צמתים בחיים

ענתי1979

New member
צמתים בחיים

תמיד שאני נמצאת בצומת החוסר הגדול בדמות מיעצת עולה וגובר . אמי נפטרה מסרטן לפני כמעט 5 שנים בזמן הריון עם בתי ה 2 ,
עכשיו אחרי לידת בני 4 שנים אחרי סבתי (אם אימי ) נפטרה בהפתעה כל זה היה חודש אחרי הלידה וזה כל כך לא פייר כך כך רציתי להיות היתה בחופשת לידה .
היא היתה ניצולת שואה ואישה לא הכי קלה אבל היתה לי משהי ומשהו מהקשר לאמא . היא עזרה לי קצת כלכלית בהרגשה בתמיכה באהבה , כייף ללכת עם סבתא לקנות בגדים היא לא התחשבנה היתי על השקלים בניגוד לאמא של בעלי שמתחשבנת איתנו על 30 שקל שצריך להחזיר לה .... .
זה קשה לגדל 3 ילדים לבד בלי אמא , השבוע הינו באירוע משפחתי והבת לא הפסיקה לרוץ ואז היא מאירה לי " מה לא מפריעה לך שנועה מסתובבת לבד " , ניסתם כבר לרוץ אחרי ילדה בת 4 ? אם תינוק בידים ....
אתה רץ רץ ובשלב מסויים נשבר לך , אז אולי תעזרי ?! (חמותי ) , אם אמא היתה בחיים היא היתה שומרת על כולם , גם שלא היה לך כוח היא עזרה לי לבייביסיטר ושמרה על בני הבכור

עכשיו מבקשים ממני לחזור לעבודה ורציתי עוד שבועיים להיות קצת עם בני , אחרי שעל החגים והחופשים נגמרו והילדים נכנסים לשגרה , ואין עם מי לדבר והבסה שאני לבד לקבל את ההחלטות ושסבתא לא היתה איתי בחופשת הלידה ולא הלכנו לטייל בקניון וכו' . זה פשוט מעציב אותי ושאתה צריך לקבל החלטה עם לחזור או לא זה קשה

אשבל1

New member
היי ענתי

אני זוכרת כמה עצוב היה לשמוע כשסיפרת לא מזמן שסבתך נפטרה, ושמחנו איתך כשנולד בנך, מה שלומו? ממשיך לשבור את עקומות הגיל ?

נכון לא קל לגדל לבד בלי עזרת סבתא 3 ילדים, שיהיו בריאים
, ואני מכירה מעצמי כמה צריך לפעמים לספר, לשתף, וכמה חסרה תשומת הלב שקיבלת מסבתא שלך.

לגבי חמתך, אני חושבת שעיקר העניין הוא לדעת לבקש עזרה ובפרט כשהיא העירה לך למשל: " מה לא מפריעה לך שנועה מסתובבת לבד ", את יכולה לענות: "מפריע לי, אבל מאוד קשה לי ללכת אחריה עם התינוק, את מוכנה לעזור? " אז או שהיא תעזור או שלא תעיר לך בפעם הבאה.

לגבי העבודה אני כל כך מבינה אותך כי הייתי גם זקוקה לחופשות ארוכות, אבל כאן נכנסים שיקולים נוספים, כלכליים וכו', ועד כמה שידוע לי מותר לך להאריך את חופשת הלידה עד 12 חודשים, זה נכון? אז למה המעביד לא מאפשר? ומה אומר בן זוגך בעניין?

שלום ענתי

צר לי על אובדנך. נשמע כי בחייך אובדנים והתמודדויות קשות לצד חיים חדשים, שמחה ויכולת לעמוד באתגרים. את מתמודדת עם הרבה סוגיות וקשיים הן עם 3 ילדים צעירים, יחסים מורכבים עם חמותך והן עם אובדן אמא וסבתא.
ברגים כאלו באמת חסרה היד המכוונת של אמא שמסייעת רגשית.
עליך לקבל החלטות, מי עוזר לך ברגעים כאלו? האם בעלך שותף בהחלטות? האם את מתייעצת עם חברות? גידול ילדים והארכת חופשת לידה הן החלטות משותפות שיש לשקול יחד, כזוג. כדאי להתייעץ איתו.
לגבי חמותך- כדאי גם לערב את בעלך לראות מה דעתו, האם הוא יכול לדבר איתה ולבקש שתעיר לך פחות? . אם את רוצה עזרה מחמותך עליך לבקש בצורה מוגדרת ולומר איזו עזרה את רוצה. ואם את לא מעונינת, כדאי להתעלם או לומר בצורה מכבדת שזה לא מתאים ההערות האלו.
חמותך אינה אמא. ככל שתקדימי להשלים עם זה תהיי מאוכזבת ומתוסכלת פחות. למרות החסר הגדול, היא לא תוכל להשלים את הריק.
חשבי במה היא כן תוכל לסייע (לשמור על הילדים, בישול, וכדומה).
צרי לעצמך מערך תמיכה חלופי של חברות טובות שייסיעו לך פונקציונלית וגם יהוו אוזן קשבת עבורך.
בהצלחה,
ענבר

עדיהר1

New member
לענתי

אני איתך באבלך. אני חושבת על איך את זקוקה לסבתך בחופשת הלידה הזאת, איך היה ברור
לך שאחרי הלידה היא תהיה איתך (הרי לא היתה חולה, לא ציפיתם שהיא תלך לעולמה כך
פתאום, שתעזוב אותך פתאום), וזה שובר את הלב - שלא יכלה להכיר קצת את הנין החדש שלה,
וללוות אותך בסידורים ובמאמצים ובלוגיסטיקה של ניהול המשפחה והבית.
את מתארת אותה כאישה לא קלה, ואני מדמה את הקושי שלה של איבוד הבת שלה (אמך) לפני חמש שנים, ובוודאי היא הפכה לסבתא יותר מעורבת או בכל אופן לסמל ולייצוג של אמך, אני מדמה שהיא קיבלה על עצמה את הדבר, ללוות אותך, לייעץ לך.
אני מקווה שאמו של בעלך תדע להיות מאוד מאוד עדינה איתך בימים הקשים האלה.

למעלה