צמחונות בריאה...?...כי...

מרקסית

New member
צמחונות בריאה...?...כי...

יש לי אלפי שאלות בערך, אבל אמקד את עצמי לאלה החשובות כרגע. אני צמחונית. שלשום הגיעו התוצאות דם, והם לא הכי גרועות, אבל גם בהפרש ענק מהבדיקות של לפני חצי שנה, הפרש שהרופאה מראה שלא הגיוני ושצריך לחזור שוב עוד חודשיים. לא הכל השתנה לרעה. אבל הברזל ירד מעודף ברזל!!! לאנמיה קלה(בנתיים) בחצי שנה!! והרמת שומנים בדם עלתה ממש(לא מדובר על הכולסטרול) הכולסטרול הוא קצת גבוה(הרע) והטוב נמוך יותר מגנטיקה. אה, וגם בלוטות התריס לא משהו...והבנתי שנגיד ברוקולי מפריע לבלוטה אז... מה אני יכולה לאכול שמצד אחד יעלה את הברזל ומצד שני בלי הרבה שומן! (הרופאה המליצה על כדורי ברזל בנתיים, ממליצים?) אמרו לי שסויה עשיר בשומן, אז גם הטופו המיסו והסייטן? תודה

מי סיפר לך את הסיפור על הגנטיקה?

אני מצטער אבל כולסטרול גבוה וטוב נמוך מגנטיקה זה פשוט לא נכון מדעית וסיפור כזה הוא מס שפתיים מסוכן מאוד. בכלל כל הקונספט של לראות דברים כ"זה גנטי" הוא לצערי הטעיה נפוצה מאוד בחברה שלנו שנובעת מהרבה סיבות היסטוריות אבל שפשוט אינה נכונה מדעית . אני אתן דוגמא , שאני יכול לראות זה משהו גנטי , מולד? אז זהו שלא למעשה תינוקות שאינם נחשפים לאור לא יפתחו את הקשרים ההכרחיים לראייה ואם יחשפו בגיל מאוחר יותר לאור הם עדיין לא יראו כי ראיה היא לא תכונה גנטית אלא כמו כל דבר בעולם הממשי תגובה של הגנים לסביבה ,למעשה ללמוד ביטוי גנטי תמיד יהיה רק כתלות בסביבה ,שינוי בסביבה יכול לשנות את הביטוי הגנטי . למעשה ההשפעות והביטוי של גנים בגוף האדם משתנים עם הזמן ומתאימים עצמם לסביבה http://he.wikipedia.org/wiki/אפיגנטיקה. מה זה ברזל? בבדיקות דם יש מדד של ferittin ויש מדד של ברזל בדם ,איזה מהם היה בחוסר ? האם בדקת גם רמת בי 12 דרך אגב? מה שצריך לצערי זה ללמוד איך לאכול נכון אין אוכל קסמים שעושה קסמים זה קונספט רע שמוכרים לאנשים אפשר להמליץ לך על מאכלים כאלו ואחרים שיהיו טובים אבל הם לא יחפו על דברים פוטנציאלית לא בריאים או לא טובים שתצרכי בתזונה שלך .. ובכל זאת באופן כללי קטניות מונבטות הן מקור דיי טוב לברזל. ולגבי שומן זה כבר גם מיושן להגיד בלי הרבה שומן , שומן הוא חשוב מאוד לגוף ובכלל יש הרבה סוגי שומן - בלי איזה סוג שומן ? ממליץ לך לקרוא את הכתבה הבאה בשביל לדעת קצת יותר : http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1219616.html ואל תעלבי או תקחי אותי קשה רק מנסה לעזור
.

מרקסית

New member
תודה

מי סיפר? הדיאטנית שהסתכלה על הבדיקות שלי מילדותי. כן, אין לי כולסטרול גרוע, הוא על הגבול של הטוב, אני רק במשמר. אבל הבנתי את מה שאתה אומר... אוקי, אז משום מה אני רואה שלא בדקו לי את הפריטין בבדיקה האחרונה, אבל לפני חצי שנה עמדתי על הגבול התחתון. הערכים הנמוכים זה הברזל -iron, שוב, זה לא שאני בסיכון, זה פשוט ירד תוך שישה חודשים ממצב של עודף ברזל לאנמיה. כשאתה אומר מונבטות, זה הנבטה ביתית? ברור לי שהגוף חייב שומן. אבל השומן שיש לי ממנו הרבה זה שומן עודף, שמיותר לגוף, ולכן אני יודעת שאני צריכה להמשיך לאכול שומן, אבל בפחות. השומן שיש לי ממנו יותר מידי זה הTruglycerides...

תראי אין לי שום דבר נגד הדיאטנית שלך

היא יכולה להיות בן אדם מאוד משכיל שיודעת הרבה ובאמת עם כוונה טובה ורצון לעזור פשוט כמו שאמרתי הרעיון של "זה גנטי" התחיל מסיבות הסטוריות להיות מושרש בתודעה של הרבה אנשים למרות שהיום מוכח מדעי כלא נכון ולצערי משמש אנשים לפעמים כתירוץ מלקחת אחריות אמיתית ולעשות שינויים כדי לשפר את הבריאות שלהם כשהאמת היא שאם ניקח אחריות אפשר לשנות את הבריאות שלנו מקצה לקצה, אולי תוכלי לעזור לדיאטנית שלך להכווין אותה לזה שאת באמת רוצה עזרה נניח כשהיא מדברת איתך תוכלי להגיד משהו כמו : "אוקיי אז יש לי נטיה גנטית למצב הזה אבל נטיה גנטית שונה מקביעה גנטית כלומר יש לי הרבה מה לעשות אז אני רוצה לדעת מה כן אפשר לעשות , מה המחקרים המדעיים מראים שעוזר לשפר מצב כזה ואיך אפשר להתחיל ליישם אותם " דרך אגב לגבי תזונה צמחונית בריאה , תזונה צמחונית אכן יכולה להיות בריאה , אחד מהמוקשים לדעתי הוא חלב , חלב בהיותו חומר ממכר (הקאזהמורפינים שבחלב ממכרים אותנו אליו אבולוציונית זה כדי שהתינוק ישתה את החלק כסוג של אינסטינקט כי לתינוק בראשית ימיו חסר הידע והיכולת הפיזית להשיג מזון שהגוף צריך כשהופכים למבוגרים ) עלול לגרום גם לצריכת יתר שלו והוא באופן כללי מזון בעייתי מאוד תזונה צמחונית לדוגמא שתתבסס בעיקר על מוצרי חלב עלולה להיות מאוד לא מאוזנת ,בגדול צמחונות כמו אכילת כל וכמו טבעונות כולם יכולים להיות בריאים יותר או פחות לפי מה שאנחנו אוכלים ואפשר ללמוד מה יותר בריא ומה פחות בריא.

לגבי ההנבטה

יש מוצרים מוכנים מאוד מאוד מעטים ונדירים שקשה לאתר שמכילים כבר קטניות מוכנות אז כן אני מתכוון להנבטה ביתית שהוא אחד הדברים הפשוטים ביותר לעשות כל מה שצריך זה לקחת את הקטניה להשרות אותה במים כמה שעות ואז לסנן את הקטניות מהמים להשאיר אותם במקום חשוך ואז כמו שהם עושות בטבע הן מתחילות לנבוט בתהליך הזה משתחרר הקשר בין החומצה הפיטית לברזל בין השאר מה שעוזר לספיגת הברזל בגוף

מרקסית

New member
אנסה את העניין של ההנבטה,

אכלתי את זה אצל בודהה ברגר וממש התלהבתי מזה... ובקשר לגנטיקה, אני חושבת שלא הבנת אותי נכון... מעולם לא חשבתי שבגלל שיש את זה לכל המשפחה, אז לא צריך להתייחס לזה, אני יודעת שזה בר שינוי, ואני ערה לזה, לא חושבת שזה קעקוע שחייב להיות. פשוט יודעת שאני צריכה לעשות צעד קדימה ביחס לאדם עם דם אחר, כדי לאזן ת'דם. אני מנסה לקבוע תור לדיאטנית שמתמחה בתזונה צמחונית וטבעונית, כי הדיאטנית שלי קצת לא כל כך תומכת ובקיאה בנושא תודה רבה רבה, החכמתי מהתגובות שלך

בגדול

אלו שאלות שרצוי להפנות לדיאטנית שמכירה אותך ואת ההיסטוריה הרפואית שלך כדי שתוכל להתאים לך המלצה לתפריט מתאים. ספציפית לגבי בלוטת התריס, בתור אחת שגם לה יש תת פעילות אני יכולה לומר לך שאני אוכלת הכל ולא מגבילה את עצמי (חוץ מאשר לדברים שאני לא אוהבת
) והבלוטה שלי בסדר גמור כבר שנים. אם את לוקחת אלטרוקסין לא צריכה להיות בעיה מבחינת תזונה וחבל להגביל את עצמך בהקשר הזה.

כתבת שבלוטת התריס שלך לא משהו..

כנראה שלא הבנתי נכון, הבנתי שיש לך תת פעילות? בכל אופן במצב של תת פעילות בלוטת התריס לוקחים כדור שנקרא אלטרוקסין אשר משלים את החוסר בהורמון ה-T4 שהבלוטה לא מייצרת כראוי. (למען הסר ספק, אני לא ממליצה כאן על כלום, אני לא רופאה וכו' וכו', רק מסבירה, בתשובה לשאלה ששאלת אותי
)

מרקסית

New member
אז כנראה

שהפעילות לא מספיק בתת, כי לא אמרו לי על האלטרוקסין הזה... תודה

קצת סדר בבאלגן

יש מחלות תורשתיות שעוברות בתורשה ויש נטייה גנטית כלומר אם במשפחה שלך יש מחלת כבד או כולסטרול על רקע מחלה תורשתית היית יודעת את זה בגיל מאוד מאוד צעיר. לעומת זאת נטייה תורשתית זה אומר שאם לא תבצעי מספר פעולות יתכן שתסבלי מעלייה ברמת הכולטרול. שוב- יש להבדיל בין נטייה לבין מחלה. מה יש לך מבין השניים רק רופא יכול לדעת באמצעות בדיקת גנים. בהנחה כי הכולסטרול שלך הוא מתוך נטייה תורשתית אז יש הרבה מה לעשות תזונה נכונה ופעילות גופנית (חובה) הפחתה של מזונות מן החיי ותגבור התפריט בדגנים מלאים וקיטניות יעזרו מאוד. בהנחה כי הכולסטרול נגרם מתוך מחלה אז תשאלי את הרופא שלך מה עושים.. בכל מיקרה אופציה טיפולית תכלול גם תזונה ופעילות גופנית. לגבי אנמיה ניתן להשקיע מאמצים לטפל בבעיית האנמיה בתזונה צמחונית אבל תידרש השקעה ואקטיביות מצדך לתזונה מוקדפת ומדוקדקת ומה שנקרא "לא להירדם בשמירה" כי כבר התחיל מצב של איבוד ברזל. תוספת ברזל חיצונית אסור להמליץ על גבי הפורום כי איננו מכירים אותך והמלצת תוספי תזונה באופן לא אחראי מבלי באמת לראות את מצב בדיקות הדם לא תעשה. אוכל להגיד לך שאם יש חסר ברזל ניתן להעזר בתוספים כדי למגרו. בלוטת התריס, מה הבעיה? עודף או תת? מה הם הערכים? בעיקרון משפחת המצליבים (ברוקולי בינהם) אינם מומלצים לפעילות נמוכה של בלוטת התריס בהיותה לא מאוזנת. רמת השומן בסויה/טופו בטלה בשישים...(אלא אם כן מדובר על מוצר מעובד כמו גבינת טופו וכאלה..) מקווה שעזרתי שירי

מרקסית

New member
עזרת המון

הבלוטות הם בתת.... ובעניין האנמיה, אין לי ערכים עד כדי כך נמוכים, סתם שהירידה היא מאוד מאוד משמעותית. הייתי בעודף ברזל לפני חצי שנה! אבל גם תרמתי דם... אבל..הממ טוב...אני גם מודעת לכך שהתזונה שלי לא תמיד הכי מאוזנת, ואני לא יכולה להתפלא שהגוף שלי קצת מתחיל להראות אותות לכל האנורקסיה שעכשיו בתהליכי התרפאות. אבל כן הייתי מופתעת לקבל דברים סותרים, עכשיו התבררו לי שהם נפוצים. כמו הצטברות שומנים בדם, כנראה כי הגוף התחיל בפעילות מוגברת של שימור ויצירת שומן נגיש למקרה "חרום". ולכן עכשיו אני כבר לא יודעת כמה ואיך אני צריכה לספק לו הכל.. אבל זה בתקווה להתאזן עם דיאטנית חדשה. תודה, (אתחיל לחפש מתכונים לטופו הזה...)

על פניו

נראה שאת צרכיה הכוונה ומעקב ואת עושה טוב שאת פונה לעזרה חיצונית. אם הדיאטנית שלך תומכת בצמחונות וטבעונות הרווחת! נשמח להתעדכן בהמשך

למעלה