צמחונות ואנמיה

jewell

New member
צמחונות ואנמיה

הייתי צמחונית 8 שנים (אני בת 20 כיום). לפני כחצי שנה התגלתה אצלי אנמיה חריפה מאוד שמתבטאת בחוסר ברזל, ובחוסר בחלבון שמעכל ברזל (שכחתי את שמו, אבל הטווח שנורמלי שלו זה 15-115, ולי יש ממנו 4.95)... לקחתי כדורי ברזל איזה תקופה, אבל גם שכחתי כל הזמן וגם הם עושים תופעות לוואי לא נעימות :( בנוסף יש לי חוסר ב B12.... אבל ההמוגלובין שלי רק טיפה מתחת לתקין, זה נורמלי?!? האם יש דרך אחרת לטפל באנמיה, מה הסימפטומים שלה, והאם זה יכול לפגוע בי בעתיד?...

ישנם תוספי ברזל

יותר עדינים שתופעות הלוואי שלהם קטנות יותר, ויטמין B12 אני ממליץ לך לקחת בתחילה בצורת כדור מציצה (מתחת ללשון ) ובכלל מומלץ לקחת מולטי ויטמין כללי. יתכן שיש לך גם מחסור בחלבונים (יותר נדיר), האם יש לך את הבדיקה? תראי מה מצב האלבומין.

jewell

New member
לצערי אין לי את הבדיקה../images/Emo46.gif

משום שהיא נעשתה כשעדיין הייתי בצבא, והם לא אפשרו לי אפילו לצלם אותה... אבל רופא השיניים שם, שהיה הרופא הנורמלי ביותר, פירש לי את הבדיקה ואמר לי שיש לי מחסור בחלבון שסופג את הברזל... שכחתי את שמו הספציפי. האם ייתכן שאני סובלת בגלל האנמיה מתופעות לוואי? (חם לי מאוד אפילו בימים קפואים, כאבי ראש, בחילות נוראיות...) היתה תקופה ארוכה שלא יכלתי אכול אבוקדו בלי להקיא אותו כמה שניות אחרי זה ואמרו לי שזה קשור ליכולת של הגוף שלי לספוג את הברזל, האם זה נכון?..

על הראש הצהלי אני לא אגיד כלום

אבל התופעות שלך יכולות להיגרם כתוצאה ממחסורים תזונתיים, גדאי לך ללכת ליעוץ אצל דיאטן/ית כדי לאזן את התזונה שלך ובינתיים כדאי לך מאוד לקחת מולטי ויטמין בצורה קבועה.

למעלה