צמחונית מתחילה
שלום לכולם
אני סטודנטית בת 23 מירושלים וצמחונית כחמישה חודשים. כמו שאתם מבינים, הצמחונות מאוד חדשה לי. זו פעם ראשונה שאני כותבת בפורום צמחוני
אני אשמח לעזרה בכמה מישורים, אני אסביר קצת את המצב שלי לפני כן. ההבנה שלי לגבי בישול ואוכל צמחוני מאוד מאוד מוגבלת. גדלתי בבית אוכל בשר המעודד אכילת בשר, קיומה של צמחונות בכלל לא היה על הפרק. כשסיפרתי לאמא שלי שאחרי חודשים של לבטים אני רוצה להפסיק לאכול בשר, היה שאלה אם השתגעתי ואמרה שמעולם לא היה צמחוני במשפחה והיא לא יודעת מה לעשות עם זה
המשפחה שלי לקחה את זה קשה, ואבא שלי ממשיך ללחוץ עליי לאכול בשר. בעצם הוא מנסה לגרום לי לאכול עוף, כי הוא לא מבין למה אם אני לא אוכלת בשר אני לא יכולה לאכול עוף, ודגים זה בכלל פרווה (נשבעת לכם). החברים שלי באים מאותו מקום, ולקחו את זה בחוסר הבנה. בהתחלה היו לי וויכוחים די קשים איתם, ובאיזשהו מקום אפילו איבדתי חלק מההערכה אליהם בגלל האטימות שהם הראו כלפי הבחירה שלי. אני מכירה צמחונית אחת שעובדת איתי, שהיא מאוד עוזרת לי ותומכת בי, אבל היא לא חלק מהמעגל הקרוב אליי ואני לא רואה אותה כל יום. אני מרגישה כמו נטע זר, כמו אדם ללא קהילה. שאלות ולבטים, או אפילו מחשבות על בשר אני לא יכולה לחלוק עם חבריי כי התגובה שלהם היא "יאללה, סטייק וגמרנו". הפסקתי לאכול בשר מסיבות בריאותיות. יש לי המון בעיות עיכול ושמתי לב שאחרי שאני אוכלת בשר אני מרגישה עייפות על סף הרדמות בלתי רצונית ושאני צריכה לשכב כמה שעות לפני שאני מתאוששת. החלטתי שאני אנסה להפסיק לאכול בשר ולראות אם אני מרגישה טוב יותר. זה עבד. אחרי זה התחלתי להתעניין, חיפשתי וקראתי מחקרים ומאמרים על אכילת בשר. אחרי שנחשפתי למידע בכל הנוגע לתעשייה - ההחלטה החדשה התחזקה מבחינה אידיאולוגית. בנוסף להיותי צמחונית, יש לי רגישות מאוד גבוהה ללקטוז והדברים היחידים שמותר לי לצרוך ושלא גורמים לי להתקפל לתנוחת עובר בכאבים הן גבינות קשות. אני לא אוכלת ביצים יותר מדי, רק מאכלים המכילים ביצים כמו פשטידות וכו', בעיקר כי זה לא כ"כ מלהיב אותי. אני גם מאוד רגישה לקטניות, לא יכולה לאכול חומוס ושעועית בכלל. אלא אם כן אני רוצה ימים של כאבים אחרי זה. עדשים זה עוד בסדר, ספציפית עדשים כתומים, אבל תלוי בכמות. אם אני אוכל הרבה ויומיים ברציפות אני מאוד אסבול. אני גם רגישה לחצילים, ובאופן כללי בצק עושה לי די רע. רוב הזמן, לא טוב לי. הגסטרואנטרולוג אמר שכנראה יש לי תסמונית המעי הרגיש. עשינו כמה בדיקות, ולא נראה שיש משהו לא בסדר. הבדיקה היחידה שלא עשו לי זו ביופסיה לצליאק, מאחר ותוצאות בדיקות הדם היו בסדר. בתוך תוכי תוהה אם אני צריכה לעשות אותה. אני בטוחה שיש עוד דברים שעושים לי רע, ופשוט אין לי מושג איפה ואיך בודקים את זה. אז אחרי שאתם מכירים את כל ההיסטוריה האישית שלי
הייתי שמחה לעצה בכל הקשור לשמירה על צמחונות ללא תמיכה, אם יש אנשים עם בעיות דומות שלי - אני ממש אודה לכם אם תוכלו לעזור לי. כמובן, הכי חשוב, תזונה. אני מרגישה שאין לי ידע מספיק בהצע שיש, בצורות הכנת מזון. אני אפילו לא יודעת איך להתחיל. אשמח לכל דבר שתוכלי לומר לי. לבסוף, המלצה לתזונאית ידידותית לצמחונים בירושלים - אני מאוד אודה לכם. תודה רבה שוב!
שלום לכולם