צמחונות,טבעונות?

aurora0

New member
צמחונות,טבעונות?

היי לכולם ושבת שלום! סתם מתוך עניין, רציתי לדעת מי מכם (אם בכלל) צמחוני \טבעוני , ומדוע? האם מתוך חוש מוסר וצדק לזכות החיות לחיות, מתוך אמונה אחרת או שמא ניתן לפתח הארה ואיזון אנרגטי ולהיות בה בעת קרניבורים? כל תשובה ודיעה תתקבל בברכה :)

אוטיס

New member
בוקר.......

הכל מותר ואפשרי... בשר אומנם מוריד הרטט. אבל לא מעלים אותו. גם סקס מוריד הרטט... אני לא מכיר הרבה דמויות רוחניות שויתרו עליו. החשוב ביותר הוא שתהיי שלמה עם כל מה שעושה. ואגב, אישית בחרתי בטבעונות מכמה וכמה סיבות שהגדולה בהן היא חוסר הרצון להיות שותף לשואה שהם עוברות יום יום. יום נפלא...:)

יופיאל

New member
בשר ותאוות

בשר אכן מוריד את הרטט , מחבר אותנו לעולם הגשמי וליצר החייתי - הטורף. זה לא אומר שאי אפשר להיות רוחני בלי לאכול בשר , אבל אפשר להגיע הרבה יותר רחוק בלי לאכול בשר. ומי שלא אוכל הרבה זמן בשר , מנקה את הגוף שלו , ואחרי זה גם יהיה רגיש מאוד לבשר ויפול אנרגטית ופיזית אם יאכל בשר. כל זה מנסיון אישי , אני נהייתי צמחוני בגלל סיבות אנרגטיות ומוסריות כאחד. כיום בשר בשבילי הוא רעל. הגוף מתייחס אל הבשר כאל רעל וישר יוציא אותו מהמערכת (שלשול או הקאה) בקשר לסקס - זה לא בדיוק נכון שסקס מוריד את הרטט , זה פשוט תלוי ברמה שבה עושים סקס. אפשר לעשות סקס ואפשר לעשות אהבה , וזה לא קלישאה. כי אפשר לעשות את זה דבר מקודש , לעשות מדיטציה באהבה -חיבור פיזי של שתי נשמות , ובחיבור כזה אפשר לעלות את הרטטים ולהגיע לגבהים מדהימים. (ראו ערך - טנטרה) רוב בני האדם עושים סקס ברמה הכי נמוכה - רמת היצר החייתי , וגם אלו שעושים אהבה , עדיין רק עולים לרטט השני - הרגשות. יש עוד 10 רטטים שאפשר לעלות. וזה אפשר לעשות רק כשיש אינטימיות ואהבה אמיתית , זה לא משהו שאפשר להגיע אליו עם כל אחת. מעטים מודעים שבכלל קיים כזה דבר , וזה חבל... אני אישית חושב שהגעתי פעם או פעמים לרמה השלישית או הרביעית , אבל לרוב זה ברמה השניה או הראשונה. כל זה ישתנה כשאתאחד עם אהבת חיי... ובחזרה לבשר - אני חושב שזו החלטה שצריכה לבוא מהלב , ולא בגלל מה שאומרים על זה , כי כל עוד מרגישים צורך בבשר , כנראה עדיין צריכים אותו. באור ואהבה , יופיאל המלאך

look_out

New member
טנטרה

קראתי, נהנתי , טרתי משמע, מאוד מומלץ. היי, יוֹפִי - אֵל!

jongler

New member
היי שחר

שבת שלום , גופינו הוא מקדשנו וכמו שבמקום קדוש לא מטמאים כך גם את הגוף אני בחרתי בטבעונות, לא מתוך מוסר אלא כבריאות אם החיה יכולה להשיג את המרכיבים לבריאותה מן הטבע גם אני יכול. אין אני מכניס רעלים לגוף ולכן הבשר שהינני אוכל לעיתים רחוקות חייב להיות גם כן ``טיבעוני``. ההרגשה היא נהדרת. ויש עוד הרבה אבל זה כנראה לפורום אחר.... באהבה JonGler

דרייה

New member
מגיל 6 החלטתי...לא לבשר...

ועד היום אני עומדת בהחלטה זו...עשרות שנים עברו מאז...ועדין לא מסוגלת להבין איך אפשר לאכול משהו שזרם בו דם....חיים..... אך,כל אחד ובחירתו בחיים,יש מקום לכולם. אור לכל.

aurora0

New member
תודה ושאלה

תודה רבה לכל מי שטרח להביע את דיעותיו. תשובות מעניינות ומספקות. אך שאלתי היא מה זה רטט? אור ואהבה גם לכם ולכולם

יופיאל

New member
רטטים ותדרים

רטט הוא תדר , את בטח מכירה ביטויים כמו - ``אנחנו משדרים על אותו גל`` או ``יש כאן ויברציות טובות`` האנרגיה באה בגלים , גלי אור , גלי רדיו , גלי שמיעה , גלי צבע ... סוג האנרגיה משתנה לפי התדר שבה היא נמצאת. כשאנחנו מדברים על תדרים מבחינה רוחנית אנחנו בעצם מדברים על התדרים שהרוח שלנו נמצאת בהם. ככל שאת בתדר/רטט גבוה יותר , את יותר מחוברת למה שמעבר לעולם הגשמי , ואת יכולה לקלוט מסרים מהנשמה הגבוהה שלך או מישויות. על מנת להתכוונן לתדר מסויים , את צריכה להכין את הגוף שלך , שיוכל לעמוד ברטטים גבוהים. אי אפשר ישר להגיע לרטטים גבוהים , כי מערכת העצבים תשרף אם לא תכיני את הכלי שלך לרטטים האלה. כמו שכוס תשבר אם יהיה קול גבוה מאוד שיצור תדר שישבור את כוס. באור ואהבה , יופיאל המלאך

יהודה.

New member
חלומית חלבית לא תאוות בשר :)

אכן כך , הבשר הוא מזון שקשה למערכת העיכול לעכלו נשאר במערכת העיכול זמן רב , הוא מעודד חומציות מאוד גבוהה בדם ומעלה את הקולסטרול בגלל השומן הרווי שבו . את אותם חלבונים שנמצאים במזון ניתן למצוא בקטניות שאגב קלות לעיכול,הן מן הצומח ויש בהן שומן בלתי רווי. יש קשר ישיר בן הארה ואיזון אנרגטי לתזונה ``נפש בריאה בגוף בריא`` באהבה חלומית:)

כל הכבוד צימחונים

כל הכבוד לכם צימחונים יקרים וטהורים שלי, לא פלא שאתם רוחניים כל כך, אני כל כך מזדהה עם אי הפסקת חיים של בעל חיים ע``י הריגתו. נכון שעולם הטבע בנוי בצורה היררכית של טריפה שיש לה גם הזדקקות אקולוגית, וגם האדם בעברו לא היה יכול להסתדר ללא אכילת בשר. אך בימינו שיש מזון כל כך מגוון שיכול להחליף את חלבוני הבשר ואת ויטמין B12 ... ואני מה איתי ? פוחד לקלקל למשפחה את ארוחת השבת כאשר אדחה את העוף שמכינה אישתי... ולפעמים פותח קופסת טונה באמצע השבוע, אך אולי אפסיק לפחות את הטונה. (מתוך העיקרון שאין או הכל או לא כלום.) פרי-מגדים

אמיתי 21

New member
כל הכבוד :)

עמ``י עש``ו אז מה לעשות צודקים אבל למה לאכול בשר ? גם רבתנו אמרו שבשר מתמטם את השכל.אבל עדיין יש עניין לאכול בשר כי בחיות מתגללות הנפשות וע``י אכלתם אנו גורמים לעלוי שלהם שלהם לרוחני וד``א עוף זה לא בשר השורש ששלו כמו דגים. אבל כל הכבוד להפסקה יחד עם הבשר היום בשר זה גם לא בריא ממש אתם יודעים מה עושים לחיות המסכנות וגם האותיות ש` ור` זה שני בחינות של דין ויש בזה דברים מעניין אבל כאן לא המקום לפתוח בזה אז אשרי עם ישראל לחיים ושלום

ברוך בואך :cool:

אמיתי 21 ברוך בואך!!! תודה לך על דבריך ותרומתך לנאמר. שאלה אליך: ראשי התיבות לא כל כך ברורים לי וחבל. פיספסתי משהוא. עוף לדעתי האישית כן שייך לממלכת הבשר. מה שכן הוא מתעכל יותר טוב מבשר בקר בגוף. לכן מפחיתים כאילו אינו שייך למחלקת הבשר. אם תשים לב החברה הטבעוניים לא יגעו גם בדגים. אם המוטיב הוא לא לאכול שום דבר שהיה חי. נכון אתה צודק שהיום לאכול בשר זה לא בריא. הטיפול בתרנגולות ופטומם. הטיפול בפרות. יש הרבה שמוש בקורטיזונים וכל מיני רעלים כימיים שנותניפ לבעלי החיים הללו על מנת לגרום להם להראות שמנים יותר. חדשות לי אליכם אנשים גם הירקות הגדלים בארץ בגידולי חממה הם רעל. חברה הידעתם שהפרות והירקות גדלים על מי שפכים? הידעתם שככל שהירק הפרי נראה יותר גדול ויותר מבריק ויותר מרשים הוא הגרוע ביותר? סליחה שאני שוברת מיתוסים... כדאי שתקנו את המלפפונים הכי קטנים והכי מגובששים. את עגבניות השרי בלבד. את הגזרים הקטנים. את הבטטות הקטנות והמתוקות בלבד. אם תוכלו לגדל בעצמכם את הירקות תבורכו. היום הכל גדל על רעלנים. מקווה שלא קללקלתי לאף אחד את התאבון. יש אמרה שאמר הרמב``ם:`` רופאנו הוא פינו``... הזהרו במה שנכנס לכם לפה כך תוכלו להשמר ממחלות. לגבי האותיו ש` ור`. אני מתנגדת באופן אישי ובכל תוקף שתסווג אותם תחת הכותרת אותיות דין כי הם לא כאלה. בפן החיובי של האות ש` היא האות שמתארת את אחד משמות השם. האות ש` מזכירה בצורתה את המנורה שהיתה בבית המקדש: המנורה היא כל עץ החיים שלנו. עלייך להתחבר לחלק החיובי שבאות ולא לתת לה כותרת שלילית. אם היית מסווג אותה לכוון הזכות ולא הדין אז לא הייתי מגיבה כל כך בחומרה על מה שאמרת. בכל אופו האות ר` לא שייכת בשום אופן לצד הדין. פה בגדול אתה טועה. לפי מיטב ידיעתי ר`: היא היכולת לראות את הראייה הרוחנית. ר` שייכת לחסד. ואם כבר השתמשת במושגי הקבלה אז בבקשה לדייק ולמשוך תמיד לחשיבה חיובית בפורום הנוכחי. בלי הפחדות ובלי חשש. זוהיא לא דרכי. הרבה אור ואהבה ללא תנאי וללא גבול. מיכל

מה????????????? :-()

כולכם אוכלים את האוכל של האוכל שלי? ;-) קטע מתוך המדריך לטרמפיסט בגלקסיה (מעורר מחשבה): חיה גדולה, חולבת, התקרבה לשולחנו של זאפוד ביבלברוקס, יצור גדול, בשרני, הולך על ארבע ממשפחת השוורים, בעל עיניים גדולות ומימיות, קרניים קטנות ועל שפתיו מרוח משהו המזכיר חיוך מתחנף. ``ערב טוב`` געה ונתיישב בכבדות על ירכיו, ``אני הוא התבשיל היומי. אפשר אולי לעניין אתכם בחלק זה או אחר של גופי?`` הוא כעכע וגרגר קמעה, טלטל ירכיו לכדי תנועה נוחה יותר והביט בהם בשלווה. מבטו נענה במבטיהם הנדהמים, המבולבלים של ארטור וטריליאן, משיכת הכתפיים המשלימה עם המציאות של פורד פריפקט ורעב גלוי מצד זאפוד ביבלברוקס. ``חתיכת כתף, אולי?`` הציע בעל החיים, ``מרובחת ברוטב יין לבן?`` ``אה, מהכתף שלך?`` לחש ארטור אחוז פלצות. ``אך בוודאי, אדוני`` געתה החיה בשביעות רצון ``כתפו של מישהו אחר אינה שלי שאוכל להציעה`` זאפוד קפץ ממקומו והחל בוחן וממשש במומחיות את כתפה של החיה, מעריך את טיבה. ``או אולי בשר אחוריים, חתיכה משובחת`` המתה החיה `` עשיתי תרגילי התעמלות ואכלתי תבואה רבה, כך שיש שם הרבה בשר טוב`` הוא פלט נאקה מתונה, גרגר שנית והחל להעלות גירה. אחר חזר ובלע אותה. ``או, אולי צלי שלי?`` הוסיף. ``ברצונך לומר לי כי למעשה החיה הזאת רוצה שנאכל אותה?`` לחשה טריליאן לפורד. ``אני?`` אמר פורד במבט מזוגג ``אינני רוצה לומר כלום`` ``זאת זוועה אמיתית`` קרא ארתור ``הדבר המחליא ביותר שנתקלתי בו מימיי`` ``מה הבעיה, בן ארץ?`` אמר זאפוד, שתשומת ליבו כבר נדדה לאחוריה הכבירים של החיה. ``פשוט אינני מעוניין לאכול את החיה העומדת פה, ומזמינה אותי לאוכלה`` אמר ארתור ``זאת אכזריות`` ``טוב יותר מאשר לאכול חיה שאינה רוצה שיאכלו אותה`` אמר זאפוד. ``זאת לא הנקודה`` מחה ארתור. אחר כך הרהר בכך לרגע, ``בסדר`` אמר ``אולי זאת כן הנקודה. לא אכפת לי, אין לי כל כוונה לחשוב על זה עכשיו. אני פשוט ... אה...אני חושב שאסתפק בסלט ירקות`` מלמל ``הירשה לי להמליץ לך להתעניין בכבדי?`` שאלה החיה ``הוא כבר צריך להיות עשיר ורך מאוד, האבסתי את עצמי במשך חודשיים.`` ``סלט ירקות`` אמר ארתור בהדגשה. ``סלט ירקות?`` אמרה החיה, מגלגלת בעיניה לעומת ארתור באי שביעות רצון. ``האם בכוונתך לומר לי שאין זה מן הראוי לאכול סלט חסה?`` ``ובכן`` אמרה החיה`` אני מכירה ירקות רבים שהם בעלי עמדה ברורה מאוד בעניין הזה. מסיבה זו הוחלט בסופו של דבר לפתור את הבעיה הסבוכה הזאת באמצעות חיה שברצונה להאכל, המסוגלת לומר זאת בברור ובאופן חד משמעי והנה אני לפניך.`` הוא הצליח לקוד קידה קלה מאוד. ``כוס מים, בבקשה`` אמר ארתור...... ותחשבו על זה.... :) :) אור וטוב אוריאל מעוז

ואכן המשל העסיסי שלך

העלה מתוכי צחוק של קצבים... שבוע טוב לך אוריאל יקר. פרי-מגדים.

look_out

New member
צמחונית..

אני צמחונית שנים רבות (מאוד), והפכתי לכזו בנסיבות לא אכי נעימות. כשהייתי נערה צעירה , גרתי במושב והיו לי חיות רבות , כמו : כלבים, ארנבות, חתולים, וסוסים וגם כבש, כן כבש אותו קיבלתי כטלה בן יומו וגידלתי אותו שנים, הייתי משחקת איתו וישנה איתו והוא היה די ``הצל`` שלי, ולמרות זאת, (בהיותי בת עשר לערך), לא הייתה רגישות מספקת לכך מצד משפחתי, אשר החליטה ``להעלות`` אותו לשולחן ``פסח`` , דבר אשר עד היום מעורר בי קבס.. ומאז - אני לא נוגעת בבשר למיניו (הרבה מאוד שנים) ...

למעלה