צעד נוסף

בלאונט

New member
צעד נוסף

בדרך לאנרכיה כוללת שמתחילה להיווצר לנו בארץ. ברק עשה עוד שגיאה, והוא לא מצליח להפסיק אותם. אסור היה לו להניח את האחריות לפיגוע על גב הפלשתינאים אלא אם כן הוא יכול לגבות את זה בתגובה הצבאית אותה הוא הבטיח מכוון שעכשיו, אחרי שהרשות ``איימה`` עליו שאם הוא יתקיף תהיה הסלמה, הוא חושב הרבה יותר מפעמיים האם ליישם את מה שהוא הבטיח לעמו - לנו. אבל יותר מזה מכעיס אותי היחס של ארה``ב. אני באמת מעריך את התמיכה ההדדית שהייתה בנינו לבינם במשך השנים אבל הצביעות שלהם מתגלה באינטרסים האישיים שלהם למען ניטרול צה``ל. לפני כמה שבועות, למרות השאגות מהציבור לתקיפה, ברק שמע בעצת קלינטון לא לתקוף ובכך בגד בבקשת הציבור ושמע לבקשת והחלטת הציבור דווקא אצל חברינו שמעבר לים - אך זה לא מנע מקלינטון לא להטיל ווטו על החלטת האו``ם לגנות את ישראל פעמיים מתוך שלוש. למרות שרקדנו לפי החליל שלו. ועכשיו, שרת החוץ האמריקאית, עוד גיבשה תוכנית בה היא מבקשת מישראל להגיב בצורה פחות נוקשה למרות כל האיפוק לו אני כ``כ מתנגד. אנחנו לא גרורה של ארה``ב. אנחנו לא קמנו בעזרתם ואנחנו לא נמות בעזרתם. אנחנו בני ברית, אחים אולי, אך לא כפופים אליהם. אנחנו מדינה עצמאית, ולשם כך נלחמנו כלכך הרבה שנים. ועכשיו הולכים למנות וודעה בינלאומית לחקר האירועים. פקחי האו``ם יסתובבו בנינו, ישאלו שאלות, יגלו את סודותינו. אנחנו נהפוך לעירק הקטנה רק ללא עילה. למה, תגידו לי, כשברור לכולנו שהיחסים עם ארה``ב קצת מתפוררים וכשהעולם מנסה לדחוק אותנו לפינה - למה להמשיך לנסות להסתמך על העזרה מהעולם כאשר לאורך ההיסטוריה רק גינה אותנו בכל מעשה? אני חוזר ומדגיש כי אני לא מדבר על השמדת עם, אלא על פעולה יזומה וארוכת טווח של צה``ל שמגבילה לפעולות הגמול נגד מצרים.

לונה

New member
1984

עפ``י אורוול, באחת הגישות הפחות שגרתיות והיותר חכמות ששמעתי, שמתרת המלחמה לבזבז כסף כדי להשאיר את השכבה העליונה בשלטון ואת הפרולטריון דפוק. ומעניינת אותי התגובה שלך, בלאונט. מהימנים הבודדים שיש סוג של הנאה אינטלקטואלית מהויכוח שלהם.

מה הקשר?

מה הקשר בין מחת לתחת? והסיבה שבלאונט יודע לדבר כל כך יפה היא הבורות שלו. בלאונט הוא לא אדם חושב. כבר אין אנשים חושבים. זה מאוד עצוב. אבל הוא לפחות משתדל וגם זה משהו. תפסיקו להזכיר את 1984, זה לא ספרו הגדול ביותר של ארווול, דווקא חוות החיות נחשב לקלאסיקה ספרותית. והרעיון שדיברת עליו כנראה שחמק מעיני. הרי הרעיון של 1984 היא לא עניים ועשירים, אלא יותר קומוניזים- כולם שווים אך יש דרגות. כולם פקידים ואין רכוש. לא משנה. עצוב לי שיש אנשים שלא הבינו את הספר. אבל זה בסך הכל ספר. הזכות לבורות.

לונה

New member
לא אמרתי

שזה הרעיון העיקרי בספר. קראתי אותו לפני כמה שבועות, ומדי פעם קטעים ממנו מרחפים לי למוח. ולמה צריך לחפש משמעות נסתרת במקום לדבר על העיקר בכל הודעה שמופיעה כאן?

בלאונט

New member
ברוכה הבאה למאה ה-21

קודם כל תודה על המחמאה, אבל אני באמת מתווכח למען האידיאולוגיה האישית שלי ולא למען עצם הוויכוח. את צודקת, כך נהג נפוליאון, כך נהג יוליוס קיסר - אבל היום אנחנו במאה העשרים ואחת, ואני חושב שזה די ברור שגם לי וגם לך אין אינטרס שהשכבות הנמוכות יותר בעם (הפרולטריון) ישקע יותר נמוך ויגדיל את הפער הכלכלי. תראי, אני מאד מאמין במילים כמו גאווה לאומית, ריבונות ישראלית ובטחון צמוד ארוך טווח אבל יותר מכל אני מאמין באחדות. ואני אוותר על כמעט כל שאר הדברים ביחד רק בשביל האחדות, ולכן אני בחיים לא אהיה בעד צעד שעלול לפגוע במצב הכלכלי של כל אזרח במדינה.

הצד הדפוק...

העם מחולק למספר גדול של דיעות. אבל שתי הדיעות המגובשות וההחלטיות ביותר, הן גם שתי הדפוקות ביותר. כן אני מדבר על ימנים ועל שמאלנים. שניהם רוצים שיהיה לעם ישראל טוב, צד אחד רוצה בכוח, צד שני רוצה ברכות. העניין הוא ששניהם מוכנים להלחם אחד בשני כדי ש``לעם ישראל יהיה טוב``. זה מה שקורה עכשיו בין אהוד ברק לאריאל שרון. מאבק אידיאולוגי. אריאל שרון יודע טוב מאד שברגע שיש ממשלת חרום אין מגעים עם הפלסטינאים, וגם אם ברק מאד ירצה, הוא יפחד להתעמת עם כל הימין לאחר שכבר נשחק כוחו כמנהיג (כמו שהוא מפחד להתעמת עם האמריקאים). ברק יודע טוב מאד ששרון לא יצתרף אליו, ולכן הוא לא מפחד לקרוא לו ליצור ממשלת חירום. הוא מוכיח לנו את נקודתי האחרונה, על מנת שניווכח שהאידיאולוגיה של שרון חשובה לו יותר מביטחון העם. אלא שהאידיאולוגיה של ברק כבר הוכיחה את עצמה כהרסנית - התדמית העולמית חשובה לו יותר מבטחוננו, וזה אסור שיקרה. אתמול חשבתי על מצב ההתנחלויות כמשל: יש צב עליז, שמן וגדול, ובאותו יער גר לו שועל קטן ורזה. השועל הארמומי אומר לצב: ``צב צב, אני רעב, תן לי ביס מהשריון שלך`` הצב חושב לעצמו ואומר ``אין לי בעיה, אני לא רוצה שהוא ימות כי אז האו``ם יגנה אותי, וגם ככה אין לי עצבים בשריון כך שלא יכאב לי..`` השועל הערום בא, נוגס לו בשריון, ואז פתאום הוא מתחיל להתפרע, לנשוך לו את הבשר מתחת ולנסות לאכול אותו. הצב מתפטל מצחוק ואומר ``מה אתה מדגדג אותי!`` השועל לא מבין מה קרה, ופתאום הוא שם לב שכשהוא אכל לצב את השריון, נשברו לו כל השיניים ולכן הוא לא יכול לפגוע לצב בבשר. מוסר השכל: צריך לתת לערבים חלק מהשריון בשביל שלא ימותו, אבל באותו זמן, צריך לשבור להם את השיניים!! אה כן, ועוד משפט חשוב ולדעתי מאד נכון במקרה שלנו: ``בעיות מורכבות, פותרים הכי טוב בפתרונות מורכבים``. אל תנסו לחשוב על פיתרון פשוט כמו ``תנו לצה``ל לנצח``, אלא תנו לצה``ל למצוא פיתרון מורכב ויעיל. ``תנו לצה``ל לנצח`` אבל בחכמה, לא כמו איזה ימני חמום מוח. פושע.

goldy

New member
מדלן לא הציעה - היא חייבה!!

ראית את מדלן ב CNN? גם אני ראיתי, והבנתי. אתה לצערי הבנת לא נכון: מדלן לא הציעה, היא חייבה אותנו (עראפת כפוף למדינות ערב התומכות בו) להפסיק להגן על עצמינו. (כך אני רואה את זה). מכיוון שאנחנו לא מעצמה כלכלית, ואין לנו אפשרות לכלכל את עצמנו למשך יותר מ-3 חודשים, ברק נאלץ לכבול את ידי צה``ל! אתה מבין מה אני אומר? ברק רוצה להיכנס בהם בכל הכוח! הוא רוצה להפחיד אותם שירגישו כמו שכונת גילו, אבל בגלל שהאמריקאים לא גרים כאן, המקסימום שהם עושים זה לשלוח לכאן את ה C.I.A שגם ככה לא עושים מי יודע מה. עכשיו הבנת? אם היינו מעצמה כלכלית, ההתנגדות הפלסטינית לא הייתה קיימת, בשום צורה שהיא

בלאונט

New member
סימביוזה כלכלית

על מה אתה מדבר? אתה חושב שאנחנו חיים על חשבון משלמי המיסים בארה``ב? אתה חושב שאנחנו נמות תוך שלושה חודשים אם הם יפסיקו לתמוך בנו? ברור שלא! עד שישים ושבע לא היו לנו קשרים בכלל עם ארה``ב, אשר רק אז החלה לקיים עמנו סימביוזה כלכלית - זו סימביוזה. אם הם קוטעים אותה, כן - גם הם נפגעים. לשני המדינות ישנה מערכת כלכלה קפיטליסטית אשר תלויה אחד בשני, אבל לשנינו יש גיבוי. אתה יודע כמה כסף רק התיירות מכניסה? כן, גם בימים קשים התיירות מכניסה למדינה הון תועפות. מעבר לזה, יש לנו מערכת ביסוס עצמאית אשר מבוססת על חיים ללא תלות. אנחנו יכולים להזין את עצמנו, ולנהל כלכלה יפה מאד גם בלי ארה``ב. אנחנו לא גרורה שלהם! אנחנו לא חלק מהם! אנחנו רק בני ברית. עכשיו, שיהיה לך ברור, ארה``ב לעולם לא תבטל את התמיכה שלה בישראל - גם לאחר אלף איומים, מכוון שאנחנו היתד היחידי שלהם לשלום במזרח התיכון ועל ידי התנתקות מאיתנו זה ברור להם שבידינו היכולת להתחיל מלחמה גרעינית באזור. הם לא ינטשו אותנו, הם רק מציגים השקפת עולם יותר אגרסיבית - שזה לא הוגן. הם ביקשו מאיתנו להתאפק ואנחנו התאפקנו. הם ביקשו ואנחנו התאפקנו. הם ביקשו ואנחנו התאפקנו. עכשיו, לאור כל ההרוגים שלנו, כבר לא נעים להם לבקש כי זה ברור שבלי בקשותיהם מצבינו באזור היה הרבה יותר טוב והקונפליקט היה נגמר מזמן, אז הם דורשים.

goldy

New member
ואם הם ימצאו מדינה אחרת במזה``ת

שאפשר להחליף אותה בישראל, מה אז? נ.ב רק נדמה לי או ששאול מופז ביקש סיוע מהאמריקאים לפרוייקט צבאי חשוב מאוד ששכחתי את שמו, ושאנחנו קונים מהם מטוסי קרב?)

בלאונט

New member
אהה גולדי תקרא את כל הכתבות

נכון. אז קודם כל הלכתי לחפש קצת נתונים אמיתיים וגיליתי שרק 5 אחוז מתקציב המדינה נכנס כסיוע ממדינות ברית (לא רק ארה``ב) - כך שגם בלעדייהם אנחנו נחייה הרבה יותר משלושה חודשים. בלי שום ספק - זה עובדות. מעבר לזה, הם לא יוכלו למצוא בן ברית אחר שיכול להשפיע במזרח התיכון כי כולם כפופים לאיחוד הערבי שמחייב אותם למען כבוד ופריבילגיות על ידי אחיהם לתקוף אם הם מותקפים (הקוראן מעודד נקמה). בקשר למטוסי קרב, אתה שמעת על אלביט? מערכות רפאל? תלפיות? מדינת ישראל היא הראשונה בעולם בפיתוח מערכות נשק למטוסים - כוחה של ארה``ב ללא מערכות נשק אלו שווה לכוחה של ישראל ללא המטוסים, מדובר בעשרות שנים של פיתוח. ותגיד לי מה אתה רוצה בכלל? מה אתה מנסה להגיד? שאנחנו חייבים את ארה``ב לצידינו? ואם, במצב היפותטי, מחר קלינטון יבקש מברק לרצוח את כל האופוציזיה? ואם הוא יבקש מישראל להפציץ את צרפת? ואם הוא יבקש מישראל להרוג כל בן בכור? אתם תעשו את זה?! בטח שכן! כי אין לכם כבוד לעקרונות! ואין לכם יכולת להקריב! הם עוברים כל גבול! הם בוגדים בברית שלנו! אז למה, לאורך כל ההיסטוריה אתם חיים כדי לרצות אחרים?! למה המדינה היהודית היחידה בעולם קיימת רק כדי לספק את רצונותם של בוגדינו מעבר לים? אני לא אומר לשרוף קשרים עם כל מי שמתנגד אלינו, חס וחלילה, אני רק אומר שיש מצבים שעלינו להפעיל קצת הגיון בריא משלנו, ולהבין שהמדיניות הנוכחית שאתם כלכך דוגלים בה - לא מניבה פרות! אין תוצאות חוץ מהרוגים!

goldy

New member
אני חושב שזה בגלל שאנחנו המדינה

היהודית היחידה בעולם. חוץ מזה, שעם כל הפיתוח, מישהוא צריך לקנות את הייצור. אנחנו לא יכולים לייצר לעצמנו, הכסף שנכנס כתוצאה ממכירה מאפשר המשך ייצור ומחקר, ולכן אנחנו תלויים אחד בשני. חוץ מזה, שהאמריקאים יכולים להרשות לעצמם פקוייקטים של החלל (סטי ונאסא) אז אם אנחנו לא נמכור להם הם יקימו תעשיות אויריות כאלה משלהם, והרבה יותר מהר מאיתנו. אנחנו תלויים בהם. למרות זאת, ארה``ב לא יכולה להתקיים לבדה. למרות כל הגודל שלה היא תלוייה במסחר עם העולם ותיירות שמגיעה מבחוץ. כולם צריכים את כולם.

למעלה