צמח רעיל או לא?

SOL339

New member
צמח רעיל או לא?

קיבלתי צמח מתנה...ואחרי שקראתי יש הרבה צמחים רעילים לחתולים רציתי לבדוק אם הצמח הזה רעיל לחתולים. מצרפת תמונה... לפי מה שהבנתי קוראים לצמח הזה "אנטוריום" (אחד מהשמות הרבים שיש לו) הבעיה שמצאתי 2 רשימות באנגלית על צמחים רעילים ולא רעילים לחתולים וברשימה אחת כתוב שהצמח לא רעיל, וברשימה השניה כתוב שהצמח הזה כן רעיל. מה נכון מהשנים?רעיל או לא רעיל? אני לא רוצה להזיק לחתולים שלי. אשמח לתשובה.

SOL339

New member
במידה ויש השפעות מהצמח האם הן מיידיות?

או שיכולות להופיע אחרי כמה שעות?ימים? אחד החתולים שלי לעס קצת מהצמח - מהעלה הירוק בצמח. הבנתי שהתופעות לוואי הן גירוי של הפה והגרון, הקאות וקושי בבליעה. החתול שלי למרות שלעס קצת מהצמח הוא נראה בסדר גמור ולא מראה שום תופעות לוואי ושום התנהגות מיוחדת. האם יש צורך לעשות משהו מסויים?או פשוט להשגיח? או שאם לא קרה כלום עד עכשיו אז הכול בסדר (הוא לעס מזה לפני 3 שעות+ )? כמובן שאת הצמח הוצאתי מהבית.

tenen

New member
אני חייב לשאול, אם הילד שלך היה לועס את הצמח?

היית שואלת בפורום רפואת בני אדם מה לעשות או שהיית לכל הפחות מתקשרת לרופא המשפחה או ניגשת איתו למרפאה? שקורא כזה דבר במוצאי שבת , בדיוק בשביל זה יש לך טלפון חירום של הווטרינר...

SOL339

New member
אחרי שראיתי את התגובות בדף שלך...

אני מבינה שיש לך הרגל לענות לאנשים כאילו אתה מעליהם ויותר טוב להם. ולשחק עלי את העניין שחתול זה כמו ילד - מצאת את הבנאדם הלא נכון לתקוף. כי אני מעריכה בעלי חיים ואכפת לי מבעלי חיים יותר מבני אדם - בגלל זה אני גם לא אוכלת בעלי חיים - אחרת אני חושבת שזה יהיה צבוע לשפוט אחרים על ההתנהגות שלהם בהקשר הזה לא? ואם הייתי חושבת שהצמח פגע איכשהו בחתול שלי (שהחתולים שלי הם הילדים שלי), באותו רגע הייתי טסה איתו לוטרינר לבדיקה. אבל בגלל שביררתי על הצמח עם בנאדם שמבין בצמחים ובבעלי חיים הבנתי שאם לא מופיעות תופעות לוואי אין בכלל צורך לטפל בזה (פשוט כי אין במה לטפל). יום טוב!

Bastat

New member
רעיל ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

הכרתי מקרה של חתולה בת 4 חודשים שהגיעה למרפאה עם כשל כליות קשה...
אחרי תחקירים ותיחקורים התגלה שזה הצמח האהוב עליה בבית והיא מכרסמת אותו מידיי פעם. יש מרכיב מסויים בצמח שגורם לשקיעת קריסטלים שגורמים לכשל כליות... מאוד לא מומלץ להחזיק בבית עם חתולים !

למעלה