צמחונית מתחילה

RubellaZ

New member
צמחונית מתחילה

שלום לכולם
אני סטודנטית בת 23 מירושלים וצמחונית כחמישה חודשים. כמו שאתם מבינים, הצמחונות מאוד חדשה לי. זו פעם ראשונה שאני כותבת בפורום צמחוני :) אני אשמח לעזרה בכמה מישורים, אני אסביר קצת את המצב שלי לפני כן. ההבנה שלי לגבי בישול ואוכל צמחוני מאוד מאוד מוגבלת. גדלתי בבית אוכל בשר המעודד אכילת בשר, קיומה של צמחונות בכלל לא היה על הפרק. כשסיפרתי לאמא שלי שאחרי חודשים של לבטים אני רוצה להפסיק לאכול בשר, היה שאלה אם השתגעתי ואמרה שמעולם לא היה צמחוני במשפחה והיא לא יודעת מה לעשות עם זה
המשפחה שלי לקחה את זה קשה, ואבא שלי ממשיך ללחוץ עליי לאכול בשר. בעצם הוא מנסה לגרום לי לאכול עוף, כי הוא לא מבין למה אם אני לא אוכלת בשר אני לא יכולה לאכול עוף, ודגים זה בכלל פרווה (נשבעת לכם). החברים שלי באים מאותו מקום, ולקחו את זה בחוסר הבנה. בהתחלה היו לי וויכוחים די קשים איתם, ובאיזשהו מקום אפילו איבדתי חלק מההערכה אליהם בגלל האטימות שהם הראו כלפי הבחירה שלי. אני מכירה צמחונית אחת שעובדת איתי, שהיא מאוד עוזרת לי ותומכת בי, אבל היא לא חלק מהמעגל הקרוב אליי ואני לא רואה אותה כל יום. אני מרגישה כמו נטע זר, כמו אדם ללא קהילה. שאלות ולבטים, או אפילו מחשבות על בשר אני לא יכולה לחלוק עם חבריי כי התגובה שלהם היא "יאללה, סטייק וגמרנו". הפסקתי לאכול בשר מסיבות בריאותיות. יש לי המון בעיות עיכול ושמתי לב שאחרי שאני אוכלת בשר אני מרגישה עייפות על סף הרדמות בלתי רצונית ושאני צריכה לשכב כמה שעות לפני שאני מתאוששת. החלטתי שאני אנסה להפסיק לאכול בשר ולראות אם אני מרגישה טוב יותר. זה עבד. אחרי זה התחלתי להתעניין, חיפשתי וקראתי מחקרים ומאמרים על אכילת בשר. אחרי שנחשפתי למידע בכל הנוגע לתעשייה - ההחלטה החדשה התחזקה מבחינה אידיאולוגית. בנוסף להיותי צמחונית, יש לי רגישות מאוד גבוהה ללקטוז והדברים היחידים שמותר לי לצרוך ושלא גורמים לי להתקפל לתנוחת עובר בכאבים הן גבינות קשות. אני לא אוכלת ביצים יותר מדי, רק מאכלים המכילים ביצים כמו פשטידות וכו', בעיקר כי זה לא כ"כ מלהיב אותי. אני גם מאוד רגישה לקטניות, לא יכולה לאכול חומוס ושעועית בכלל. אלא אם כן אני רוצה ימים של כאבים אחרי זה. עדשים זה עוד בסדר, ספציפית עדשים כתומים, אבל תלוי בכמות. אם אני אוכל הרבה ויומיים ברציפות אני מאוד אסבול. אני גם רגישה לחצילים, ובאופן כללי בצק עושה לי די רע. רוב הזמן, לא טוב לי. הגסטרואנטרולוג אמר שכנראה יש לי תסמונית המעי הרגיש. עשינו כמה בדיקות, ולא נראה שיש משהו לא בסדר. הבדיקה היחידה שלא עשו לי זו ביופסיה לצליאק, מאחר ותוצאות בדיקות הדם היו בסדר. בתוך תוכי תוהה אם אני צריכה לעשות אותה. אני בטוחה שיש עוד דברים שעושים לי רע, ופשוט אין לי מושג איפה ואיך בודקים את זה. אז אחרי שאתם מכירים את כל ההיסטוריה האישית שלי
הייתי שמחה לעצה בכל הקשור לשמירה על צמחונות ללא תמיכה, אם יש אנשים עם בעיות דומות שלי - אני ממש אודה לכם אם תוכלו לעזור לי. כמובן, הכי חשוב, תזונה. אני מרגישה שאין לי ידע מספיק בהצע שיש, בצורות הכנת מזון. אני אפילו לא יודעת איך להתחיל. אשמח לכל דבר שתוכלי לומר לי. לבסוף, המלצה לתזונאית ידידותית לצמחונים בירושלים - אני מאוד אודה לכם. תודה רבה שוב!

motior

Member
הייתי מאוד רוצה לעזור לך

אבל אני חושש שהשאלות שלך כלליות מדי. בעניין תזונה אני רק יכול לציין שהחשוב ביותר הוא לאכול מגוון ורצוי להרבות בפירות וירקות טריים. הדבר העיקרי שיש בבשר ולא במזון מן הצומח הוא חלבון מלא - אותו אפשר להשיג משילוב דגנים וקטניות, מסויה, מקינואה או מסייטן. האם ניסית לאכול קטניות מונבטות? הן אמורות להיות קלות יותר לעיכול. בהצלחה לך

RubellaZ

New member
האמת

שלא ניסיתי קטניות מונבטות. אבל אני אנסה. תודה :)

דבר ראשון - קבלי תמיכה! ../images/Emo24.gif

העלת הרבה נושאים תזונתיים, אולי כדאי לך לדבר עם נטלי שווינקלשטיין, היא תזונאית ונטורופתית טבעונית. אין לי נסיון אישי איתה אבל שמעתי על אחרים שהמליצו בחום. כדאי לך לנסות לדבר איתה לפי דעתי בעיקר בגלל ענייני המעי הרגיש.. http://www.to-heal.com/ בנוגע לאי-אלו שאלות ספציפיות - את מוזמנת לשאול! כל הכבוד על ההחלטה. הרבה פעמים הסביבה לא תומכת, והכי חשוב להשאר נאמנה לעצמך
מי יודע, אולי עם הזמן הם יתקרבו לזה יותר..

RubellaZ

New member
תודה רבה!

האמת, שמחר יש לי מבחן. אני וכל המשפחה יוצאים לאכול סושי. הם אוכלים עם דגים, ואני צמחוני. זה הולך להיות קשה

purewater

New member
סושי צמחי זה מעולה

אתה יכול להכין גם לבד למשפחה, זה לא מסובך וטעים

RubellaZ

New member
יכולה :)

אני נקבה. האמת שזה רעיון לא רע להכניס להם קצת אוכל צמחי הביתה.

מקור תמיכה ומידע מעולה בירושליים

זה "זנגביל". http://www.ginger.org.il זה מקום מאד ידידותי ומציע מפגשים, הרצאות, סדנאות בישול... טוב לעיכול ולמצב הרוח :)

Bi Free

New member
../images/Emo24.gif

אני אלון וגם אני במצב דומה: מאוגוסט צמחוני המשפחה של אוכלי בשר ברובם פרט לדוד ודודה שלי, מתחשבים בי מכינים לי אוכל צמחוני
(צריך ללמוד לבשל יותר-כרגע בעיקר דברים בסיסיים) וכבר אכלתי איתם במסעדות שמגישות בשר גם בבלק (שיש להם בורגר צמחוני מעולה) אבל עדיין מתקשים לקבל את זה לגמריי
מוזנת לקבל תמיכה גם בפורום השכן http://bit.ly/gAyirI בהצלחה, אלון

שלום צמחונית מתחילה

אני לא ממש צמחוני, כמו שכתבתי אני בתהליכי התחזקות, אבל למה להכריז "אמא, אבא, אני צמחונית"? פשוט אל תאכלי בשר. אני בטוח שליד הסטייק בארוחת בוקר יש גם אבוקדו. תאכלי אבוקדו. ליד השישליק בארוחת צהריים יש אורז, וסלט ירקות. לא צריך לצאת מהארון, צריך פשוט לחיות מחוץ לו.

RubellaZ

New member
שלום חזרה

אני חוששת שאצלנו זה לא ממש אפשרי. כולם יושבים יחד לאכול ומגישים לכולם צלחות ואם אני אבקש לא לשים לי בשר בצלחת הם יקפצו. דברים כאלה לא נעלמים מעיניי המשפחה שלי. מבחינתם לא לאכול בשר, זה לא בריא והם מאוד דואגים. אז כן היה צורך מבחינתי לדבר איתם. האמת שגם בעיניי זה משהו שאני לא צריכה להחביא, זה מהפך חשוב עבורי וכן הייתי רוצה לשבת בשולחן בידיעה שאני לא צריכה להתחמק. אני מעריכה את העצה בכל מקרה :)

פלאפאל

New member
היי ../images/Emo13.gif

אני לא יודעת כלום על הקשיים להתמודד עם סביבה לא תומכת, כי אני אישית מעולם לא חיפשתי תמיכה ומעולם לא חשבתי שהצמחונות שלי זה נושא לדיון עם אחרים, אלא אם אני מתחילה אותו. בדיוק כמו שמצפים מהורים לאיש שמן (לא ילד, מבוגר) לא להתערב במשקל שלו ולא להציק לו - אלא אם הוא אומר קודם שלא נוח לו והוא רוצה דיאטה. כאילו, באמת. זה פשוט לא עניינם, ושלא יסתכלו לי בצלחת. אם קשה לך לעצור את עצמך מול בשר, למרות שהחלטת, חפשי המלצות על הספר "לאכול בעלי חיים". אישית לא קראתי את כולו - אני לא בקטע של טקסטים על כמה קשה לחיות וכו', ולכן כדאי לך לחפש המלצות ולא לרוץ לקנות אותו - אבל הקטעים הקטנים שכן קראתי גרמו לי להתרחק מבשר כמו מאש. זה לא ספר על צמחונות אידיאולוגית - לא כתוב שם כמעט כלום על למה זה לא בסדר ולא מוסרי לאכול בשר. זה מתמקד רק בקטע הבריאותי והסביבתי - מה עבר על הבשר עד שהוא הגיע אלייך, איזה תהליכים כימיים עברו עליו, באיזה תנאים תברואתיים הוא היה. ספוילר: יותר נקי להוציא צואה מהאסלה ולאכול אותה. אחרי שאת קוראת את זה, בשר כבר ממש לא מפתה אותך. יש אותו בכל חנויות הספרים, זה לא איזה משהו נידח ולא מוכר. הנה כתבה על זה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3895999,00.html אני מעולם לא הלכתי לתזונאית (אלוהים, אני יצאת כזאת צמחונית שפשוט זרמה על זה מכאן), וגם לא הכי הבנתי את כל המגבלות שלך - אבל במקומך פשוט הייתי עושה רשימה של מה את יכולה לאכול בלי שזה יעשה לך רע, ורואה מה אני רוצה לאכול יותר ומה בריא. אני אוכלת המון ירקות, זה ממש מפצה על המחסור במנה בשרית בארוחה. ככה לפחות תוכלי לא לרעוב עד שתגיעי לתזונאית, שתעשה לך את זה מסודר ולא מלא הרס-עצמי... בעיקרון הפתרון הוא פשוט להיות עם היד על הדופק, לשים לב שאת לא אוכלת פי שתיים יותר פחמימות במקום הבשר או משהו לא מאוזן בסגנון, שאת אוכלת אוכל מגוון ומדי פעם לעשות בדיקות דם. זה לא אמור להשתלט לך על החיים ולקחת את כל זמנך

RubellaZ

New member
היי :)

תודה רבה על התובנות! אני מעריכה את זה שלא היית זקוקה לסביבה תומכת. אצלי, כל הסביבה שלי היא אוכלת בשר וזה חלק גדול מההוויה של המשפחה שלי (אולי זה נשמע מצחיק, אבל זה ככה) ובאיזשהו מקום ההחלטה שלי להפוך לצמחונית נתפסה בעיניהם כמרד. כהתרחקות מהערכים שלהם ומהמשפחה. זה היה, ועדיין קצת, עניין גדול עבורם. אני צריכה את התמיכה בתור הודאת קבלה. אני צריכה להרגיש שהם לא הוקיעו אותי החוצה. האמת שהיה לי די קל לוותר על בשר. היה לי יותר קשה לוותר על דגים כי המאכל האהוב עליי הוא סושי, אבל גיליתי את נפלאות הסושי הצמחוני והכל בסדר. יותר קשה לי שאנשים אוכלים לידי בשר כי אני לא כ"כ יודעת מה לעשות. אני לא יכולה שלא להסתכל על זה אבל אני לא רוצה להסתכל על זה וההסתכלות שלי על אכילת בשר כ"כ שונה משלהם שלפעמים תפסתי את עצמי עושה פרצוף מזועזע והאדם שמולי שאל אותי אם אני בסדר
אני באמת מתכננת לקנות את הספר הזה! שמעתי עליו דברים מעניינים. הקטע הבריאותי והסביבתי מאוד רלוונטים עבורי. האמת שאכלתי יותר מדי פחמימות וממש לאחרונה התחלתי לתפוס את עצמי בידיים ואני מחפשת לאכול יותר ירקות. מה שכן, עשיתי בדיקות דם לפני שבוע אחרי 5.5 חודשים ללא בשר ו... יש לי ברזל! וB-12, חומצה פולית, אבץ. יש לי הכל :) כ"כ שמחתי. זה היה מן אישור עבורי שאני בדרך הנכונה. תודה רבה על התמיכה :)

למעלה