צ'מבלו!!!

nute kram

New member
צ'מבלו!!!../images/Emo79.gif../images/Emo168.gif

אני יודע שזו בקשה מוזרה, אבל אפשר לקבל המלצות על קטעים עם צ'מבלו? תודה מראש

mr oysterhead

New member
באך

קונצ'רטו ברנדנבורגי מספר חמש ברה מז'ור. בפרק ראשון אפילו יש קדנצה ממש יפה של צ'מבלו

"מדריגל" של YES

מתוך Tormato וגם Changing Seasons של Deep Purple, מתוך Deep Purple וגם Mr. Pine של רנסנס מתוך Illusion.

Rubycon

New member
אין שיר כזה

בתקליט של דיפ פרפל. יש את Chasing Shadows אבל גם שם אין צ'מבלו. מצד שני, בשיר Blind מאותו התקליט (השיר שבא אחרי Chasing Shadows) ג'ון לורד מתפרק על הצ'מבלו יופי טופי.

כמובן... בליינד

הוא שם השיר. בחבר'ה קראנו לו Changing Seasons, בטח על משקל Chasing Shadows (הוא מדבר על חילופי עונות).

Rubycon

New member
וואי...

לדבר בחבר'ה על דיפ פרפל... ובמיוחד על התקליטים האלו... גם אני רוצה!

cut2

New member
כולנו...

NP - האלבום החדש של רדיוהד, Hail to the Theif. אני כותב את זה בגלל שלהרבה חובבי מוזיקה מתקדמת יש מה למצוא שם - במיוחד אלו שאהבו את אוקיי קומפיוטר. פשוט אלבום נפלא. (וזו המילה האחרונה שלי בנושא בפורום הזה, למי שתכנן ליידות בי קללות וכו') [ומצד שלישי, ההודעה הזו באמת אופ-טופיקית. לא נורא
]

היית מציל את עצמך יופי

אם היית מציין שהשיר הראשון מתחיל במשקל של שבע שמיניות. אבל לא, יצאת פלצן.

cut2

New member
אני הפלצן ../images/Emo9.gif ?

רבאק, אנשים צריכים לעלות על זה לבד. זה כל הכיף! וחוץ מזה לציין את זה ככה בשביל למשוך אנשים לשמוע את זה, זה די...
עכשיו הרסת הכל.

No Data

New member
החדש שלהם באמת משהו מיוחד../images/Emo45.gif

בלי שום קשר אם הראשון מתחיל במשקל שבע שמיניות או בתשע עשיריות
ואם הוא כן יכול להיות פרוגי או לא... אני אישית מאוד בעד המלצות של אנשים על הדיסק שהם מקשיבים לו או בכלל משהו מוסיקלי שהם נתקלו בו והיו רוצים לשתף את שאר האנשים. אני זוכה להיחשף בצורה הזאת להמון דברים חדשים שלא הכרתי לפני כן ולא להישאר סגורה בתוך מסגרת אחת וסגנון מוסיקלי אחד. ראיתי שבפורום מוסיקלי הם מציינים מה הם שומעים ברקע של כתיבת ההודעה. הרבה פעמים אני מחפשת דברים שיש ברשימות שם, להזיק זה לא מזיק, להועיל זה תמיד יכול. NP - sit down stand up - radiohead קניתי אותו היום בבוקר וזה ממש אלבום טוב

the band member

New member
../images/Emo2.gif

צ'מבלו הוא כלי שיש לו צורה של פסנתר כנף, אבל יותר צר, ובתקופת הבארוק זה בכלי שאפיין את התקופה. בשונה מהפסנתר לצ'מבלו אין דינמיקה, והוא כלי פריטה, כלומר ברגע שאתה לוחץ על קליד יש מנגנון שפורט, ולכן יש לצ'מבלו גוון מתכתי. ההסבר שלי ממש גרוע\ שמישהו יחליף אותי...

mr oysterhead

New member
רק עוד דבר אחד

מכיוון שבצ'מבלו אין אפשרות לדינמיקה, בשבלב מסויים החלו לבנות אותם עם שתי מקלדות. אחת לפורטה, ואחת לפיאנו. אבל עדיין זה הגביל מאוד מלחינים. מהסיבה הזאת אגב באותה תקופה רוב היצירות נכתבו או בפורטה או בפיאנו, עונות השנה של ויואלדי לדוגמא. אחיו הקטן של הצ'מבלו זה הקלוויכורד, שבו במקום מפרטים שפורטים על המיתרים היו מעין להבי מתכת שפשוט הכו את המיתרים (כמו פטישים בפסנתר). כמו מה צ'מבלו נשמע? כמו גיטרה אקוסטית בגיטר פרו

Rubycon

New member
שאלה

קראתי קצת על פעולת הצ'מבלו ועושה רושם שזה די זהה לפריטה על כלי מיתר. האם ניתן לקרוע מיתר בצ'מבלו? :)

HelterSkelter1

New member
צ'מבלו?

harpsichord צ'מבלו זה מעין פסנתר עתיק, וההבדל העיקרי, בינו לבין פסנתר הוא שהצ'מבלו הוא כלי פריטה, כאשר לוחתים על הקלידים, אז הוא פורט עליהם, בניגוד לפסנתר שמקיש עליהם עם פטישים (אני לא מאה אחוז בטוח בכך).

למעלה