צמר צמר תרדוף

ken lee

New member
צמר צמר תרדוף

נו, אחרי שהוצאתי הון קטן, לראשונה בחיי, על מכנסיים שרשום עליהם "ניקוי יבש בלבד", הלכתי למכבסה הקרובה לביתי וכמעט התעלפתי מכמה שזה עולה (28 שקלים ארורים!! לזוג מכנסיים!!). אין שום סיכוי שאוכל לעמוד בזה באופן שוטף, ומצד שני - לא מדובר בסוודר אותו צריך לכבס פעם בשנה, אלא בזוג מכנסיים שאחרי 2-3 לבישות דורשים ניקוי. למכנסיים 40% צמר, ואת שאר הרכיבים אני לא זוכרת. האם אפשר להימנע מניקוי יבש, ולכבס אותם ביד, במים קרים, בעדינות? תודה רבה

maybesure

New member
בדרך כלל כן

אם תרשמי פה מהו הרכב 40% הבד שנותרו אפשר יהיה לדעת בוודאות. אני מכבסת הכל במכונת כביסה עד 40 מעלות. כולל בגדי צמר נקי, כולל בדי משי תחרות וכו'. בגד שלא עובר אצלי כביסה במכונה עף מהבית. אין לי זמן וחשק לכבס בגדים "עדינים" כביסה ידנית. ראי הודעה קודמת שלי, אני גם לא מוכנה להשקיע הון בבגדים "איכותיים" כי בסופו של דבר חלקם משעבדים אותנו לעבדות, וחלקם מסתבר לא כ"כ איכותיים. אבל...מאחר ויש לי כמה רכישות בגדי בדי צמר 100% וכיבסתי אותם במכונה (ללא סחיטה!), אז לדעתי המכנסים שלך ישרדו היטב כביסה ידנית, במיוחד אם יתרת אחוזי הבד היא סינטטית. בעית הצמר היא בעיקר בהתכווצותו. מה שממש אסור זה להכניס אותם למייבש כביסה. הם יקטנו בכמה מידות. בהצלחה ותתחדשי

סביון1

New member
אני מכבסת צמר במכונה, אפילו 80 אחוז צמר.

אבל מדובר בעיקר בסוודרים. אני חושבת שחשוב להקפיד על תכנית "צמר". אני מכבסת בשלושים מעלות בדרך כלל, עם נוזל לכביסה עדינה, ללא סחיטה, ומיבשת בפרישה (לא בתליה) על החבלים. למיטב ידיעתי, מה שמבדיל תכנית "צמר" מתכנית רגילה הוא שהיא קצרה במיוחד, כי לא טוב לצמר לשהות הרבה זמן במים.

ken lee

New member
תודה רבה על התגובות! עכשיו

כל שנותר לי הוא לפענח את התוכניות במכונת הכביסה העתיקה שלי, ולהוציא את המכנסיים לאיזה סיבוב דאויין (עדין!) במכונה.

למעלה