צמיג שטח 26*1.5 אניץ

עאסי9

New member
צמיג שטח 26*1.5 אניץ

שלום קניתי לרחרונה אופניים(היברידים )יש עליהם גלגלי 26*1.5 אינץ(700)...הצמיגים מתאימים לאופני כביש ,אני רוצה להחליף אותה בסופי השבוע לצמיג שטח 2.6*1.5 אינץ מישהו יודע היכן אפשר להשיג כאלה בארץ...יש באתר של קונטינינאנטל ,צמיגי קרוס קנטרי כאלה אבל לא כאן שאלה שניה ?האם צמיגים 26 *1.9 מתאימים לאופניים שלי ???? שאלה שלישית מישהו יכול להסביר לי בדיוק מה זה 1.5 או 2.6 ,זה רוחב או מה ....האם כל חישוק יתאים והאם יש חשיבות לחורים או לנאבה אני רק מתחיל בעידן האופניים אבל זה נראה לי כיף

danGlus

New member
צ'מע, עשית סלט

חישוקים של אופני כביש מכונים 700cc ז"א שהקוטר שלהם הוא 700 מ"מ או 27.5 אינץ. חישוקים של אופני שטח רגילים הם בקוטר 26 אינץ. גלגל של אופני כביש לא ניתן להתקנה על חישוק של אופני שטח. ולכן אין מצב שהגלגלים שלך הם גם 26 וגם 700... המספר השני מייצג רוחב - באינצ'ם לאופני שטח או במ"מ לאופני כביש. מדידת הרוחב אינה סטנדרטית ולכן צמיג שטח 2.3 בחברה אחת יכול להיות רחב יותר מצמיג 2.1 של חברה שניה. כדי לדעת אם צמיג יתאים לגלגל מסויים צריך רק לדעת את פרטי החישוק ביחוד קוטר. בנוסף, רוחב השילדה והמזלג הקדמי יכול להגביל את רוחב הצמיג המקסימלי.

etal2

New member
גם אתה עושה טיפה סלט

גלגלי כביש 700cc זהים בקוטרם למה שבשטח נקרא "29 "27.5 או 650 היתה פעם מידה מקובלת בכביש, בעיקר לטריאתלון, אבל בינתיים די ירדו מזה. כיום יש מי שמנסים להכניס מידה כזו לשטח כפשרה בין "26 ל-"29 אבל זה עדיין נדיר מאוד. בכל מקרה אתה צודק שאין מצב שגלגלים הם גם 26 וגם 700...

danGlus

New member
ואללה מוזר ../images/Emo12.gif

כי 700 מ"מ זה 27.559 אינץ. ו 650 מ"מ זה 25.591 אינץ - אז אני באמת לא מבין איך הם מודדים.

etal2

New member
הסבר

זה יוצא עקום כי המידות שאתה מכיר הן לא של קוטר החישוק אלא הקוטר החיצוני של הצמיג
רשימה מלאה של מידות יש אצל שלדון.

עאסי9

New member
להסתכל בשלדון של etal2

אחרי שקראתי את השלדון ...יש בסוף טבלה שמראה איזה צמיג יושב על איזה חישוק ,לכל חישוק יש כמה אופציות וזה תלוי בקוטר הפנימי של החישוק ובמה שנקרא B.S.D לפי הטבלה אולי אני טועה אבל ישנו שם התאמה בין צמיג 26 אינץ כפול 1.5 לאופני שטח אפילו ברוחב 1.9 ו 2.3 בכל מקרה באמת הפורופ הזה עוזר מאד אפשר לשאול עוד שאלה ? האם אני צריך לדרוש מהמוכר קטלוג של האופניים שיכלול הכל ...כל מה שיש שם באופניים ,איזה מותג זה וכדומה ??

למעלה