צניעות מתבקשת

צניעות מתבקשת

נורא לקרוא את ההשתלחויות של מורי הדרך איש ברעהו סתם כך ללא סיבה ומעבר לכך כמעט ללא משמעות בונה. מורה הדרך שכה חרדים לכבודם מוצאים במה להשתלח במורי דרך אחרים .אלה בתיירות פנים, ואחרים בתיירות נכנסת ואל תשכחו את המדריכים ברכב אשכול. אז אפילו שאתם מכירים את כל התחנות של רכבת העמק, או לחילופין את כל קיברי השייחים בתוספת קיברי צדיקים כדי להיות מורי דרך טובים צריך קודם כל להיות בני אדם טובים והגונים. מורי הדרך ב"אגד" וב"דן" בנו את עולם התיירות גם כמדריכים בתיירות נכנסת וגם בתיירות פנים. למדו ולימדו את הארץ הזאת לכולנו . מורינו שאוליק בן משה ז"ל ויבדל לחיים ארוכים אורי דביר היו חברי קופרטיב והקימו דור שלם של מדריכים ואוהבי ארץ ישראל. ישנם מדריכים שמלווים מיזה שנים גימלאים (אולי לא יודעים היכן המכתש) וגורמים להם אושר גדול,אחרים הופכים לכוכבים בגישה לתלמידים וילדים ומורי הדרך בתיירות הנכנסת הכל כך מושמצים זוכים מידי סקר שביעות הרצון משירותיי התיירות בארץ במקום הראשון . אז אנא ממכם מעט צניעות לא תזיק כלל ואפילו שאתם מומחים גדולים לכרתים (מה זה העניין הזה ?) או לשפלת יהודה.

השתלחויות או ויכוחים

יענק'לה שלום! כמשכין שלום במחוזותינו, ברור שהיית רוצה לראות את מורי הדרך מתחבקים ומפרגנים איש לרעהו. אבל מה לעשות? כולנו בני אדם עם דעות שונות! לא הייתי מגדיר את הויכוחים בפורום כהשתלחויות - זה נשמע חמור מדי. לא תמיד ובדרך כלל אין הסכמות כאשר מתעורר ויכוח - וזו בעצם מהותו של הויכוח. כל עוד הויכוח לא חורג לפסים אלימים (כולל אלימות מילולית) הוא לגיטימי. היפה בפורום הזה הוא החלפת הדעות, בקשות עזרה, הצעות לעזרה, וכן, מה לעשות גם הויכוחים ואי ההסכמות. כל עוד נשמרות הפרופורציות זה בסדר... שיהיה לך סופשבוע נעים ורגוע

עוד משהו בנושא

היתרון הגדול בפורום הוא, שאתה יכול להתבטא חופשי מבלי שמישהו יכנס לך באמצע הדיבור. אתה רואה, יש גם תרבות הדיבור והויכוח בפורום. שבת שלום

shapira meir

New member
מה שאתה עשית כעת זה בהחלט מכוער

זו היתה התקפה אישית מפני שמה שכתבתי לא מצא חן בעינייך. אתה הבאת את הדוגמא בדיוק למה שאתה קורא נגדה. בין כתיבה על עובדות לבין מה שאתה עשית כעת, זו בדיוק השתלחות וירידה לפירוט קטנוני של ההשתלחות המכוערת. מה יש לך נגד זה שאני מדווח על רכבת העמק ורוצה לתת לאנשים במתנה דיסק עם חומר שהשקעתי בו הון תועפות לאדם במצבי (גימלאי שאשתו מפוטרת) ואני משקיע עבודה כבר של חודש וחצי ומוכן לחלוק זאת עם חברים ולעזור להם? או שהשקעתי מאמצים וזמן וכסף כדי לאתר את מפות רכבת העמק ולצרוב אותם לתקליטור עבור חברים שזקוקים? אתה עצמך ראית שהבאתי תקליטורים של מצגות שהכנתי על עמק הבכא וחילקתי לחברים בכנס בצרעה, חילקתי, לא מכרתי, וזה לא עולה לי זמן עבודה וכסף? ומה יש לך בענין כרתים? גם כאן רציתי לעזור לחברים בניגוד לאינטרס האישי שלי, ורק כדי לעזור לחברים שזו פרנסתם היחידה, אז מה יש לך נגד כרתים? היה כאן כבר מישהו שהשתלח בי ולא עניתי כדי לא לדרדר את הפורום, אבל כנראה שיש עדיין מישהו שחושב שאם אני לא עונה אז אפשר להשתלח בי, תשכח מזה מיטרני, התנהגת באופן מכוער ביותר. לקח לך הרבה זמן, מיטרני, אבל הורדת את המסיכה. תתבייש לך.

כבוד הדדי

אני לא חושב שיש מדריך שלא מכבד ומעריך את הפעילות הכל כך מוצלחת שלך בנושאים רבים ומגוונים עבודתך בנושא רכבת העמק מקסימה כמו נושאים אחרים שהעלתה בפורום זה או אחר. אני בהחלט מאוכזב לקרוא בפורום זה ביטויים מאוד מעליבים גם ממך וגם מאחרים על מורי הדרך העוסקים בתיירות נכנסת או מדריכי רכב אשכול. אני בטוח שרובם כמוך משתדלים ככל יכולתם לבצע את עבודתם בנאמנות גם לפרנסתם וגם למקצוע. המסר שנסיתי להעביר בהודעה הקודמת ברור :מי שרגיש לכבודו ראוי שיהיה רגיש לכבודם של אחרים. אני מצטער על המיקוד האישי , זה יותר הוגן מאשר להשמיץ באופן כללי, אני בטוח שתמשיך בפעילותך המבורכת למען מורי הדרך שהרי העניין והלימוד בנשמתך. והכי חשוב שניפגש בשמחות ובעיקר בדרכים ושבת שלום לכולם

shapira meir

New member
עזוב.

אחרי ששנים רבות סבלתי מהתחייסות מעליבה ומלגלגת של מורי הדרך לתיירות נכנסת ומעולם לא עלבתי באיש למרות הכל, סיפור העובדות הפך בפיך להשתלחות? במקום שהם יבקשו סליחה על ההתנהגות של "מאסטרים" מול ה-"נייטיבס" אז אני מקבל התקפה. אחרי שנים רבות של חברות באגודת מורי דרך, ראיתי איך אין יחס למורי דרך לתיירות פנים (מד-פ), התלוננתי והבאתי ראיות שאפילו הבטאון לא עסק בתיירות בארץ פרט למה שהעליתי מקודם שהיה מעינייהם של מורי הדרך לתיירות נכנסת (מד-נ) (הבטאון שמת יחד עם התיירות הנכנסת.....), רק אז התחילו להכניס משהו בנושא מד-פ אבל זה היה נראה בהחלט כמס שפתיים. אחרי פניות רבות שלי שלא נענו, לא נעניתי מעולם על ידי האגודה, מעולם משך 12 שנה, מעולם על שום מכתב או פניה שלי, לא בראל לא גראו ולא גלס (חוץ ממכתב גלובלי לפני הכנס בצרעה.....), אז באמת למה אני כועס? משך 12 שנה התעלמו באגודה מפניותיי מכתביי ומתלונות ומבקשות התערבות בנושא יחס של אתר מסויים, כלום, אז למה אני כועס? אני עוסק בהוראת דרך מאז קורס מדריכים בגבעת-סמל ב-1960 ועם כניסת החוק ב-1989 המחייב תעודת מורה דרך, הלכתי לקורס כי משרד התיירות סרב לבצע מבחן אלא רק קורס, מיד עם סיום הקורס נרשמתי כחבר לאגודה כי אני מאמין שכל אדם חייב להיות חבר בגילדה אליה הוא שייך, אבל באחד ההתקפות של בראל בפורום השני הוא טען שאני בכלל לא חבר באגודה (כשעוד הייתי) (ואני מבקש לא לאמר אחרת כי הכל מודפס ושמור אצלי, גם החלפת דברים הנוכחית), עד כדי כך הזילזול השתרש נגד מד-פ. בסוף החלטתי שאני יותר לא חבר באגודה שאני לא מענין אותה, אני יותר לא מאמין לאף הבטחה ולשום אמירה אחרי 12 שנה של אי התייחסות. אני בעד חברות באגודה מקצועית ולכן אני עדיין חבר באיפ"א, אבל כאן? למה? היה כבר מישהו (מארגן טיול) שאמר לי שאין לי שום בסיס לדרוש סכום כל שהוא כשכר כיוון שההסכם הוא רק למד-נ ולא למד-פ (סתם אזרח שמכיר את הנושא) אז מי שרוצה להתנפל על מי שאיננו חבר באגודה, שיתנפל. 12 שנה של זילזול מחקו את טיפת האמון האחרונה שלי , ומי שרוצה שאחזור לאגודה, הפעם בניגוד ל-12 השנים האחרונות, שיוכיח. אבל תעזוב, זה לא תורם לשום דבר, ומוטב לעסוק בידיעת הארץ גם ברכבת העמק וגם בקברי קדושים וצדיקים (למרות שאני חילוני, אני קודם כל מורה דרך) וגם לעמק הבכא וגם למצודת כח ובכלל לכל נושא ידיעת הארץ כמו שאני עושה גם בפורומים אחרים (רק לא בפורום שלך שם שמעתי את הקללות וההתבטאויות ששערותיי סמרו, ואני פשוט לא רוצה שוב לנהל מלחמות) וכן, אני אמשיך לעזור לחברים וגם למי שיבקש סיוע בנושא כרתים, אז תשאיר לי להתעסק בזה ולא בדברים שליליים, והאגודה בעיני לא קיימת עד שלא תוכיח אחרת.

אתה מזכיר לי את הילד שלי כשהיה בן 6

הוא עמד אז באמצע החדר וצעק, בקול מחריש אוזניים, משך 10 דקות רצופות: "שקט" ההתבטאויות בסגנון שאתה מזכיר נעצרו. אם לא היית מופיע, הן לא היו מתעוררות. אם השקט בפורום הזה מפריע לך, אתה מוזמן להתעלם ממנו כמו שאני מתעלם משלך. בעבר חסמתי אותך כשניסית "לחמם" את הפורום ולהדליק בו אש תבערה. אנחנו פורום לא חשוב, לא רציני, שיש בו אנשים שבסך הכל רוצים לעזור אחד לשני. אל תעורר בו אש, כדי שלא אצטרך לחסום אותך שנית

למעלה