צמחונות

צמחונות

היי, ייתכן שיש קשר בין צימחונות לא-מיניות? אני אישית תמיד שנאתי בשר ולא היתה לזה שום סיבה עקרונית..ואני מבינה שהרבה מהפורום הזה גם צמחוניים

inbardaf

New member
קשה לי להאמין שיש קשר ישיר

כמו איזה גן שגורם לך להיות גם א-מיני וגם צימחוני. אבל אכן נראה שיש לא מעט אנשים כאן צימחונים או נטיה לצמחונות. איך זה קשור? לא יודעת כמו שלא היה לי ברור איך יש כאן נטיה למוזיקה מסויימת. איכשהו כל הדברים האלה, הם דברים שדורשים מהאדם להפעיל סוג של מחשבה על החיים שלו. אולי זה הקשר.
דיברו כאן גם על ידע רחב וחכמה של אנשים. והעלו את המחשבה, שחוסר עניין במין מספק שפע של זמן לדברים אחרים. לא נראה לי שמישהוא יודע את התשובה לשאלה הזו. במיוחד שכל נושא הא-מיניות עוד בחיתוליו מבחינת תודעה ומחקרים. ותכל'ס - מה זה משנה? כיף שיש חברים עם מכנה משותף רחב.

מקמיקא

New member
האמת שאני גם לא פאנאט של בשר

למרות שיש לי שורשים ברזילאיים, מה שאומר המון בשר בילדות, ולמרות שאין לי שום בעיה אידאולוגית עם לאכול בשר (היי, זאת אבולוציה). אולי באמת יש איזשהוא קשר? מחסור בB12 מוריד את היצר המיני, או משהו כזה... נשמע מעניין, כי זה באמת קצת חשוד שכל מי שבפורום או צמחוני או לא חובב בשר

Xylophone

New member
אבל אין לי מחסור בB12

לקחתי ויטמינים וטיפלתי בזה והB12 שלי תקין כמו החומצה הפולית והברזל. למי שמתגלה מחסור צריך לטפל בזה כדי שלא יהיה מחסור. אני מניחה שרוב הצמחונים מטפלים או טיפלו בזה. ואם הB12 מתאזן הוא נשאר מאוזן למשך כמה שנים (ככה הרופא אמר לי)

מקמיקא

New member
אז אולי משהו אחר?

לא יודע, אני לא בקיא בויטמינים ומינרלים שבבשר
אולי אותו ההורמון שעושה חשק לבשר עושה גם חשק למין?

inbardaf

New member
מה שהרבה אנשים לא יודעים

זה שהגוף יודע ליצר לבד B12. הבעיה היא שכשאוכלים בשר, המנגנון הזה נדפק ולכן אח"כ כשרוצים להפסיק, צריך לספק אותו בכדור או זריקות. וכמו שאמר הרופא ל-Xylophone ברגע שהגוף שלה מאוזן - זה מאוזן. פשוט, כי הגוף לומד ליצר את זה שוב לבד.

Xylophone

New member
אני צמחונית

כי אני מתנגדת להרג של בע"ח ובנוסף אף פעם לא ממש אהבתי בשר. אף פעם לא אכלתי הרבה בשר גם כשאכלתי בשר. אני בכלל לא ממש אוהבת לאכול. אני בנאדם מאוד רוחני בקטע הזה. אני לא אוהבת את כול מה שיותר מדי גשמי. אני דיי בתת משקל עכשיו ואמא שלי רוצה להרוג אותי
היא אגב גם צמחונית כבר איזה 10 שנים.

snoopytush

New member
זה מעניין...

כשהייתי קטנה שנאתי לאכול, וכל הזמן אמרו לי שאני אוכלת כמו ציפור, אז בשביל לרצו את בסתא שלי ז"ל הכרחתי את עצמי לאכול... ועכשיו אני רגילה יותר מדי ואוכלת יותר מדי... צריך דיאטה וספורט

Xylophone

New member
משהו חשוב!

כתבה על מכירת פרוות כלבים שהייתה השבוע אצל אושרת קוטלר. לא רציתי לעלות את זה לפה, אבל אם כבר נפתח נושא קשור... בבקשה תצפו בכתבה וחיתמו על העצומה

Berethor

New member
אז מה אני הטורף היחיד פה ?

טוב אני לא רואה קשר ישיר בין א-מיניות לצמחונות, אבל בדיעבד בגלל ההתעלות הרוחנית של מעל היצר ויותר חוכמה, אז יתכן שהרבה א-מיניים יבחרו להיות צמחונים. יש גם קשר בין מין לאלימות. אני אישית לא רואה בעיה בהרג מסיבה מוצדקת. ותזונה בשבילי היא סיבה מוצדקת מספיק, חוץ מזה אני במלא לא אוכל מי יודע מה ולא הפגע בעצמי עם חוסר אכילת בשר והדברים החיוניים שהוא נותן.

snoopytush

New member
כן

אבל זה לא רק הקטע של לאכול בשר, זה הקטע שהבשר שאתה אוכל עובר התעללות שלא מגיעה לשום יצור חי. וגם אני אוכלת בשר....

Xylophone

New member
זו לא סיבה מוצדקת

את הדברים החיוניים שהוא נותן אפשר להשיג גם מסוגי מזון אחרים. גם פיל צמחוני, זה לא מפריע לו להיות גדול וחזק. וכמו שאמרת זו גם התעלות רוחנית מעל היצר. אבל טוב, תעשה מה שבא לך. אני לא מטיפה לאנשים להפסיק לאכול בשר. רק רציתי להגיד לך שאי אכילת בשר לא עושה אותך חלש יותר.

inbardaf

New member
בערך

גם אני אוכלת עוף (לא בקר) אבל הייתי תקופות ארוכות מאוד בחיי צימחונית ואני מקווה יום אחד לחזור לזה.

למעלה