צמיג אגרסיבי

kmo trump

New member
צמיג אגרסיבי

היי

אני מחפש צמיג אגרסיבי לאחורה, עם אחיזה גבוהה מאד. גם אם על חשבון מהירות.
29.
עדיף רחב. 2.3 / 2.4.
המלצות?
מישהו מוכר?
תודה

steiff

New member
WTB Vigilante

אגרסיבי ותובעני - תצטרך לעבוד קשה כדי לסובב אותו ולהעניק לו אנרגיה פוטנציאלית בעליות.

Old School2

New member
מקסיס ארדנט 2.4, רק קח בחשבון שגם עם הצמיג האוחז

ביותר צריך לעבוד קשה לשמור על אחיזה בתנאי קיץ ישראלי, אין תחליף לעבודת גוף נכונה

kmo trump

New member
תודה, ושאלה קטנה

היי

אני מתחיל, ולא ממש מבין, אני רק יודע שהזנב שלי מקשקש בפראות...
אני רוצה יותר אחיזה.

למה אתה מדגיש דווקא את הקיץ? חשבתי שהבעייה דווקא בחורף כשרטוב, ובקיץ אמור להיות פחות מחליק.

תודה על הסבלנות

steiff

New member
יש הבדל בין אחיזה בבוץ לאחיזה ״על יבש״

לבוץ אתה צריך צמיגים עם קוביות נמוכות יחסית ובעלות רווחים גדולים בין הקוביות כדי שהבוץ יוכל להתנקות טוב. על פי רוב דווקא צמיג דק יהיה עדיף משום שגם אם הוא צובר בוץ מצדדיו הוא עדיין מצליח לעבור ברווח בין זרועות המתלה, בעוד צמיג עבה יסתם ויעצר. החלקה על משטח בוצי חלקלק תתרחש בכל מקרה ומה שיכול לעזור זה סוג הגומי. ככל שהגומי רך יותר כך יש סיכוי טוב יותר שיצליח להיאחז על משטח חלק. אבל גומי רך יותר גם מתבלה מהר יותר.
בכל מקרה - לבוץ לא צריך צמיג אגרסיבי אלא צמיג ״בוץ״. המלצות: ארדנט 2.2 של מאקסיס, נובי-ניק של שוואלבה.

לאדמה תחוחה וחצציות אתה צריך צמיג עם קוביות גבוהות וצפופות שיצליחו למצוא מספיק מגע עם הקרקע המוצקה דרך החצץ/פודרה/חול או שיצליחו לרחף מעליהם בלי לשקוע. צמיגים רחבים מספיק יצליחו ״לרחף״ על גבי המשטח התחוח בלי לשקוע, בעוד צמיגים צרים ״יחרשו״ את החול וייעצרו.
ארדנט 2.4 רחב מספיק לריחוף מעל חול ופודרה, אבל הקוביות שלו לא ממש גבוהות. זה משפר את ההתנגדות שלו לגלגול (מתגלגל קל יותר) אבל קצת פוגע באחיזה. צמיגים כמו ״וויג׳ילנטה״ 2.3 של WTB או הנס-דאמפף 2.3 של שוואלבה נהנים מקוביות גבוהות יותר ויאחזו טוב יותר.

באופן כללי צמיג אחורי ש״מפרפר״ זה לא נורא - אם תשמור קו ישר רוב הסיכויים שתצליח להמשיך ברכיבה. זה עדיף על צמיג שמתנגד לדיווש בלי הפסקה. לכן יכול להיות שיהיה לך עדיף לשים צמיג רחב ואגרסיבי מלפנים כדי להבטיח אחיזה, ולהתפשר קצת בצמיג האחורי כדי לשפר את ההתנגדות לגלגול.

עוד דבר שתוכל לעשות יהיה להנמיך קצת את הלחץ בצמיג האחורי. זה משפר את האחיזה באופן משמעותי.

הסט-אפ שלי בקיץ הוא ספשיאליזד גראונד-קונטרול 2.1 מאחור ושוואלבה נובי-ניק 2.25 או ספשיאליזד קפטין קונטרול 2.2 או שוואלבה הנס דאמפף 2.3 מלפנים.

בחורף אני מחליף את האחורי ל״ארדנט״ 2.2 (או 2.25) ומלפנים אותו גראונד קונטרול או נובי-ניק. ה״הנס-דאמפף״ בעל קוביות גבוהות מדי וצובר כמויות בוץ גדולות מדי.

בשעתו הייתי משתמש גם בצמיגים של קונטיננטל - טרייל-קינג (2.3) או מאונטיין-קינג (2.2) אבל אחרי סדרה של כשלים ביבור של ה-Bead לדופן הצמיג - זנחתי אותם.

kmo trump

New member
תגובה מרשימה. תודה

תודה.
החלפתי אופניים. הקודמים היו עם אחיזה מדהימה, הם היו הראשונים שלי אז זה היה נראה לי מובן מאליו.
בחדש הזנב מפרפר ואני לא רגיל לזה, לא מכיר את זה, ומבוהל קצת :)

אני רוכב בשבילים רגועים רכיבות נפח. אם מכל השמות היית צריך לבחור סוג אחד, על מה היית ממליץ?

תודה

steiff

New member
ראה תגובתי הקודמת - מפורט שם ה״סט-אפ״ שלי

אין חובה להשתמש באותו צמיג מלפנים ומאחור.

בצמיגים של ספשיאליזד כדאי לבחור בצמיגים מדגם GRID שהם בעלי דופן צדדית מעובה שתעמוד בקיץ הישראלי. סדרת S-Works אמנם קלה יותר, אבל הדופן הצדדית שלה דקה ומנוקבת בקלות.
אם אתה בכל זאת מחפש משהו יותר רחב אז יש ״גראונד קונטרול״ גם ב-2.3 למרות שלטעמי 2.1 רחב מספיק (ובאופן ספציפי הוא מתנהג יותר כמו 2.2 של דגמים אחרים מאשר כמו 2.1).

קונטיננטל טריילקינג 2.3 או מאנטיין-קינג 2.2 יהיו טובים גם כקדמי וגם כאחורי וגם מתגלגלים לא רע, הבעיה היא שהם נוטים לתקלות של היפרדות צמת הקוולאר שמחזיקה את הצמיג בחישוק.

על Ardent שהומלץ פה על ידי כמה מחברי אני ממליץ לחורף. בקיץ הקוביות שלו נמוכות מדי ופוגעות באחיזה. פיצוי על נומך הקוביות באמצעות בחירה בצמיג רחב יותר (2.4) זו אופציה אבל נראה לי שיש פתרונות פשוטים (וזולים) יותר לקיץ.

שוואלבה נובי ניק הוא צמיג עם אחיזה מצויינת, אבל הגומי שלו רך והוא מתבלה מהר. מקדימה הוא אופציה טובה (2.25 או 2.35) משום שהבלאי של הצמיג הקדמי נמוך יותר, אבל מאחור הוא לא יצליח לשרוד עונה.

Old School2

New member
אם אתה מתכוון לשטח אז בקיץ יש הרבה קרקע משוחררת

בחורף משטחים רטובים ובוץ, האמת היא שסתם הדגשתי את הקיץ כי מרבית הרכיבות שלי בתנאים יבשים.
בכל אופן לפני שאתה מתקין צמיג כבד ואיטי שווה לבדוק מדוע כרגע אתה סובל מחוסר אחיזה. צמיג נוכחי ישן ויבש, שחוק או אינו מתאים לתוואי? לחץ גבוה מידי? טכניקת רכיבה לא נכונה? במידה ואחד או יותר מהנ"ל מתקיים יהיה פיתרון אפקטיבי יותר מהתקנת צמיג כבד, איטי ולכן מבאס. לגבי טכניקה קשה לתקשר דרך הרשת אבל לפחות בתור התחלה פרט לגבי תוואי הרכיבה שלך, לחץ האויר, ודגם הצמיג הנוכחי.

zoharzafon

New member
ארדנט

היה לי ארדנט 2.4 קדמי, מאוד אהבתי אותו. לארדנט יש מגבלות אחיזה ובעקרון גלגול יחסית מהיר, הרוחב של 2.4 מפצה במקצת על האחיזה הנמוכה ברוחב הסוליה. ומתקבל צמיג עם אחיזה סבירה והתנגדות גלגול נמוכה. לא הייתי שם צמיג ברוחב כזה מאחור, את הארדנט החלפתי ב WTB ווירוולף 2.3 מקדימה - מצד אחד אחיזה מדהימה מצד שני בונה שרירי רגליים.
אין ארוחות חינם בשביל אחיזה צריך לעבוד .
לא ציינת אילו צמיגים יש לך
קח בחשבון שמאחור אתה רוצה גלגול ומקדימה אחיזה ( כנראה)

למעלה