צמחיה טורפת

אלי ו.

New member
גם החולה הישראלי רוצה לקבל טיפול

ושישקיעו בו אותו סכום אבסולוטי כמו במדינות ה OECD, כך גם נתמך הסעד וכו' וכו'. הנקודה של ד"ר דן בן דוד היא שגם בתקציב הנוכחי תלמידים מקבלים יותר שעות לימוד מהממוצע במדינות ה OECD, בישראל יש יותר מורים לתלמיד ועדיין ההישגים נמוכים במבחנים בינלאומיים. אחת הטענות שלו היא ששעות הלימודים אינן מוקדשות למקצועות הליבה (קריאה, חשבון, מדע וכד'), הוא משווה את חלוקת השעות למקצועות הליבה בישראל, 56% ל 93% במדינות ה OECD. במחשבה שניה, אולי הבעיה היא במבחנים הבינלאומיים שבודקים רק את מקצועות הליבה וכך נותנים עדיפות למדינות שמערכת החינוך שלהן מתמקדת במקצועות האלה.

יותר שעות לימוד בממוצע?

הבת שלי בכיתה י"א בתיכון מכובד בצפון ת"א למדה 31 שעות בשבוע. לא חושב שיש מדינה כלשהי ב OECD שבה לומדים כ"כ מעט. מספר שעות הלימוד קוצץ ב6-8 שעות בתיכון בחמש השנים האחרונות. שני ילדי ב16 שנות הלימוד שלהם למדו תמיד, אבל תמיד, בכיתה בת 40 תלמידים, מינימום 39

והנה סטטיסטיקה עם ישראל

כאן ועיקרה: ישראל במקום גרוע בסוף מבחינת שעות הלימוד השבועיות. ישראל במקום גרוע מאד מבחינת הצפיפות בכיתות - 32 תלמידים בממוצע בכיתה בחינוך העל יסודי. ואציין שמימי לא חזיתי בדבר כזה - 32 תלמידים בכיתה. מספר זה כולל מן הסתם את החינוך בישובים כפריים קטנים - מושבים וקיבוצים, בחינוך הממלכתי דתי ובחינוך החרדי שם מספר התלמידים בכיתה נמוך יותר. מכיוון שילדי למדו תמיד בכיתות שבהן 39-41 תלמידים, נותר לי רק לקנא בצד השני של הממוצע אותן כיתות שבהן 24 תלמידים

אלי ו.

New member
לצערי הקישור לא עובד

ואפתיע אותך ואומר שמההיכרות הדלה שלי עם מורים בישראל אני חייב לומר שבד"כ הרמה שלהם סבירה. יתכן שהם זקוקים לעלאה במשכורת אבל אני לא חושב שהבעיה של מערכת החינוך, לפחות לא היסודית, היא רמת המורים. אגב, אם שכר המורים כאחוז מהתל"ג נמוך וההשקעה בחינוך כאחוז מהתל"ג גבוה זה משאיר את השאלה, לאיפה לעזאזל הולך כל הכסף?

אלי ו.

New member
עכשיו גם אצלי

קראתי את הקישור והנתונים העיקריים שתיארת אינם מופיעים שם. מהפסקה האחרונה: "עוד נתון מעודד מלמד שמספר שעות ההוראה בבתי הספר בארץ הוא מהגבוהים בעולם - בחטיבות הביניים מלמדים קרוב ל-800 שעות לימוד בשנה (הממוצע הוא 704). ביפן מלמדים 534 שעות בשנה ואילו במקסיקו 1,047 שעות ובארצות הברית 1,080 שעות." בקשר לשכר המורים ההשוואה היא במשכורת דולארית ולא ביחס להכנסה לנפש. (יש שם רק השוואה אנקדוטלית של משכורת המורים בישראל לבין קוריאה)

למעלה