צעדי הסוס.

niko girl

New member
צעדי הסוס.

כאן אני אשים מאמר שסיכמתי על צעדי הסוס. והמקצבים. הליכה הליכה זה מקצב בעל 4 פעימות. בכל צעד כל פעם פעם אחת רגל אחת נוגעת בריצפה. בהליכה הסוס מזיז את ראשו למעלה ולמטה בקצב אחיד. צעד הרגל השטוחה צעד זה מיוחד רק לסוסי הטנסי וולקינג הורס. צעד זה מהיר וארוך. זה צעד של 4 פינות שכל אחת מהרגליים נוגעת בתורה אבל במקום אחר. זה נראה כאילו זה פינות. כלומר: הרגליים האחוריות עוברות את הרגליים הקידמיות, ימנית אחורית נוגעת לפני הרגל הימנית הקידמית, והרגל השמאלית האחורית עוברת את השמאלית הקידמית. הסוס מניד את ראשו בקצב של הצעדים שלו למטה ולמעלה. ג'וג הג'וג זה ריצה קלה. הסוס זז באלכסוננים של ימנית אחורית ושמאלית קידמית זזות ביחד. ושמאלית אחורית עם ימנית קידמית זזות יחד. ג'וג נכון זה ג'וג שהרגליים האחוריות דורכות בדיוק איפה שהרגליים הקידמיות דרכו. בג'וג הראש לא נא ולא זז. הוא נשאר במקומו. בגלל זה שבודקים צליעה מריצים את הסוס בג'וג. טרוט טרוט זאת ריצה מהירה. כמו ג'וג רק מהיר יותר. ריצת הליכה בצעד זה הסוס עובר את הרגליים הקידמיות ב15-45 ס"מ. זה מרגיש כמו הליכה אך בעצם זה ג'וג. הסוס מניד את ראשו בקצב אחיד עם הצעד. וגם מקיש בשיניו. ריצת הליכה זאת היא מיוחדת רק לסוסי הטנסי וולקינג הורס. קנטר הקנטר זה דהרה. דהרה זאת היא בת 3 פעימות כלומר: ימנית אחורית ראשונה ואחריה הרגל הקידמית הימנית והרגל השמאלית האחורית ואחרונה חביבה הרגל השמאלית. הקנטר יכול להיות מהיר ויכול להיות איטי. קנטר איטי,איטי, הוא נקרא לופ. גלופ גלופ זה מקצב בעל פעימה אחת כאשר כל הרגליים נוגעות בבת אחת באדמה. גלופ זה קנטר הכי מהיר. וזה מסוכן לעשות גלופ במנז'. כל הזכויות שמורות לאתר סוסים בנשמה© שלי ושל שיר.

GrEeNwOmAn

New member
../images/Emo45.gifיוזמה ברוכה../images/Emo45.gif../images/Emo72.gif

מקפיצה למענך!

תודה ושאלה.. ../images/Emo1.gif

ריצת ההליכה את מתכוונת ללופ

niko girl

New member
לא זה בעצם ג'וג ב4 פעימות.

זה ג'וג אבל בעל 4 פעימות, מרגיש כמו ג'וג אבל בעצם מקצב כמו של הליכה.

Edubite

New member
לא סיכמנו שגאלופ זה 4 פעימות?...

תחשבו בהגיון, אם הגאלופ היה מקצב של פעימה אחת - הסוס היה פשוט קופץ עם 4 רגליים- כמו ארנבת.. זה פשוט לא הגיוני... ויש לי שאלה לווסטרן... אני הבנתי מאז ומתמיד שסדר הנחת הרגליים הוא שמשנה את המקצב (כך שנוצרו 4 מקצבים- הליכה טרוט קאנטר וגאלופ...) מהם הקריטריון שלכם למקצב? המהירות? כי נגיד אין אף אחד שעומד עם סטופר ואז יגיד לך אם אתה נמצא בג'וג או בטרוט..... וב"ריצת הליכה" אתם לא יכולים למדוד בדיוק האם הסוס עבר עם רגליו האחוריות ב 15- 45 ס"מ את רגליו הקידמיות... אז מה מאפיין מקצב בווסטרן? אני לא מנסה לפתוח בריב, פשוט מענין אותי איך יודעים באיזה מקצב אתה נמצא...

niko girl

New member
זה אל משנה זה פשוט מקצב מיוחד

לטנסי וולקינג הורס. ולא מודדים בדיוק פשוט המבנה של הטנסי וולקינג הורס הוא בנוי ככה שסוס עובד בריצת הליכה שלו את הרגליים הקידמיות ב15-45 ס"מ.

אסף 1989

New member
לפי דעתי

הגלופ נעשה באותו מקצב כמו הקאנטר. הוכחה: בגאלופ גם כן כמו בקאנטר ישנה רגל מובילה משמע הרגל החיצונית האחורית באה בהתחלה, לאחר מכן מגיעות ביחד הרגליים הפנימית האחורית והחיצונית הקדמית, ולבסוף באה כמובן הרגל המובילה שהיא הרגל הקדמית הפנימית.

לא.. הגלופ הולך ככה..

יש גלופ של צד ימין ויש של צד שמאל.. גלום של צד שמאל הולך ככה: רגל ימין אחורית מתחילה ואז רגל שמאלית אחורית.. אחר כך רגל ימין קדמית ולבסוף רגל שמאלית קידמית.. נוצר מצב שהסוס פוגע עם 4 הרגליים שלו בקרקע... וגלופ לצד ימין זה הפוך: רגל שמאל אחורית אחר"כ רגל ימין אחורית ואז רגל שמאל קדמית ולבסוף רק ימין קדמית..

אסף 1989

New member
את יודעת מה

את צודקת חיפשתי באינטרנט תמונה של גאלופ ומצאתי את התמונה הזאת שמסביר הכל (למי שעוד לא הבין את הצעד של הגאלופ)

אז אם זה כמו קנטר אז למה לא קראו

לזה קנטר וזהו? אתה מבין? זה לא אותו דבר ובגלל זה יש למקצב שם שונה.

אסף 1989

New member
אני לא יכול

לענות לך על השאלה הזאת בגלל שאני לא המצאתי את השמות הללו אך זוהי דעתי.

אז מי שהמציא את השמות היה יכול

לקרוא לגלופ פשוט קנטר מהיר לא? אבל בגלל שיש שוני אז הוא קרא לזה גלופ.

למעלה