צמקאו לבן

marit10

New member
צמקאו לבן

אני מעונינת לעשות פרלינים בשתי צבעים. השכבה הראשונה דקה בצבע לבן ומעליו חום ממולא. האם אפשר להשתמש בצמקאו לבן ואז לא צריך לטמפרר אותו ? הוא ישאר יציב ?
תודה.

אני חושב שכן, אבל

שני דברים
1 - יכול להיות שתצטרכי לדלל את הצימקאו כדי לקבל חומר מספיק דליל כדי ליצור שכבה דקה. איך מדללים צימקאו אני לא יודע. אולי בעזרת שמן קנולה או משהו כזה.
2 - לצימקאו בכלל, ולצימקאו לבן בפרט יש טעם מזעזע. לא הייתי משתמש בו. בכלל. אף פעם. גם לא באיומי אקדח.

ואני לא בטוח שהבנתי מה את רוצה לעשות -- שכבה חיצונית דקה עם צימקאו לבן, ומתחתיו שכבה בצימקאו (?) חלב, ואחר כך למלא במשהו?

marit10

New member
צמקאו לבן רק כדי להוסיף עוד צבע

להתחיל את הפרלין בשכבה דקה של צמקאו לבן, לחכות שיתקשה ולהמשיך כאילו פרלין רגיל בשוקולד מריר חום.
חשבתי על צמקאו כיון שאני מעונינת בשוקולד לבן שמומס בטמפרטורה גבוהה כלומר שיהיה מאד נוזלי ויתפשט בקלות ובצורה אחידה בגובה. מה שלא אוכל לעשות בשוקולד מטומפרר שאז אני מוגבלת לסביבות ה33 מעלות. ולכן אני שואלת אם הצמקאו הלבן יחזיק מעמד כמה ימים בלי לטמפרר ?

מני.ת

New member
אני לא הייתי ממליץ על שמן לדילול

מאחר ושמן נוזלי ירכך את השוקולד לאחר המיצוק שלו.
מאחר ושוקולד צמקאו לא צריך טמפרור , אין בעיה לחמם אותו יותר מאשר שוקולד נורמלי ואז הוא יהיה נוזלי יותר. (יותר חימום, יותר נוזליות)

רמת הצמיגות של השוקולד

כאשר הוא מטומפרר, ונשמר בטמפרטורת העבודה המקסימלית שלו, היא גם פקטור של אחוז חמאת הקקאו שיש בו. אותי פעם לימדו שבשביל ליצור את הכונכיות של הפרלין, כדאי להשתמש בשוקולד שאחוז חמאת הקקאו בו גבוה יחסית (אני לא מוצא את הניירות שיש לי מהתקופה ההיא, ואני לא זוכר את המספר בע"פ. נדמה לי שזה היה 35%, אבל אני לא חותם על זה). מה שאני בא להגיד, זה שאם תוסיפי משהו בין 5-10% חמאת קקאו לשוקולד, ותטמפררי אותו, בטמפרטורת העבודה המקסימלית שלו הוא יהיה נוזלי מספיק כדי ליצור דפנות דקות ואחידות. זה נכון גם לגבי שוקולד לבן, אבל כדאי לבדוק מה אחוז חמאת הקקאו שיש בו (כמה שאני מצליח להזכר עכשיו, בשוקולד לבן יש יותר חמאת קקאו, כך ש- 5% אמורים להספיק).

אם זה רק כדי להוסיף צבע, ובשביל הקישוט, אני לא הייתי בהכרח מכין שכבה שלמה של צמקאו (או שוקולד) לבן. אפשר להמיס (ואם צריך, לטמפרר) שוקולד/צימקאו לבן, ועם מכחול "לצבוע" חלקים מהשקעים, ואחר כך להוסיף את השכבה השניה.

אין לי נסיון בעבודה עם צימקאו, אז אני לא יודע לתת תשובה מוסמכת בקשר לעמידות שלו. נראה לי שלא צריכה להיות לו בעיה של עמידות. (לא הבנתי כל כך מה זה אומר "להחזיק מעמד כמה ימים בלי לטמפרר" -- לא הבנתי מה הקשר לטמפרור כשזה מגיע לצמקאו. צמקאו הרי לא מכיל חמאת קקאו, כך שאין צורך [ואפשרות] לטמפרר אותו)

למעלה