צמיגים

kerengil

New member
צמיגים../images/Emo101.gif

עקב חוסר אחיזה ברכיבות האחרונות בבוץ, אני רוצה להחליף את הצמיג/ים. אין לי שום נסיון או ידע בנושא, אשמח לקבל עזרה. האם אני צריכה להחליף את שניהם או רק את האחורי? אני רוכבת קרוס קאונטרי רגועה והצמיג אמור לשמש בקיץ וגם בחורף. מה ההבדלים בין הצמיגים? מה ההבדלים בין חתך כזה או אחר ובין סידור וצורת הקוביות על הצמיג? תודה מראש לכל מי שיכול להסביר.

xrider1

New member
הרבה שאלות, כמה תשובות...

ציינת כמה דרישות שחלקן לפעמים נוגדות האחת את השניה. לפעמים תכונות שטובות לקיץ מפריעות בחורף ולהיפך (וכנ"ל שטח/כביש), אז אנסה לתרום משהו ממה שלמדתי לאחרונה: 1. את אומרת חוסר אחיזה בבוץ: האם הבעיה היתה בדחיפה (גלגל אחורי) או היגוי (קדמי)? זה יכול לתת לך כיוון איפה הכי דחוף להחליף. 2. בעיות האחיזה יכולות לנבוע גם מכך שהבוץ נתקע בתוך הצמיג (בין הבליטות) ומנטרל אותן. ישנם צמיגים שטובים יותר ב"להשיר" את הבוץ תוך כדי תנועה, ואחרים נסתמים וזהו. בהחלט יתכן שצמיג שאוחז מעולה בקיץ נסתם בקלות בחורף. כאן צריך להתפשר או להחזיק שני סטים. 3. שימי לב גם לכיוון הרכבת הצמיג: כבר פעמיים קרה שהרכיבו לי את הצמיג הפוך או על הגלגל הלא נכון (או שניהם, ועוד בחנות אופניים טובה שאני בהחלט אוהב לבוא לשם), והיו לזה השפעות דרסטיות על הבלימה וההיגוי, אז אל תסמכי על המכונופן (ע"ע מילון אלונה לאופנים) אלא תבדקי בעצמך. כיוון הסיבוב כתוב על הצמיג, ולפעמים אותו צמיג מתאים גם לקדימה וגם לאחורה אבל אז חייב להיות מורכב הפוך!!! 4. הדרך הטובה ביותר ללמוד על צמיגים לדעתי היא לבדוק אילו צמיגים יש בחנות שאת קונה בה (או בארץ בכלל) ולגשת לבקר באתר MTBR וב- HARIM. יש שם המון ביקורות של רוכבים שמספרים על יתרונות וחסרונות כל צמיג (וכמובן גם מוצרים אחרים) מנסיון אישי. השיטה שלי היא לבצע מיון של הנתונים באתר לפי כמות הרוכבים שהשתמשו במוצר ודיווחו עליו ואז לראות איזה צמיג הכי פופולרי וגם קיבל ציונים גבוהים (מה שאמור לשקף בצורה טובה איזה צמיג באמת טוב). אז שיהיה בהצלחה!

kerengil

New member
תודה!../images/Emo51.gif

בעקרון הבעיה היא בצמיג האחורי, הוא מחליק בבוץ, גם כאשר הוא עדיין נקי. אולי למישהו יש המלצה על סוג צמיג אחורי שיתאים לרוב העונות?

xrider1

New member
יתכן שאת צריכה להעביר יותר משקל

לגלגל האחורי ברגעים מסויימים כשצריך. לפעמים תנועת גוף חשובה יותר מהאופניים. דוגמה קלסית היא בירידות טכניות, כאשר תנועה נכונה תפצה על בולמים פחות טובים, ואילו לרוכב הלא מיומן לא יועילו הבולמים הטובים בעולם... פתרון אפשרי נוסף הינו צמיגים רחבים יותר מיוחדים לבוץ, עם בליטות כדולות יותר (גם בצדדים?), אלא שיתכן שצמיגים כאלו לא יתאימו לקיץ/כביש או ישחקו מהר, או שלא יתאימו לשילדה שלך בכלל... האם בדקת באתרים שהמלצתי?

eliavt

New member
לגבי צמיג אחורי...

שלום קרן. הבנתי שאת רוכבת xc , ולכן המלצתי היא על ה panaracer Fire XC Pro (יכול לשמש גם כקדמי וגם כאחורי - שימי לב לכיוון ההרכבה השונה !!!). אני רוכב עם הצמיג הזה כחצי שנה ויש לי רק דברים טובים להגיד עליו. האחיזה מצוינת , וגם בתנאי בוץ קשים הצמיג שורד יפה. בכל מקרה מפנה אותך לסקירות על הצמיג הנ"ל מאתר הרים (מקום טוב לקבל סקירות בכלל) בהצלחה אליאב

למעלה