צמתי

בן כפר

New member
צמתי

דברישון.

פלורנטין. רשמתי לעצמי. למה אותי לא מזמינים לכל האקשן, עה?

הייתם גדולים. הייתם אמיצים. הייתם רהוטים.

כל הכבוד על הנכונות להעלאת המודעות והצפת הנושא.

ולעניין שלשמו פתחתי את ההודעה. את חטאי אני מסכיר היום. צמתי.

לא יכולתי לראות אותה צמה לבד, לא יכולתי לראות אותה חושבת מה תכין לנו לסוף הצום, מריירת על עוגת שמרים שוקולד מהתנור, על תפוחי אדמה אפויים מוקרמים במוצרלה. לא יכולתי לשאת שהיא תטרח ואני אגש לשולחן אטעם מהקפה הרותח ואודה לה על הקפה הראשון אחרי הצום, כשזה השלישי. לא יכולתי.

ישבתי בבית הכנסת ובכיתי.

איך אפשר מצד אחד לקונן על נשים רחמניות שבשלו ילדיהן, ומצד שני לומר

אשרי שיאחז וניפץ את עוללייך על הסלע. איך אפשר???

בכיתי על הצביעות, על השקר, בכיתי על עצמי ועל כל הקהל שאיתי.

שכני על הרצפה היה בטוח שאני הולך לזכות לראות את בניין ירושלים, שהרי כל המתאבל וכו' ליבי ליבי על תמימות מתוקה ונאיבית של כבשים בעדר גדול ופועה.

כואב הלב.

reאלי

New member
אוי... כמה שאני מבין אותך...

למרות שאני רחוק מהסיטואציה שלך ברמת האניסות..

וגם אני מצטרף לשאלה איך אפשר להצטרף למפגשים האלה של האנוסים???

שולי חי

New member
בן כפר, הזדהתי עמוקות, כמעט בכיתי איתך

אני שומרת הרבה ״מצוות״ מאותה סיבה.
לא מסוגלת לשקר לאהוב ליבי, וגם לא רוצה לצער אותו

נורא ואיום לטעמי.

ויתור על חיים, או יותר נכון המירה על החיים המטומטמים וחסרי ההיגיון, רק כדי לא לשקר לאהובך.
איך אפשר לחיות כך?
מה גורם לאדם שכזה לרצות ולהמשיך לחיות? לקום בבוקר?

אנשים עושים המון בשביל אהבת אמת.

עד לפני כמה חודשים, הייתי מקיימת מצוות כי פחדתי מאלוהים, חשבתי שהדת היא תורת אמת, קיימתי מצוות ששנאתי אותן, בשביל אלוהים רע וסדיסט שכל כך הציק לי.
אחרי שהבנתי שההסתברות שהדת היהודית נכונה, היא ממש אפסית, הייתי מאד מבולבלת!
עכשיו אני מקיימת את המצוות הבסיסיות, בעלי יודע שאני כופרת, הוא מאד מאד מאמין. הוא אוהב אותי באמת, הוא בא לקראתי בכל מה שאפשר מבחינתו. למה שאני אשקר לו? למה שאני אצער אותו?
והאמת, מאד קשה לי לשמור שבת. הניתוק מהעולם החיצוני, היה לי קשה כבר שנים, בכל אופן קל לי יותר לעשות את זה בשביל בעל אוהב בעולם הזה, מאשר בשביל אלוהים סדיסט בעולם הבא.
יש בעולם הנאה יותר גדולה מזוגיות טובה? יש תחליף לבעל מסור ואוהב? אם היית יודע מה הוא עשה בשבילי במשך כל השנים שאנחנו נשואים, על מה הוא ויתר ומוותר, אולי היית חושב אחרת...וזה לא קשור לדת, זה קשור לבן אדם
מה גורם לי לקום בבוקר? האהבה הגדולה שלי לבעלי. האחריות לילדים שלי. אין משהו יותר חשוב בחיים.

שולי חי

New member
סליחה, טעות מביכה... מקשיבונת זאת אני, שולי

אני משתמשת בניק הזה במקומות אחרים בתפוז...

avi9146

New member
את נוהגת נכון מקשיבונת

תחיי את החיים שלך תהייני מכל העולמות מה רע בזה

אוקיי

זו בהחלט זכותך לחשוב כך, וברגע שאת מרגישה שיש לך בשביל מה לקום בבוקר זה בסדר גמור.
במיוחד כאשר בעלך יודע על דעותייך, ובא לקראתך. אז באמת הרבה יותר קל להתמודד.

לא יודעת איך זה בזוגיות

אבל על כוס מים קרים לא הייתי מוותרת. מזל שיש מיני בר במטבח. אחרי זה היה הכל הרבה יותר מובן מאליו. משתתפת בצערך.

chaynobody

New member
הזדהיתי מאד!

בן כפר - הצלחת כ"כ לבטא ולהמחיש את ההרגשה האנושית הפשוטה של נשיאה בעול הזולת וההשתפות בצערם של אחרים!
יכולתי ממש להרגיש את כאבם דרכך, ואת כאבך שלך - וגם אני בכיתי לא מעט פעמים על אובדן הנאיביות האישית שאני כבר יודע שלעולם לא יחזור עוד.
גם אני צמתי וגם אני ישבתי "איתם" על הריצפה ואפילו קיבלתי השראה מהמילים והרעיונות הנשגבים שיצאו מהלב של הרבנים שדיברו על הקינות. יש כ"כ הרבה יופי ביהדות של היום והרצון של ציבורים גדולים (גם בחרדים, אלה שאני שייך להם) לתת לאחרים גם בלי לשפוט. עצוב לי שבכל זאת אין אני יכול להאמין לכל מה שלימדו אותי - ויש הרבה דברים שכלל איני יכול להסכים איתם.

נראה לי שאפשר להתיחס לזה גם כאבל לאומי

ללא שום קשר לדת. בכל זאת - איבדנו את הריבונות שלנו, את ה סמל לריבונות הזאת, החברה הישראלית דאז התפרקה ונפוצה לכל רוח. למזלנו הרע גם התחזקה הנצרות באותה תקופה ואכלנו הרבה קש בגלל זה.

כעם יהודי, מה שלי אישית בכל מקרה חשוב (ואולי לך לא ממש) חורבן בית המקדש והנצחון הרומאי עלינו היה רע ושילמנו עליו מחיר לאומי כבד.

אז לא נורא שצמת....

ובאשר לתחושת הנקמה, בשקט בשקט אומר לך שאני בהחלט מבינה את זה... לא שעשינו את זה, אבל מבינה את הרציונל שמאחורי הפסוק הזה.

אז תזרקו אותי עכשיו מהפורום?

מבין אותך אך לא צמתי

אני כבר לא אנוס.
אני כבר שנה גר במודיעין לאחר שברחתי מההסגר שחייתי בתוכו
שמח להכירכם ואשמח לעזור,

בן כפר

New member
אני דווקא מבין נקמה

רגש אנושי מאוד, קשה לעצור אותו.

אבל למה כלפי מי שלא עשה רע? למה לעוללים?

תאחל את כל הרע שבעולם למי שעשה לך רע.

טוב. לא צמתי, אבל....

היות ואשתי שתחי' שאלה אותי בכל כמה דקות איך אני מרגיש (היא לא צמה, אמרתי לה ששאלתי רב, היא חלשה...)
התחלתי להרגיש קצת חולשה ובעצם די נכנסתי לדמות של 'היהודי הצם'....
רק הפיפי שלא פסק להגיע במשך כל אחר הצהריים די הפריע לי 'ליהנות מהצום'...
מרוב לחץ, שתיתי מהלילה... לא ידעתי שאני יכול להכיל כמויות כאלו של שתייה.

רןרו

New member
גבר אמיתי

תגדירי מזה בדיוק מרגשת הסולידריות שאת מתכוונת אליה

אנה למל

New member
בן אדם חלק סבל עם בת הזוג

היה זה ביטוי של אהבת אמת, האם זה לא ברור?

נהורית1

New member
בן כפר הפגנת אהבת אמת והזדהות

ועל כך מגיע לך חיי עולם הבא, אף על פי שכנראה אינך מאמין לזה.
תמיד כדאי לבוא לקראת הבן/בת זוג בכל נושא. זה חלק מעניין הנישואים
הטובים. כך אפשר לחיות באושר עד קץ הימים. אילו כולם היו כמוך, היה
אפשר לסגור את הרבנות. יישר כוח.

למעלה