צמיג טיובלס VS צמיג רגיל-מספר שאלות

Arrowhead

New member
צמיג טיובלס VS צמיג רגיל-מספר שאלות

כמו שכתבתי בעבר, אני בגישושים ראשונים של בחירת אופניי הרים חדשות(שעל בסיסם אבנה אופניים חשמליות), ואני מתעמק עד כמה שאפשר ברכיבים השונים, הפעם בצמיגים.

הבנתי שיש 2 סוגים עיקריים של צמיגים, עם פנימית ובלי פנימית.
*להבנתי אפשר להמיר כל גלגל לעבוד עם צמיגי טיובלס.

אני אומנם אוהב לפשט דברים(מבחינתי כמה שפחות רכיבים יותר טוב), ונוטה לכיוון הטיובלס, אני לא כל כך מצליח להבין למה יש איתם פחות פאנצ'רים?

הריי גם בטיובלס זכוכית שתכנס מספיק עמוק תגרום לתקר וגם בטיובלס צריך לשים ג'יפה(יש אלטרנטיבות?), מה בעצם היתרונות הבולטים?

בנוסף אשמח לשמוע טיפים בנושא

תודה.

nightjar

New member
בטיובלס יש פחות תקרי סנייקבייט

שמתרחשים כשהפנימית נצבטת בין החישוק לצמיג, כלומר ניתן לרכוב בלחץ אוויר נמוך (מאוד) יחסית. לא נראה לי שזה יתרון בתוואי שרוב האופניים החשמליים מיועדים עבורו, סביר שממילא תשתמש בלחץ גבוה.
עם טיובלס ניתן גם לחסוך מעט משקל, דווקא אם משתמשים בצמיגים מתקפלים רגילים, שהם קלים מצמיגי טיובלס. נראה לי שהמשקל שתחסוך יהיה זניח ביחס למשקל אופניים חשמליים...

לטיובלס יש גם חסרונות, בעיקר בהתקנה. יש חישוקים מתאימים יותר או פחות לטיובלס, וזה נכון גם לצמיגים הלא יעודיים. לעיתים אי אפשר להרים צמיג על חישוק ללא שימוש בלחץ גבוה.

Arrowhead

New member
תודה על המענה, מה הכוונה בצביטה?

לא כל כך הבנתי איך זה קורה, ולמה לחץ נמוך הוא יתרון לרכיבת שטח רגילה?

*מה הלחץ המומלץ לאופניים(אף פעם לא חשבתי על זה, פשוט ניפחתי עד שהרגשתי שיש לחץ גבוה).

steiff

New member
כשהצמיג פוגש במדרגה או בליטה

הוא מתפחס קצת.
כאשר לחץ האוויר נמוך, הוא עלול להתפחס עד כדי כך שהמדרגה פוגעת בחישוק. כאשר בין המדרגה לחישוק נמצאת הפנימית, היא עלולה להיצבט בימיהם ונוצר בה חור, לרוב חור כפול, שנראה כמו הכשת נחש (ומכאן השם ״סנייק בייט״).
כשרוכבים בלי פנימית, אין מה שייצבט. הצמיג לרוב עמיד בפני הצביטות הללו.
לחץ מומלץ הוא דווקא נושא שכדאי לשים אליו לב. ראה תגובה שלי לשאלה בנושא בשרשור אחר.

Arrowhead

New member
תודה, למדתי מושג חדש :)

האם הג'יפה שמכניסים בתוך הפנימית לא אמורה להיות מסוגלת להסתדר עם מקרים כאלה(גם אם מדובר ב-2 חורים במכה)?

steiff

New member
חור גדול מדי

החורים של סנייק-בייט הם לרוב גדולים מדי בשביל ג׳יפה.

נכון, אבל אני רוכב מעל לשנה ואף לא פעם אחת

מכל הפאנצ'רים שהחלפתי - לא קרו בגלל זכוכית.

היתרונות - רכיבה עם לחץ אויר נמוך שמביא יותר אחיזה מבלי לחשוש מסנייק בייט.
יתרון שני הוא תועלת כלכלית שהרה בגללה רובנו עוברים לטיובלס. ההשקעה מחזירה את עצמה.

Arrowhead

New member
למה יש תועלת כלכלית?

אני מודה שכבר שנים לא היה לי פאנצ'ר, אבל כמה כבר עולה פנימית?

לגביי אחיזה אני בהחלט רואה את היתרונות בשטח.

אז אני מנחש בפראות שלא רכבת בשטח...

עברתי תקופה רעה שכל 2-3 רכיבות חטפתי פאנצ'ר, ופנימית עולה 35-40 שקל.
אני מתכוון פנימית עם חומר, שנועדה לאטום חורים, ולא סתם פנימית.

o h a d d

New member
טיובלס רלוונטי יותר לשטח

לא מכיר רוכבי עיר עם טיובלס.
חורים קטנים לא מזיזים לטיובלס, והציג קשיח כך שקשה לחדור אותו.
רוכבי שטח שאוהבים לחץ אויר נמוך סובלים מהרבה סנייק בייט עם פנימיות, סנייק בייט פחות קורה בעיר.

Arrowhead

New member
אני מבין שפחות לחץ=יותר אחיזה, מה שמשמעותי

בעיקר בשטח ולא בכביש.

אבל כם רוכבים בכביש עולים על מדרכות ומדי פעם על בורות, למה שרוכבי כביש לא ישתמשו בטיובלס וזהו?

o h a d d

New member
אין מניעה מהלשתמש

בהחלט ניתן
בלי שום קשר לשאלת הפנצ'רים, לאופני עיר אני בכלל לא הייתי מתקין צמיגי שטח אלא צמיגים המתאימים לעיר, זה מגביר משמעותית את המהירות ואת האחיזה. אני לא יודע אם יש צמיגי עיר טיובלס, לנסות ולאלתר זה סיכון.
בעיר בעיית הפנצ'רים לא קשה ולכן פנימית עם ג'יפה על צמיג איכותי צריך להספיק, ניתן להוסיף פס גומי/סיליקון, לא חובה. ומובן פנימית ספייר שצריך תמיד.
אני הייתי עוד במעמד הקניה מסביר למוכר את השימוש ומשדרג (ומקבל זיכוי על הצמיג המקורי) את הצמיג לצמיג סמי-סליק (לכיוון הסליק) ברוחב 1.5.
טיובלס הרבה פעמים מאבד מעט אויר ולכן מצריך ניפוח מידי פעם התחזוקה די מעצבנת ותיקון פנצ'יר שכבר קורה מצריך קצת יותר ידע.

Arrowhead

New member
תודה, נקודה טובה לגבי תמיגי העיר

אני באחלט אקח צמיגים שמתאימים לכביש.

tal913

New member
העניין פשוט

עובי סוליית הצמיג ואף הדופן מאפשרת לג'יפה לסתום את החורים ביתר יעילות, חורים יש באותה כמות כמו לפנימית, אך לרובם משתמשי הטיובלס אינם מודעים

Arrowhead

New member
האמת לא התעמקתי איך הג'יפה עובדת

צריך לקרוא על זה.

האמת הגיוני מבחינה פיזיקלית שככל שיש יותר שטח חתך(מגע) ככה יותר קל להדביק דברים.

Arrowhead

New member
כמה שאלות נוספות בעקבות המידע שבשרשור

מבחינת יתרונות לטובת הטיובלס.

1-אין חשש לסנייק בייט, מה שמאפשר פחות פאנצ'רים ולחץ נמוך יותר למי שצריך יותר אחיזה עם הכביש.
2-פחות רכיב אחד במערכת(אין פנימית)
3-לג'יפה יותר קל לסתום חורים, עקב שטח חתך גדול יותר, כלומר גם כאשר יש פאנצ'ר יש סבירות גבוהה יותר שהג'יפה תסתום אותו.

אומנם אני לא הולך לעלות לשטח, אני כן רואה יתרונות, לפני שאני מתחייב יש כמה דברים שאני לא בטוח ורוצה לשאול.

1.האם כל גלגל אפשר להסב לטיובלס או שיש בפירוש חישוקים שלא יתאימו
2. כמה עולה ערכה להסבת החישוק, האם אפשר להסב לבד(יש לי חוש טכני) או שעדיף לתת לחנות לעשות אתזה?
3.האם יש סיכונים מיוחדים בשימוש בטיובלס, בחישור מוסב?
4.הניפוח הראשוני, האם חובה קומפרסור או שמשאבה רצינית(של אופנוע, תעשה את העבודה(אחרי הניפוח הראשוני אפשר להשתמש במשאבה רגילה?)?

לפי מה שאני מבין, דווקא בכביש אין התמקדות

באחיזה של הצמיג, אלא להפך, מנפחים את הצמיג כביש יותר מצמיג שטח.

שטח וכביש הם שני דברים שונים. גם הרכב הצמיג שמאפשר יותר אחיזה בתוואי השטח, ולצמיג כביש אין בכלל "קוביות" כך שיש גלגול מהיר יותר.

יכול להיות שיש טיובלס לאופני כביש, אבל לפי דעתי מספיק פנימית עם חומר.
אני אף פעם לא ראיתי רוכבי כביש שמסותבבים עם ציוד כמו שרוכבי שטח מסתובבים. הם תמיד רק עם בקבוק מים ולא ראיתי עליהם יותר מזה.

steiff

New member
תשובות ואבחנה

ראשית אני מסכים עם דברי קודמי שבכביש (אפילו אם מדובר באופני הרים שמשמשים לנסיעה בכביש בלבד) התועלת בטיובלס פחותה.
ובכל אופן:
1. ״בעיקרון״ אפשר להסב כל חישוק לטיובלס (עוד לא נתקלתי בכזה שלא הצלחתי). אבל בחלקם זה יהיה קצת יותר מסובך או יותר יקר. חישוקים שמיועדים לטיובלס במקור, יהיו אטומים. חישוקים רגילים עלולים להיות בעלי נקבים או חריצים שאותם צריך יהיה לאטום כחלק מההמרה לטיובלס.
2. אפשר לבד. תצטרך שתי פנימיות 24״, זוג מספריים, חומר איטום. בחישוקים מסויימים תצטרך גם פס בד לכסות את החורים של ה״שפיצים״. גם סבלנות יכולה לעזור...
3. סיכונים? לא שאני מכיר. לכל היותר הצמיג יעוף מהחישוק בזמן ההתקנה וישפריץ את החומר לכל הכיוונים ואתה תיראה כמו נערת ליווי בסוף יום עבודה עמוס במיוחד.
4. בכל הנסיונות שלי הצלחתי רק פעם אחת לנפח מילוי ראשוני בלי קומפרסור. וזו היתה משאבת רצפה מהירה במיוחד וצמיג שכבר ישב על האופניים (עם פנימית) כמה שבועות וכבר ״התרגל״ לצורה.

למעלה