו... מוטות שמתלבשים על הכיסא... בכל מקרה, מה עושים עם ילד קצת יותר מבוגר? הצעות, עצות וידע כללי יתקבלו בברכה. בתודה מראש, ענת.

אפרת_ח

New member
אני הייתי הולכת על כלי אוכל ושתיה

מעוצבים כך שיהיו גם צעצועים, גם בלתי-שפיכים וגם ניתנים להצמדה (למשל לגב המושב הקדמי) כך שלא יתעופפו במקרה תאונה כאשר לא משתמשים בהם.

ימימה

New member
אני תמיד רציתי מגש

שמתלבש על כיסא הבטיחות, ומאפשר לשים עליו נייר ולצייר, לשים אוכל/שתיה אם צריך (בשקע מתאים) ואולי הוא יכול להיות גם מותאם למגנטים, ואז אפשר ליצור משחקי מגנט, למשל אותיות, צורות הנדסיות, חיות וכד´ (סדרה שלמה אפילו - למה לא?) שניתן לצרף אליו, בזמן הקניה או אחריה. זה יתאים לגילאים 3-5 בערך, לדעתי. אולי נראה את זה בחנויות בקרוב?

לאה_מ

New member
יש לנו הגה, ודוקא די מוצלח.

הבעיה העיקרית שלו היא, שלפעוט נמאס אחרי מספר קטן של נסיעות מהצעצוע. לכן אני חשבתי על משהו "מודולרי", שאפשר לחבר אליו הרבה צעצועים קטנים יותר (למשל, צעצועים רכים אפשר לחבר בסקוטש) וכך תהיה אפשרות לרכוש כל פעם רק השלמות, מה שיהפוך את החבילה ליותר שימושית ויותר אטרקטיבית מבחינה כלכלית.

נעה גל

New member
אני חושבת שאת צריכה להגדיר בדיוק

על איזה גילאים מדברים - כי עד גילאי 4 רוב הילדים יושבים בכסא בטיחות (ואז הם מוגבהים ביחס למושב המכונית, ובדר"כ לא מגיעים אליו פיזית). מגילאים אלה, הילדים עוברים לבוסטרים (הגבהות) ואז, הם מצד אחד חופשיים יותר, וקרובים יותר למושב המכונית, מה שמגדיל את האפשרויות לגבי משחקים, מצד שני, יהיה קשה יותר, לדוגמא ליצור עבורם שולחן (כמו שמישהי בקשה כאן, ונשמע לי רעיון גדול). בכל מקרה, צריך לחשוב על צעצוע שהילד יכול להסיר אותו בקלות, במידה והוא מתחבר למושב, מבלי שהוא יזקק לעזרת ההורים הנוהגים. שזה לא יהיה קריטי להמשך המשחק אם חלק מסוים נופל למטה ואי אפשר להרים אותו. ושהאריזה שלו תהיה קלה ומיידית (כלומר, שאפשר יהיה לזרוק את כל החלקים פנימה ולא נצטרך לסדר אותם כל פעם מחדש). הצעצוע חייב לעמוד בתקן, כך שהוא לא יסכן ילד במקרה של תאונה. לנו באוטו יש שולחנות קטנים כמו במטוסים (על המושבים הקדמיים יש מגשים נפתחים) וזה להיט אצל אורן (בת 5 וחצי).

מקווה שתראי מה שכתבתי

מזמן אמרתי לבן זוגי שאם היתה טלויזיה לאוטו הייתי שמה לילדה (בת שנה וקצת, ואני לא מראה לה טלויזיה ב כ ל ל ). המשכתי לחשוב.. ואמרתי טלויזיה.. באוטו.. הרי הנוף משתנה כל הזמן. לא צריך טלויזיה. צריך משהו שיחבר את הנוף לילד. ומכאן ההצעה שלי. כאמור מדובר בילדים קטנים, שעדיין נוסעים נגד כיוון הנסיעה, או נמוכים מכדי לראות את הנוף. הילדים סובלים משני דברים (לדעתי): שעמום וחוסר תנועה. הפתרון לשעמום: צעצוע שיבוסס על ראי מתוחכם שיעביר את תמונת הנוף לתינוק. אבל, הנוף רץ מהר מידי, ולא בטוח שהתינוק יצליח לקלוט משהו.. אז צריך להיות מנגנון שיקפיא כל פעם תמונה לכמה זמן. אותה תמונה תהיה גם במסך קטן שיראה ההורה והוא יוכל לדבר ולשיר עם התינוק על התמונה. למשל... הנה עץ שקדיה פורח.. הפרחים לבנים.. עכשיו טו´ בשבט... כשימצו את התמונה, ההורה יוכל לשחרר אותה ואז הראי יקלוט ויעביר תמונה אחרת מבחוץ. אני ראשונה ברשימת הקניות. והערה בנושא הבטיחות. אני לא חושבת שיש בעיה עם זה שההורה יציץ רגע בתמונה קטנה על מסך שיהיה מולו. ממילא אנחנו כל הזמן מציצים על התינוק ועל לוח המכוונים של האוטו וזו עוד הצצה קטנה. הבונוס שבתינוק רגוע תורם לבטיחות המון.

למעלה