צמיגים חדשים לרכב

frankthe2

Active member
שלום לכולם! שבת שלום ושנה טובה!
הרכב הוא מזדה 2 2013 שכבר חייבים להחליף לו את הצמיגים. יש 3 סוגי צמיגים מועמדים:
קלבר - kleber dynaxer hp4 82v
גודייר - goodyear effigrip pere tl 82v
דנלופ - dunlop spfm800 86v

המידות של הצמיגים הן 185/55/15, הנסועה שלי הייתה מאוד מצומצמת בשנתיים האחרונות בגלל הקורונה והניתוח בגב שעברתי אז הצמיגים האלה לא עברו 20000 ק"מ אבל הצמיגים יבשים ורואים תחילת תהליך של התפוררות בצמיגים אז אין ברירה ולהחליף. על מה הייתם הולכים? המחירים בסופו של תהליך הם די דומים - ההפרשים נעים עד 100 ש"ח כך שזה לא השיקול העיקרי ברכישת הצמיג. מה כן שיקולים? אחיזת כביש, אמינות של הצמיגים שאני לא רוצה שבעוד שנתיים כבר אתחיל להרגיש איתם עייפות, ה riken כבר אחרי שנתיים וחצי הראו סימני התייבשות ואז העליתי תמונות של הצמיגים כאן בפורום ועזרתם לי להחליט להמשיך עם הצמיגים כי לא היה עוד צורך להחליף אבל עכשיו כבר ממש אין ברירה... אז על מה הייתם ממליצים לי?
תודה לעונים

Kiapicanto1000

Active member
שלום לכולם! שבת שלום ושנה טובה!
הרכב הוא מזדה 2 2013 שכבר חייבים להחליף לו את הצמיגים. יש 3 סוגי צמיגים מועמדים:
קלבר - kleber dynaxer hp4 82v
גודייר - goodyear effigrip pere tl 82v
דנלופ - dunlop spfm800 86v

המידות של הצמיגים הן 185/55/15, הנסועה שלי הייתה מאוד מצומצמת בשנתיים האחרונות בגלל הקורונה והניתוח בגב שעברתי אז הצמיגים האלה לא עברו 20000 ק"מ אבל הצמיגים יבשים ורואים תחילת תהליך של התפוררות בצמיגים אז אין ברירה ולהחליף. על מה הייתם הולכים? המחירים בסופו של תהליך הם די דומים - ההפרשים נעים עד 100 ש"ח כך שזה לא השיקול העיקרי ברכישת הצמיג. מה כן שיקולים? אחיזת כביש, אמינות של הצמיגים שאני לא רוצה שבעוד שנתיים כבר אתחיל להרגיש איתם עייפות, ה riken כבר אחרי שנתיים וחצי הראו סימני התייבשות ואז העליתי תמונות של הצמיגים כאן בפורום ועזרתם לי להחליט להמשיך עם הצמיגים כי לא היה עוד צורך להחליף אבל עכשיו כבר ממש אין ברירה... אז על מה הייתם ממליצים לי?
תודה לעונים
היי
איך אתה יודע ש"עכשיו כבר ממש אין ברירה"?
אני זוכר את הפעם הקודמת ששאלת. גם אז היית בטוח שצריך להחליף את הצמיגים...
למה שלא תעשה אותו דבר כמו אז?
תעלה צילום עדכני של הצמיגים ובמיוחד של האזורים בצמיגים שגורמים לך להיות החלטי ש"עכשיו אין ברירה"

20,000קמ זה מעט מאד. כדאי לך לצלם שוב

נערך לאחרונה ב:

דיברגנט חדש

Well-known member
היי
אני זוכר שגם אז לא הבנת אם צריך להחליף אז למה שלא תעשה אותו דבר כמו אז:
תעלה צילום עדכני של הצמיגים ובמיוחד של האזורים בצמיגים שגורמים לך להיות הכרחי ש"עכשיו אין ברירה"

הק"מ הם פחות פקטור מאשר עמידה בשמש.
אם לרכב אין חניה מקורה והוא עומד בחוץ בשמש, הצמיגים יתייבשו ללא תלות במס' ק"מ ואם כבר תלות, אז רכב שלא נוסע ועומד בשמש, הצמיגים יתייבשו יותר.

frankthe2

Active member
היי
אני זוכר את הפעם הקודמת ששאלת. גם אז היית בטוח שצריך להחליף את הצמיגים...
למה שלא תעשה אותו דבר כמו אז?
תעלה צילום עדכני של הצמיגים ובמיוחד של האזורים בצמיגים שגורמים לך להיות החלטי ש"עכשיו אין ברירה"

הנה בבקשה תמונות שמדברות בעד עצמן לצערי.
מזל שלא צפויות נסיעות מרובות במהלך השבועיים הקרובים של החגים, ואם ניסע רחוק - יש את הרכב השני שהוא חדש יותר עם צמיגים חדשים יותר (יאריס 2017 עם צמיגים שהורכבו לפני שבועיים)
גמר חתימה טובה לכולם!

קבצים מצורפים

• 0effb879-3d93-4c2a-8ca1-0913e044342e.jpg
    0effb879-3d93-4c2a-8ca1-0913e044342e.jpg
    KB 167 · צפיות: 9
  • fd574734-1f9d-4f6b-ab9f-941d32bedad5.jpg
    fd574734-1f9d-4f6b-ab9f-941d32bedad5.jpg
    KB 132.7 · צפיות: 8
  • ef62416d-f3bd-4a4c-b19c-2a5ed87163df.jpg
    ef62416d-f3bd-4a4c-b19c-2a5ed87163df.jpg
    KB 170.8 · צפיות: 8
  • 272b35c1-e83d-4e05-87c6-5cb32aa5cffe.jpg
    272b35c1-e83d-4e05-87c6-5cb32aa5cffe.jpg
    KB 119 · צפיות: 8

Kiapicanto1000

Active member
הק"מ הם פחות פקטור מאשר עמידה בשמש.
אם לרכב אין חניה מקורה והוא עומד בחוץ בשמש, הצמיגים יתייבשו ללא תלות במס' ק"מ ואם כבר תלות, אז רכב שלא נוסע ועומד בשמש, הצמיגים יתייבשו יותר.
בדיוק. לכן הצעתי לו להעלות צילומים. רואים מצויין גם יובש וגם שחיקה

חן 1111

Active member
מבין השלושה הגודייר הכי טובים לפי נתוני היורולייבל. לגבי אמינות ואורך חיים אין לי מושג.

Kiapicanto1000

Active member
הנה בבקשה תמונות שמדברות בעד עצמן לצערי.
מזל שלא צפויות נסיעות מרובות במהלך השבועיים הקרובים של החגים, ואם ניסע רחוק - יש את הרכב השני שהוא חדש יותר עם צמיגים חדשים יותר (יאריס 2017 עם צמיגים שהורכבו לפני שבועיים)
גמר חתימה טובה לכולם!
למה אתה מתכוון "מדברות בעד עצמן"?

הצמיג רחוק מלהיות מושלם אבל גם לא מדובר בקטסטרופה כמו שאתה מציג את זה. רחוק גם מזה.
יש מעט יובש עקב תחזוקה לקויה כלומר בעיקר עקב נהיגה בלחץ אויר תת אופטימלי.

1. צלם גם את הטבעת תאריכי הייצור של הצמיגים.
2. האם תוכל למצוא את הצילומים של צמיגיך האלה מלפני שנה? או שתקשר למה שהעלית כאן בתפוז אז. לפי זכרוני גם אז היה קצת יובש כפי עכשיו. הכי אמין יהיה להשוות הצילומים.

frankthe2

Active member
למה אתה מתכוון "מדברות בעד עצמן"?

הצמיג רחוק מלהיות מושלם אבל גם לא מדובר בקטסטרופה כמו שאתה מציג את זה. רחוק גם מזה.
יש מעט יובש עקב תחזוקה לקויה כלומר בעיקר עקב נהיגה בלחץ אויר תת אופטימלי.

1. צלם גם את הטבעת תאריכי הייצור של הצמיגים.
2. האם תוכל למצוא את הצילומים של צמיגיך האלה מלפני שנה? או שתקשר למה שהעלית כאן בתפוז אז. לפי זכרוני גם אז היה קצת יובש כפי עכשיו. הכי אמין יהיה להשוות הצילומים.
הצמיגים הותקנו ב מאי 2019 לפני 3 וחצי שנים. הם לפי הבנתי מהשבוע ה 2 של שנת 2019
1665005153004.png
הקישור למה שהעליתי הוא מחודש אפריל השנה:
לצערי אני נאלץ להסכים שאני לא מתחזק את הצמיגים האלה הכי טוב בעולם - אבל אחרי שני ניתוחים בשנתיים האחרונות...

Kiapicanto1000

Active member
הצמיגים הותקנו ב מאי 2019 לפני 3 וחצי שנים. הם לפי הבנתי מהשבוע ה 2 של שנת 2019
צפה בקובץ המצורף 64923
הקישור למה שהעליתי הוא מחודש אפריל השנה:
לצערי אני נאלץ להסכים שאני לא מתחזק את הצמיגים האלה הכי טוב בעולם - אבל אחרי שני ניתוחים בשנתיים האחרונות...
הבנתך לא נכונה לגבי השבוע השני של 2019: לא ככה מסמלים תאריך ייצור בצמיגים.

אם אתה רוצה ללמוד חפש את המילה DOT ותצלם את כל השורה שכתובה אחרי זה...
ובכלל צלם את כל מה שרשום על הצמיג ואסביר לך עוד דברים כי לא רק התאריך חשוב

Kiapicanto1000

Active member
המסקנה מהתמונות: המצב לא השתנה באופן משמעותי ב1/2 השנה שחלפה.

למעלה