צעירה באזרחות :)

צעירה באזרחות :)

שלום לכולם, אני עומדת להשתחרר בשבוע הבא ויש כוונות להחתים אותי קבע... (ההחלטה בידיי). רציתי לשאול אתכם איך האזרחות? אתם נהנים ממנה? האם כולכם עובדים למען "המטרה המקודשת" טיול אחרי הצבא.. או שחלק כבר התחילו ללמוד.... מה דעתכם באופן כללי על אנשים שחותמים קבע? תודה רבה לכל העונים... מעייני!

אז ככה

אז קבע היה טוב היום זה רק מילה את יכולה להשאר אומנם בקבע רק אם זה עוזר לך לאזרחות ועוזר לך בקידום האישי שלך ובקריירה שלך כמובן אם את תהיי טובה והצבא ירצה אותך את יכולה למצוא את עצמך כל החיים בצבא אבל הצבא זו מסגרת בטחונית ולא אזרחית ואת מחויבת למערכת יותר ואחר מאשר באזרחות גם אם לפעמים יש קשר דמיוני בין שניהם בכל אופן הכול תלוי בתפקיד ובתנאים שאת תקבלי בנוסף לקבע את יכולה לעשות גם דברים באזרחות בנתיים ואם התפקיד דורש ממך 100% ואין לך שום זמן לעשות דברים באזרחות חבר, חברים ,לימודים ,תעסוקה אז תחשבי טוב כי כשתשתחררי באזרחות מבחינה מקצועית יהיה לך + אבל עדיין תצרכי לצבור נסיון פרטי בעבודה או כל תחום שתפני אליו באזרחות אין ספק כי הצבא עדיין זה חממה עם תנאים והטבות וסביבה שיגרתית וקשה תעשי חושבין ואז תחליטי בכל אופן שיצליחו כל דרכיך ושאיפותיך .

danielo18

New member
קבע?.

תלוי. אם אין לך משהו אחר לעשות ואין לך תכנון אחר - לכי על זה (כסף בטוח,אותה החפשנות) אם את כבר מתכננת דברים (לימודים,טיול) ולא בא לך לדחות - אל תלכי על זה. אני אישית יכולתי לחתום קבע אבל וויתרתי,לפעמים אני מתחרט על זה (געגועים לחברים / חברות) ולפעמים לא..

Soya5

New member
אם את מתלבטת..

כנראה את לא ממש סובלת איפה שאת משרתת. אני אישית סתם ביזבזתי את הזמן עד שטסתי לעבוד (לזה לא צריך כסף) ולא באמת עבדתי בעבודה מסודרת. אם את סבבה בצבא אז למה לא לשרת עוד 3-4 חודשים ולחסוך 15,000-20,000 שקל? (לפחות אם את בשטחים
) בצבא באמת אפשר להתחפש לעומת עבודות באזרחות... אני הייתי חותמת בקטנה לעוד 3-4 חודשים, זו דרך מעולה לחסוך כסף. אם הייתי יכולה לסבול את הבנות ששירתתי איתן ונשארו אחריי, הייתי חותמת. אבל בנות זה עם חרא

תעשי חושבים

אני שמח שמבקשים את האישור שלך להכניסך לקבע, כי אם לא, הייתה כאן דיקטטורה. ועוד דבר, קורה הרבה שמציעים לחיילים רגע לפני השחרור לחתום קבע ובסוף זה לא קורה מכל מיני בעיות, אם לא יחתימו אותך בסופו של דבר (ואת רוצה) לא נורא - תהי משוחררת! אם עד היום היה לך טוב בתפקיד, נהנת לשרת ויש לך עבודה מעניינת - אז למה לא לחתום קבע?! (כמובן שאני מדבר על תקופה של 3 חודשים עד חצי שנה, אחר כך זה כבר קרוב ל"נגדיות"). להמשיך בתפקיד שעשית שנה וחצי - שנתיים כשאת ממוקצעת בו, אין לך מה ללמוד בו ולעשות אחלה כסף? למה לא? כמובן שתצטרכי להשקיע טיפה יותר ממה שהשקעת עד עכשיו, בכל זאת לא תחשבי כחיילת חובה. מה עדיף? לקרוע את התחת במלצרות או בעבודה מועדפת? כסף לא משהו, תנאים חרא. המלצה שלי, אם מציעים לך קבע לתקופה קצרה (עד חצי שנה, אפילו פחות), תקפצי על זה!!

haych

New member
מנסיוני האישי...

אני חתמתי חודשיים קבע. רצו שאני אחתום עוד חודשיים, אבל ביקשו את זה אחרי שכבר נרשמתי לפסיכו'. אני לא מתחרטת לשניה. נהניתי בטירוף בבסיס, הקבע צ'יפר אותי בעוד כ-8000 ש"ח... אז למה לא? ביום חמישי סיימתי לעבוד עבור "המטרה המקודשת", והטיסה מחר... בואי נגיד שהקבע מימן לי את הכרטיס טיסה, והעבודה את שאר הטיול. שיהיה בהצלחה!

SimplyMe1

New member
אייי איזה כיף לך!

כמה זמן טיסה לסידני? וכמה את לוקחת מזומן ובהמחאות נוסעים(אם בכלל?) שיהיה לך בכיף ותהני בטירוף ילדה ותחזרי לשכנע אותנו למה אנחנו צריכים לטחון עכשו בעבודה כדי לטוס לאוסטרליה

haych

New member
קשה להגיד...

כי הנחיתות הם בהתאם לשעון המקומי. עד לנ"ז יוצא (כולל הקונקשנים) כ-26 שעות. אני לא לוקחת המחאות נוסעים אלא כ. אשראי בנ"ל, ובמזומן 400 דולר. תודה רבה! :)

למעלה