צמחי בית רעילים

henor

New member
צמחי בית רעילים

אני לא יודעת אם זו הכתובת הנכונה לשאלה, אבל אם לא - אולי תוכלו להפנות אותי למקום הנכון.
איך אני יכולה לדעת אם העציצים בבית רעילים לתינוקות וילדים? מצאתי ברשת רשימה של צמחים רעילים, אבל בלי תמונות. ואין לי מושג מה שמותיהם של הצמחים שגדלים בבית.
 

מ ש ה 53

Well-known member
א. הרשימה ארוכה כאורך הגלות... ואת בפורום הנכון אגב.
ב. באתר של משתלת יגור למשל, יש רשימה די מפורטת, כולל גם צמחים ארסיים ואלרגיים.
http://www.yagurgan.co.il/htmls/צמחים_רעילים.aspx?c0=18321&bsp=13070
את יכולה להקליק על כל שורה כחולה, ולהגיע לרשימות המלאות.
מה שיחסר לך כעת זה התמונות.
אז... קחי ת'זמן. תרשמי בגוגל שם של צמח ואת המילה "תמונות" ותגלי כיצד נראה הצמח. נכון. זה ייקח לך זמן, כי תצטרכי לחפש צמח צמח. אבל ככה לומדים...
גם אני נמצא כל הזמן בחיפושים, כדי שאוכל לתת מענה יעיל למרבית השאלות כאן.
 

henor

New member
כרגע מדובר בשישה עציצים בסך הכול

נראה לי שיהיה פשוט יותר לקפוץ למשתלה עם התמונות שצילמתי ולשאול אותם.
בכל אופן תודה על המידע. זה יעזור לי להימנע מלהכניס הביתה בעתיד צמחים רעילים.
 

מ ש ה 53

Well-known member
תמונות שצילמת תוכלי להכניס גם כאן. אנשים יסייעו בזיהוי
 

henor

New member
אלה התמונות







 

מ ש ה 53

Well-known member
5. סוג של דקל קטן. אולי קנציה. 6. לא ממש ברור אבל אולי
פפרומיה מגוונת
 

מ ש ה 53

Well-known member
כעת תוכלי למצוא מידע לגבי רעילותם של כל אלה...
או שיגיע מישהו שירחיב לגבי הנושא. אבל בחיאת... את מכירה הרבה ילדים שימוללו עלים ויקחו אותם אל פיהם? או שימרחו את עצמם במוהל שייזל מהם?
טוב. אפשר גם להרחיק את הילד ולרמוז לו שזה לא טוב. אבל נכון. הכי בטוח זה לסלק את מה שנראה כמסוכן. החלטה שלך. ואגב, בגינה או באחו אין צמחים רעילים, גם בין עשבי הבר? איך תמנעי מילד לגעת בכל צמח שהוא, ולו רק מחשש שמא רעיל הוא? יש חלבלובים.. יש הרדופים.. לא חסר.
 

henor

New member
תודה רבה לכם!

בעיקרון אני מסכימה איתך שאי אפשר ליצור סביבה סטרילית. אבל מדובר בתינוקות זוחלים שמכניסים הכול לפה. אני רוצה שמרחב הזחילה יהיה בטוח מבחינתם בלי שיהיה צורך לעקוב אחריהם כל הזמן. אם יתברר שאחד העציצים רעיל מאוד, אוכל לפחות להרחיק אותו עד שיעבור השלב הזה.

שוב תודה!
 

מ ש ה 53

Well-known member
יש האומרים שככל שתינוק נחשף בגיל צעיר יותר לגורמים אלרגניים,
כך הוא מתחסן טוב יותר מפני גורמים בעייתיים. ברור שזה לא נכון לגבי רעלים, אבל לא נראה לי, שתינוק זוחל יתחיל לתלוש עלים כדי ללעוס אותם ללא שיניים... בכל מקרה, תוכלי לשים את העציצים על אדן חלון, על ארונית מורמת או על דלפק כלשהו.
רק שיקבלו אור ויהיה ניקוז למים. לא נכון לשים צלוחית מתחת לעציץ, ולאגור בה את המים. המים עם המלחים נספגים שוב לעציץ, וממליחים את המצע = דבר שהורג את הצמח בסופו של דבר... השקית? תני למים להתנקז או להיאסף בצלוחית, אבל תשפכי אותם לאחר מכן.
 

henor

New member
אני באמת לא מקפידה על הניקוז

תודה על ההערה.
 
למעלה