צלע 2 שבר באזור קוסטו כונדרלי, היה למישהו?

Dungeon

New member
צלע 2 שבר באזור קוסטו כונדרלי, היה למישהו?

עשיתי מיפוי עצמות ב 28.04 ומצאו שם לפי הפיענוח:"רכז נקודתי בודד באזור קוסטו כונדרלי צלע 2 משמאל - שבר טראומטי קרוב לודאי".
אני נפלתי ב-08.04 וקיבלתי מכה חזקה בחזה בצד שמאל, הרגשתי את המכה דרך המגן וכאב לי אבל רכבתי ככה הבייתה. שלושה ימים אחרי זה גם רכבתי רגיל אבל עם כאבים שהרגשתי בגב (באזור השכמה) רק שזה לא ממש הפריע לי לרכב. ארבעה ימים אחרי כבר ממש כאב לי וגם זה הפריע לי לרכב, לנשום, לישון, לחיות...
הלכתי לרופאים שטענו שנתפס לי שריר ואני צריך לנוח אז נחתי וזה לא עזר, רק כאב לי יותר עד שהופנתי למיפוי עצמות. הכאב לאט לאט דעך ואז ביום שבת שעבר החלטתי ללכת להתאמן בחדר כושר כרגיל ואז שוב חזר הכאב הפעם יותר גרוע עם כאבים ממש חזקים בנשימה ובלתי אפשריים בשיעול והייתי חייב לישון בישיבה כי לשכב על הגב היה בלתי נסבל.
מאז, עבר שבוע של שינה בישיבה עד יום שבת שהרגשתי יותר טוב וישנתי על הגב ואז חזרו לי הכאבים אתמול וחזרתי לכסא

אתמול הייתי אצל הפיסיותרפיסטית (אהמ Fazer1000) והיא התעצבנה עליי ואמרה לי שאסור לי לרכב לא אופניים ולא אופנוע מקסימום על האופניים של זקנים בחדר כושר וגם לא ספינינג אלא בקטנה. היא אמרה שזו רקמת סחוס שנקרעה וייקח 6 שבועות האיחוי ובינתיים אני צריך להפעיל את האיזור אבל בצורה מתונה ושמה שקרה כשהלכתי להתאמן לפני שבוע זה שעוד פעם עשיתי נזק ואת ה 6 שבועות צריך להתחיל לספור מלפני שבוע ולא מיום הנפילה.

מצד שני, ג'וני אמר לי שהיה לו משהו דומה ושמש אמר לו לקחת ארקוקסיה וזה עבר תוך שבועיים. אני בינתיים חודש סובל וזה לא עובר, מה עושים? הייתה למישהו בעיה דומה?
בנוסף, יש המלצה לרופא טוב בלאומית שמבין בפציעות כאלה?

וכמובן מה ירון היה אומר על זה...
תודה.

כל אורטופד בקופ"ח מבין בפציעות כאלה

צלעות מחלימות לאט בגלל שהן כל הזמן זזות. 3 חודשים לערך.
דרכי הטיפול ללא התערבות כירורגית במקרים קשים מוגבלות למדי.
אבל כדי להיות בצד הבטוח תתייעץ עם אורטופד כאמור לעיל.
חוץ מזה מה שאתה צריך זה עו"ד לא רופא

avikawa

New member
היה לי כזה לפני חודש

הכאבים הלכו והתגברו כולל כאבים באיזור הגב למרות שהמכה הייתה בחזה
מנוחה של חודש, קצת גל וולטרן שהכאב הפריע להירדם, והכל עבר
מה לעשות - מתחילים להזדקן ומתנקנקים מכל נפילה קטנה

Dungeon

New member
זה לא בדיוק שבר זה נקרא באנגלית Seperation

הסוף של הצלע מחובר בסחוס הזה וכשהוא נקרע אז הצלע כבר לא מחוברת. העצם עצמה שלמה.
בקשר לעו"ד, יש השתתפות עצמית

גם ירון אכל אותה בצלעות פעם...

ואני גם כבר איזה מאתיים פעם.
בחיים לא אמרתי למישהו לקחת ארקוקסיה! אני רופא של אופנועים לא בני אדם...
מה שכן אתה יכול לקחת משככי כאבים כמו אדביל, כי הם גם נוגדים את הדלקת שנהיית בסחוס וגם משחררים את השריר אז פחות כואב.
שוב, אם זה שבור, אל תרכב! אתה מסתכן בפאנצ'ר בריאה.
אם זה רק הסחוס אפשר להתעלם מהכאב ולתת בגז.
ותמיד לך לכמה רופאים, יש להם נטיה לכסות את התחת ולהגזים בהגבלות.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qX9FSZJu448
תראה פה.

Dungeon

New member
איזה סירטון. ריגשת...

אין לי מושג מה זה אומר הקוסטו כונדרלי הזה, הבנתי שקוסטו=צלע וכונדרו=סחוס אבל לא הרבה מעבר לזה.
אני כרגע לא רוכב כי זה כואב יותר מדי, אני אחזור לטיול של פול גז לקבוצת מוגבלים עוד שבועיים.

וצודק, הרופא נתן לג'וני ארקוקסיה.
אמרתי לשטפל לפני יומיים:"כל מה ששמש אומר זה אמת יא גיי".

wizofoz

New member
6 שבועות...

היא אמרה לך בפירוש 6 שבועות
גם לי לקח פרק זמן כזה עד שהפסקתי להרגיש כאבים חזקים בעקבות שבירה של מס' צלעות

אם תרכב עוד שבועיים, שוב תחבל בתהליך האיחוי, יכאב לך, וכן פתיחה מחודשת של שבר שהתחיל להתאחות או רקמת סחוס יכולה אולי ליצור בעיות, אם כל פעם מחדש מפריעים לאיחוי

STIVENZ 426

New member
היה להרבה אנשים. אבל..

1. האיזור הקוסטו-כומדרלי הוא בעצם חיבור הצלע לרקמה פיברוטית שמפרידה בינה לבין הסטרנום (עצם החזה).
קליטה מוגברת באיזור יכולה להעיד על "שבר" (תלוי איפה, בגלל זה אני מסייג). אבל גם יכולה להעיד על עוד כמה דברים..(כמו שבטח הסבירה לך הפיזיו')

הכאבים הנוספים שאתה חווה יכולים להיות גם הם מכמה מקורות, ולקבל עצה על גבי הפורום זה הדבר האחרון שתרצה לעשות.

הייתי ממליץ לך ללכת לפיזיותרפיסט שאתה סומך עליו, אבל אם הבנתי מהרמז הדק שלך לגבי פייזריקו מיודענו, הצעד הזה כבר מאחוריך. אני הייתי מאמין לפיזיו שלך. במיוחד אם היא קרובת משפחה בדרגה ראשונה של בחור ששנינו מכירים.

2. מה באמת ציפית שייקרה? שמורם יצלם לך מדריך לשיקום הצלע? ארקוקסיה זה מעולה. טראומהדקס היה מעביר לך בכלל את הכאבים עם אחלה סוטול, סינופד ובירה היו עושים לך לראות פילים ורודים ולשכוח מהכאבים. אבל זה לא היה פותר את הבעיה.

בנימה רצינית, האמן לפיזיו שלך. מעטים האנשים שחווים את אותה הפציעה בדיוק, וגם אם כן, כל אחד מגיב ומשתקם אחרת. וכמו שחיה, גם בריאות לא עושים בהתכתבות.

תרגיש טוב.

משה

למעלה