צניעות בלבוש

צניעות בלבוש

למה אתם/ן קוראים צנוע? צניעות זה המושג הכי אינדווידואלי אצל כל אחת. יש את הגדרים הברורים של ברך מכוסה, מרפק מכוסה וכו אבל השאר נתון לפרשנות. אם אשאל בנות שונות צניעות מהי? בנות הסמינר יאמרו-צבע הגרביים (צוחקת,אבל בשנותי הרעות בסמינר עם הגרב כותנה לא היתה דומה לתחבושת נהפכת לפרוצה), הפרחות-להשאר עם חצאית, בחורה חרדית ממוצעת תגיד לא ללבוש צמוד מידי,קצר מידי ובולט מידי וכאן מתחיל הויכוח- מהוא ה`מידי` הזה??

זה באמת אינדיווידואלי...

כל אחת מגדירה צמוד באופן שונה, ארוך או קצר באופן שונה. הכל יחסי. הגדרים שקבעו הם לא נקודה לויכוח, זה משהו שאין מחלוקת עליו ואמורים לפתור פחות או יותר את כל השאלות הקטנות. מעבר לזה, צניעות מבחינתי זה המראה הכללי של הבת. לא רק הבגד, זה הכל. זה איך שהיא הולכת, איך שהיא יושבת, הצורה שהיא מדברת והאופן שהיא מתנהגת בו. צנוע זה כשמשדרים מכובדות, זה המראה הראוי ביותר לבת ישראל שמעיד עליה מה היא. כשאני מסתכלת על זה ככה זה פשוט לי, כי ג'ינס הוא לא מכובד אז הוא אוטומטי נפסל, וחולצה בפנים בפעמים מסוימות מכובדת יותר מאשר בחוץ, וקצר מידי זה זול אז מכובד זה בטוח לא. כל מיני, זה בעיקרון מה שאני שופטת לפיו כשאני קונה בגד.

חיהchaya

New member
צודקות,

באמת צניעות מתפרשת אצל כל אחת באופן שונה! אצלי צניעות זה ע"פ ההלכה בעיקר (אומנם אני מועדת מעט, לצערי..בתקווה לשינוי בעז"ה)

בכללי

צניעות זה : בעיקר בלבוש, בהתנהגות, לא לצעוק בקולי קולי, עדינות, ביישנות, אצילות, וכן כל הכללים, חצאית מתחת לברך, חולצה ארוכה . גרביים. זה בכלליות. יש פרשנויות לצניעות בכל מקום ,בסמינר , וכאלה, יש כאלה שמחמירים יותר.... וגם מגזימים יתר על המידה.

אז ככה..

בודאי שצניעות זה המכלול השלם של דיבור,התנהגות וכו אבל דיברתי רק על לבוש. ואני חולקת עליך-יש בנות שע``פ כל הדעות הן מכובדות ומכל מקום שתסתכלי עליהן הן לא תשדרנה זולות ובכל זאת הן לובשות קצר. כך גם לגבי הג`ינס יש חצאיות קצרות מג`ינס כחול כהה וזה לא בהכרח נראה זול.

חיהchaya

New member
צודקתתתת!!!

ות'אמת שאני לא מבינה מה ההבדל בין חצאית שחורה לג'ינס כהה (שנראה יותר כמו דמוי) זה ממש לא זול בעיניי.

אז זה שוב עניין אינדיווידואלי...

בעיניי ג'ינס זה כן זול, ראית מישהי שהיא טיפוס אלגנטי לובשת ג'ינס? אני לא, וזה לא נעל ספורט או משהו חצאית היא דבר מאוד דומיננטי בהופעה. באשר לאורך של החצאית- זה תלוי עד כמה קצר, כי פה אם לבת יש מראה עדין זה מחפה לפעמים כמה סנטימטרים.

חיהchaya

New member
ספורטיבי זה זול?!

זה עניין של סגנון! וזה שאת אלגנטית זה לא הופך משהי שלובשת ספורטיבי לזולה...

חיהchaya

New member
הנה...

"בעיניי ג'ינס זה כן זול, ראית מישהי שהיא טיפוס אלגנטי לובשת ג'ינס? אני לא" גינס= זול אלגנטית= לא לבשת ג'ינס איך זה קשור אחד לשני אם לא התכוונת לומר שמי שלובשת ג'ינס היא זולה?! גם משהי שלובשת אלגנט יכולה ליהיות זולה ברגע שהיא לא הולכת ע"פ ההלכה..או ברגע שהיא מושכת עיניים ותשומת לב רבה.

לא, לא ככה...

בעיניי ג'ינס זה זול ולא חסרות סיבות למה, זו עובדה א'. בנות אלגנטיות לא לובשות ג'ינס זו עובדה ב', זה שני דברים נפרדים. ראית מה כתבתי לך אח"כ? שלא כל מה שלא מכובד הוא זול. ולהסבר: אלגנטי זה מכובד, אין על זה ויכוח. ספורטיבי לא מכובד, אבל לא אמרתי זול (זה נחמד במצבים מסוימים, יש לי גם בגדים ספורטיביים אבל לא יותר מידי). ספורטיבי בג'ינס זה זול בעיניי, אבל זה לא אומר שהכללתי על כל הספורט בגלל שאני נוטה לאלגנט. אלגנטי לא הופך לזול כ"כ מהר. אם הוא לא צנוע זו בעיה אחרת, לא של זולות אלא של הלכה.

חיהchaya

New member
אני חושבת...

שזה עניין של סגנון וערכים עליהם גדלה כל אחת, כי בעייני ג'ינס הוא ממש לא זול, זה מה שאני לובשת כל השבוע ואני לא חושבת שאני נחשבת בחורה זולה =)

לבוש יכול להעיד על שני דברים:

א. תדמית שאת יוצרת לעצמך כי את רוצה להיות כזו. ב. המקום שממנו באת. אם אראה בת מהסמינר שלי לובשת ג'ינס זה וודאי לא מעיד על המקום ממנו היא באה, זה מעיד על מה שהיא רוצה להיות ולכן זה ייראה לי פסול. אם אראה מזרחיסטית/ לוסטיגית (תלוי)/ חב"דניקית עם ג'ינס זה לא ייראה לי סביר כי זה נהוג ללכת שם בג'ינס. אז אצלך כנראה זה איכשהו בגלל מקום שאת באה ממנו, זה משהו אחר לגמרי :)

אופס, יצא לי הפוך...

באתי לכתוב שזה לא ייראה לי פסול, אבל אז שמתי לב שכבר כתבתי את זה אז החלטתי לכתוב שזה ייראה לי סביר, רק משום מה שכחתי למחוק את ה"לא". סורי, בטח הבנת למה התכוונתי :)

תאמת אם זה כזה צנוע גינס אז

למה אוסרים אותו בסמינרים? ? זה כן מושך! ויש בזה משו זול.. אבל זלא סותר שזה יפה.. כל אחת והחשבון שלה.

חיהchaya

New member
לי בבית יעקב אמרו שג'ינס זה "בגדי עבודה"...

ואני לא חושבת שזה נכון, ודאי שאם היום אני אקח איזה ג'ינס של לי קופר מלפני 20 שנה הוא יהיה כמעט בצבע ת'כלת ויראה כמו בגד של עבודה.. אבל היום, רוב הג'ינסים עשויים בצורה מאוד עדינה, לא דהויים מידי עד כדי שזה בקושי נראה ג'ינס! ואמרת שג'ינס מושך, שחור יכול למשוך באותה מידה..הכל תלוי בגיזרה.

לא נכון, גי`נס זה

הפך להיות סטיגמה. גם אותי לימדו שזה בגדי עבודה. אבל שימי לב בחורה שלובשת חצאית שחורה לבין בחורה עם חצאית גי`נס ברור שיש הבדל!

חיהchaya

New member
לא חושבת שיש הבדל...

יש ים שבו אני לטבשת חצאית שחורה ויש יום שבו אני לובשת ג'ינס...זה משנה את מי שאני?!

חיהchaya

New member
בחוורה שבאה ממקום חזק שבו אסור לה,

ופורצת את הגדר, יש בזה משו פסול כי במיוחד כשהיא פורצת את הגדר אז היא עושה את זה עד הסוף, בד"כ. אבל משהי שככה גדלה כמו שאמרת מזרחיסטיות או חבדניקיות זה בסדר. זתומרת, אני לא לובשת חצאית ג'ינס כי בא לי למשוך עיניים ואני חושבת שזה מה שיגרום לזה...פשוט כי זה יפה בעיניי ונוח לי , ואותו דבר לגבי שאר הלבוש שלי

למעלה