צמיג

zoharzafon

New member
צמיג

אחרי חודש רכיבה במגוון תנאי שטח , סינגל הררי זורם(להב), סינגל הררי סלעי פחות זורם(קנדה), סינגל זורם שטוח(שמריה), דרכים חקלאיות וקצת כביש הצלחתי לגבש דיעה על הצמיג הקדמי החדש2.3 wtb weirwoolf . יש לו אחיזה מדהימה בהשוואה לארדנט בקודם שלי, בלט במיוחד בעליות וירידות מדורדרות בקנדה ועל משטחי סלע - מרגיש כאילו הדביקו אותו לסלעים. התנגדות לגלגול מורגשת וכמו שכתב steif הוא מפתח שרירי רגליים בריאים. לשימושי XC הוא מוגזם אבל למי שרוב הרכיבות שלו בחרובית וקנדה הוא נראה מתאים. יכול להיות שבגלל האחיזה הטובה שלו לא צריך רוחב של 2.3 ואפשר להסתפק בצמיג צר יותר.
אבל יש פה נושא שהוא מעבר לצמיג עצמו. כשיצרן אופניים מוכר לנו אופניים מוכנים הוא בדרך כלל מוכר חבילה של פשרות בין עלות החלקים לרווח על האופניים, דילים עם ספקים, התאמה לחתך הממוצע של קהל היעד אליהם מכוונים האופניים, חלקים ש"מוכרים" את האופניים, ביצועים ועוד.כאשר האופניים יוצאים לשוק אחרי כל הפשרות הללו הם עברו בדיקות מקיפות גם הנדסיות וגם מבחנים שטח ואמורים לתת את הפשרה הטובה ביותר. כאשר אנו מחליטים לסטות מהמפרט המקורי של האופניים או בגלל שסגנון הרכיבה הייחודי שלנו שונה או בגלל שבא לנו חלק חדש ונוצץ או בגלל שמדגדג לנו לשדרג אנו מחליפים חלק שנוסה ונבדקה השפעות על האופניים לחלק שלא נסה או שהדעות לגביו הן דעות גולשים שעם כל הכבוד לא מחליפות את דעות אנשי המקצוע. למה כל החפירה? החלפתי את צמיג הארדנט הקדמי שלי בווירוולף(אין במלאי ארדנט 2.4) וברכיבה היום הרגשתי כאילו האופניים יצאו מאיזון, חלק קדמי דביק שנצמד לקרקע וחלק אחורי(ארדנט 2.25) משוחרר ומטייל, זה בלט בכל יציאה מהאוכף בעלייה(אני בדרך כלל רוכב בעמידה) ונעלם כשהעברתי מספיק משקל מאחור. לא ברור לי עם אחרי שי לי צמיג קדמי אוחז אני מרגיש את מגבלות הצמיג האחורי יותר טוב או שהפערים באחיזה משנים את התנהגות האופניים(כנראה גם זה וגם זה) תחשבו על ג'יפ שמרכיבים לו מאחור צמיגי כביש ומקדימה צמיגי בוץ, מה יקרה לרכב בבלימה, בפניות וכו'.
יכול להיות שאתרגל כמו שהתרגלתי למגבלות האחיזה של הארדנט, בכל מקרה התובנות שלי הן שהיצרן כנראה ידע מה הוא עושה בבחירת הצמיגים ושהאופנים הם לא אוסף של חלקים אלא יצור שלם. דרך אגב זה מחדד את העניין שכשעולות פה שאלות מה עדיף לקנות מיד יש מי שאומר אל תקנה טרק/ספשלייזד ... מרידה נותנות מפרט טוב יותר באותו כסף, כאילו שמישהו בוחר את הרכב שלו לפי היצרן של הצמיגים ומערכת השמע.

creth11

New member
חפירת עומק של רוכב מתלמד

אני רוכב שטח על יוניט SSR נעול ארדנט וגם על ש"מ ומנסה ללמוד כל הזמן .
חלק לא קטן מעניין האחיזה הוא טכניקת הרכיבה, הרבה מהאחיזה של הצמיג תלוי ברוכב בהיותו מרכיב המישקל העקרי במכונה. כלומר מיקום הרוכב על האופניים ביחס לתנאי השטח הטריוואלי ביותר זה גוף אחורה בירידה וגוף קדימה בעליה כאשר בעליה הגוף אינו במקום הנכון יתחיל הקידמי לרחף כמובן גם בתלות לגיאומטריית האופניים אבל הרבה תלוי בטכניקה, כנ"ל בירידה טכנית אם הגוף לא במקום הנכון מהר מאוד תהיה היתהפכות לרוב קדימה בגלל מישקל יתר על הקידמי וריחוף אחורי.
גם טיפוס מיכשולים הוא פונקציה לש דיווש נכון ומיקום גוף נכון וליפעמים גם מהירות מתאימה בתחילת המיכשול, כאשר מיקום הגוף גם משפר אחיזה וגם צריך להקל על האופן לעבור את המיכשול אם בהרמתו ואם בהורדת המישקל ממנו או בהוספת המישקל על האחורי ברגע מכת הדיווש למנוע החלקת אחורי.
בעניין הפניות שוב העברת מישקל נכונה לקידמי תייצר אחיזה טובה יותר ובמקביל צריך לייצר הטייה של האופניים העברת מישקל גם לפאדל החיצוני ולחיצתו לקרקע, אני מוריד מישקל בפנייות מהירות וחדות מהקידמי ומחליק אותו בסיבוב כדי להקטין את ההיגוי דבר שמסייע גם הוא לאחיזה וכאשר האוחרי מסרב להחליק אזי נגיעה קטנה בבלם אחורי מסבירה לו את הכוונה כאשר הטיית האופניים מראה לאחורי לאן עליו להחליק.
קידמי שמתופעל נכון צריך להראות סימני שחיקה בקוביות הצד של הצמיג וככל שאתה מטה יותר את האופניים בסיבובים תקבל שחיקת קוביות צד גדולה יותר וזה אצלי המדד לטיב טכניקת הפניות שלי, לארדנט קוביות צד מכובדות למדי ואצל רוב הרוכבים הם נישארות כחדשות כאשר קוביות האמצע נישחקו עד החלפת הגלגל מה שמראה על אי ניצול יכולות הצמיג במלואן.
איני יודע איך אחרים רוכבים ואת מצב הקוביות צמיגים שלהם, כל אחד יבדוק את עצמו ויביא את עצמו למיטב בזהירות.
מעבר לכך הדרדרת והאחיזה הן חלק מהטבע המקומי שהרוכב צריך להיתמודד ולא לילל כפי ראיתי כמה שירשורים כאן, באירופה אין דרדרת אבל יש סבך שורשים רטובים שהם חלקים פחד ומקשים על הרכיבה לא פחות מהדרדרת הישראלית, רוכבים על מה שהטבע מציע ולומדים לנצל את הטוב ולהקטין את פגיעת הרע בכל תנאי הרכיבה.
נכון צמיג אחר יתן יתרונות אחרים אבל גם חסרונות העניין שכניראה היתרונות של צמיג למשל הארדנט לא מנוצלים עד תומם, ייתכן ששיפור הטכניקה וניצול מלוא יכולת הצמיג יהיה כדאי יותר מהחלפתו לאחר.
לטעמי אם אתה רוכב הרבה בעמידה הבולם הקידמי מפריע גם במישקלו וגם בבידוד שפת הגוף מהגלגל כלומר שאתה רוצה להעביר מישקל לקידמי בימקום שזה יגיע לצמיג זה ניבלע בכיווץ הבולם מהטיעם הזה אני מעדיף מזלג קשיח למשל. או שאתה רוצה להרים את הקידמי מעל מיכשול אזי הבולם ניפתח אבל הגלג נישאר על הקרקע אומנם במישקל מופחת אבל עדיין מפריע.
אני גם מעדיף כידון רחב למרות שמקשה על מעבר במקומות צרים אבל מקל מעוד על הטיית האופניים לצדדים ואת רוחב הכידון אני מפצה בסטם קצר לקבלת היגוי זריז.
יאללה סיימתי צאו לרכב זה יותר כיף
תנסו, תיפלו, תילמדו ולכן צריך תמיד מגינים לך תדע היכן תבוא הג'ננה לנסות משהוא חדש ?

tal913

New member
תגובה נכונה

ארדנט ככלל הינו צמיג מעולה כקדמי לAM לייט או לXC ששואף ליותר, שפת הגוף היא זו שתקבע אם וכמה הגלגל האחורי יפרפר לך בעליות וזה כמעט ולא חשוב איזה צמיג יהיה שם.

creth11

New member
כמה תיקונים לשיפור החפירה

..... מישקל בפנייות מהירות וחדות מהקידמי ומחליק אותו בסיבוב..... צ"ל אחורי כמובן טל"ח
.....כאשר האוחרי מסרב להחליק ......... צ"ל האחורי טל"ח
ועוד כל מיני טעויות קטנות - טל"ח

tal913

New member
לחץ אוויר בצמיגים גם הוא קריטי

לאחיזה במיוחד בתקופת הדרדרת , לפעמים הבדל של PSI 1 יכול לשנות הרבה, תלוי בסוג הצמיג ובמשקל הרוכב

למעלה