צעיר מת.

inteli

New member
צעיר מת.

היי כולם תגידו, יש משהו שאני "חייב" לעשות אחרי השחרור? (חוץ מלהסדיר קופ"ח) ושמעתי שאפשר ללכת להרשם כדורש עבודה ולחתום ולקבל כסף, השאלה היא למה שלא תהיה עבודה למישהו בלי שום מגבלויות או בעיות בריאותיות? ויודה שחור. NP- A Perfect Circle-Judith

ברוך הבא לאזרחות...

חוץ מקופת חולים , אם לא תחתום אבטלה או תמצא עבודה את אתה צריך גם לשלם ביטוח לאומי. ובעיקרון אתה יכול לחתום אבטלה 70 ימים , אבל אם לא תמציא תירוץ של לימודים או שהפקיד יהיה ממש מניאק, ישלחו אותך לראיונות עבודה . אני ממליצה לעזוב את זה ופשוט לחפש עבודה לבד ... וברור שיודה שחור , הוא גולני . בהצלחה.

ד נ ע

New member
סליחה על הבורות כן

אבל ביטוח לאומי זה לא חובה לשלם לפי מה שהבנתי ... אם נגיד העבודה היא בכסף שחור אז אין עליה קבלות ומן הסתם גם לא תשלום לביטוח לאומי ביטוח הבריאות הוא לפי הקופ"ח והם נותנים שנה ראשונה חינם בתנאי ההסדר. אז בשביל מה לשלם ביטוח לאומי באופן עצמאי אם הוא לא חובה ?

ממה שידוע לי...

אני עובדת , ולכן יורד לי ביטוח לאומי ישירות מהמשכורת . חברות שלי שלא עובדות / עובדות עם כסף שחור - הולכות ומשלמות כל חודש . קופת חולים לא נותנת שנה בדיוק. אני התגייסתי בגיל 18.5 אז אני מקבלת רק עד גיל 21 , כי חצי שנה לפני הצבא לא שילמתי. תבדקי את העיניין הזה , כי חברה שלי שחשבה שמוציאים לה תלוש , ולא עשו את זה , היתה צריכה לשלם רטרואקטיבית חצי שנה אחורה לביטוח לאומי .

הטRולית

New member
הו! פה הטעות שלך!!!!

ביטוח לאומי הוא חובה. אין קשר לקופ"ח. חובה. חובה. חובה. אממה? הם בני-זונות-גאוניים, הביטוח הלאומי הנכבד שלנו... הם לא מציינים בפניך שעליך לשלם סכום מסויים כל חודש. הם פשוט מכינסים אותך לחוב אצלהם, צמוד לריבית, למדד ולשאר נשכים, ואז, כשאת מתחילה ללמוד, או לעבוד במקום מסודר, שמתחיל לשלם עליך/מדווח על היותך סטודנטית, אז תקבלי מכתב שאת חייבת להם 3000 ש"ח.... איך נחמד????

ד נ ע

New member
:-O

מה סההההההההה ??? על כמה מדובר התשלום החודשי הזה ? ולמה לא מקבלים מכתב הוראות נורמלי בדואר לאנשים שאולי באמת לא יודעים ואין להם איך לדעת מידע כזה ונגיד שחודש הבא מתחילה לכנס לי משכורת נורמלית לבנק- הביטוח ינכה לי מהמשכורת את כל החוב בבת אחת ?! אמאלה :(

הטRולית

New member
הוא לא ינקה לך,

אבל אז תקבלי את "המכתב". זה כאילו הגאונים שם "נזכרו" בך. ולמה לא מודיעים מראש, כי את לא באנגליה? ולגבי הסכום, בערך 100 ומשהו, זה משתנה מאדם לאדם.

ד נ ע

New member
חחח אני במקום יותר טוב מאנגליה

הבועה הורודה-מסטיק שלי. אז נגיד שאני חייבת להם 300 ש"ח כרגע, מהמשכורת הנורמלית הם ינכו לי תשלום חודשי רגיל או + החוב .. ? והחוב הזה.. כשהוא מצטבר נוספים עליו קנסות מסוג כלשהו ?? ז"א ישמצב שהסכום יעלה עקב העובדה שלא שילמתי ?

הטRולית

New member
דנע, כפרע, תקשיבי...

הם לא יגבו לך את כל החוב, או אפילו חלקו מהמשכורת שלך, כי כביכול המעסיק משלם עבורך. אבל את תקבלי מכתב, בו מפורט החוב, כולל ריביות. אותו תצטרכי לשלם לבד. מה שאפשר לעשות עוד קודם, זה לפנות בעצמך לביטוח הלאומי, ולהסדיר את התשלומים קודם. יש לי חברה שחיה בבועה שלה, שנתיים חיפשה את עצמה בארץ, בסוף הביטוח הלאומי הגיע אליה עם 15000 ש"ח חוב. ורק עו"ד הסדיר את זה לתשלום הגיוני...

ד נ ע

New member
חחחח וואי

כי זה בדיוק מה שהיה חסר לי ויש מצב שבדרך לסניף להסדיר תשלום אני אדרס ממשאית זבל כי אלו הם חיי :) בכלמקרה, רב תודות על העזרה אני בהחלט אגש לברר את העניין הזה איזו מדינה מסריחה.

inteli

New member
ביטוח לאומי

אז צריך להגיע לשם לשלם כל חודש? רק שם או שאפשר באיזשהי צורה אחרת? (דואר או משהו) אני גר עכשיו בראשל"צ... אז אם אני אתחיל לחתום (ואני לא סטודנט, סתם משלים בגרויות ביואל גבע) יש מצב שלא ישלחו אותי לראיונות אחרי שבוע? (במילים אחרות - האם כדאי ללכת ולהתחיל את כל זה? או שיש מספיק הצעות עבודה ורוב הסיכויים שאני לא אוכל לקבל את הכסף)

לך תחתום.

אם אתה לומד זה הכי כדאי. זה גם לא כזה בעיה להתחמק מראיונות עבודה. תגיד שאתה לומד 4 ימים בשבוע או משהו כזה.

הטRולית

New member
לימודים זה לא תירוץ.

אסור לך להגיד שאתה לומד. בטח לא כמעט כל השבוע.. זה לא קביל. בכלאופן, כשאתה חותם, אז משלמים בשבילך את המס בריאות והביטוח לאומי. ומס הכנסה, אבל זה גם ככה לא מגיע למילימטר יותר ממינימום, ככה שאין מס הכנסה...

yehuda18

New member
צהוב שכמוך

ברוך הבא לאזרחות יא נקניק

הקשב!!!

שלום תראה אין ספק כי אתה צודק אבל לפני הכול תדבר עם היחידה להכוונת חיילים משוחררים על מנת לדעת מה לעשות ואיך על הצד הטוב ביותר לגבי קופ"ח כללית זה דבר אחד אך יש עוד דברים כמו ביטוח פרטי בלי כל קשר לקופ"ח כללית זאת אומרת לבנות בסיס לחיים דוגמא אם אתה רשום בקופת חולים כללית אז לעשות משהו כמו ביטוח רפואי פיננסי יש הרבה זאת אומרת לסמוך על עצמך בעיקר ולבנות מערכת או מנגנון שיתמוך בך במהלך החיים כמובן שהכול מסתכם בכסף אין ספק לגבי עבודה אם אתה הולך בדרך הקלה לחתום אבטלה ומשם למצוא עבודה גם טוב אך אל תשכח כי כל צעד שתעשה ייכול להשפיע על עתידך כשאתה מגיע לראיון עבודה או ללימודים גבוהים לפעמים גם קורסים אין ספק כי על פי מה שאתה רושם אתה בגדול יודע מה אתה מחפש ורוצה המשך דרך וחיים מאושרים ובריאים

למעלה