אני מופצץ בעונת הקיץ בזבובים / יתושים / דבורים וצרעות. האם יש צמח טורף שיכול לטפל אפילו חלקית בבעיה וניתן לשתילה בגינה ללא סכנה לסממיות ולטאות שונות שיש לי כבר בגינה ? האם יש צמח טורף שיכול לטפל בבעית הג'וקים בבית ? תודה
מטריפה``? אני לא חושב שיש משהו שיענה על בקשתך. תעיף מבט בגלריות הפורום, בצמחים הטורפים של itu , ותראה כמה הם קטנים ושברירים.אינם מסוגלים לצמוח בגינה מכיוון שהם זקוקים לחממה בשביל חום ולחות תמידים.
אריה שהכינוי שלו בפורום הוא itu הוא המומחה פה לצמחים טורפים אבל אני הקטן בכל זאת אסביר ש... צמחים טורפים הם צמחים שהתפתחו(באבולוציה) באיזורים דלים בחנקן שהוא יסוד חשוב לכל צורות החיים.הפתרון שהצמחים פיתחו לבעייה הוא לכידת חרקים שגופם עשיר בחנקן.רוב הצמחים הטורפים מגדלים מלכודות פסיביות למשל עלה בצורה של כד שהחרק נופל לתוכו ותוך כמה זמן מתעכל ע"י הצמח במיצי עיכול שהצמח מפריש.הצמח הטורף הכי "פעיל" שאני יודע עליו הוא בעל עלה כפול שנסגר בפתאומיות על חרק שנוחת במרכז בין שני החלקים. גם הצמח הזה צד חרקים בקצב מאוד איטי.ציפור אחת ויחידה בגינה תחסל לדעתי יותר חרקים ביום אחד מאשר חלקה מלאה בצמחים טורפים. וכמו שכבר נאמר צמחים אלו גדלים בתנאים מיוחדים ולא מחזיקים מעמד בגינה הסטנדרטית. אין לי פתרון יותר טוב ממה שנתן לך שחיין...
ניתן באזורים מסוימים בארץ שהלחות בהם גבוהה ליצור תנאי ביצה קטנה ובה תערובת קרקע מתאימה ואז לשתול בביצה זו צמחים טורפים אך יש להגן עליהם מקרינת שמש צהרים חמה. ג'וקים אינם מתפתים להכנס למלכודות של צמחים טורפים. אריה