צללים וחלומות

drall

New member
צללים וחלומות

לאחרונה נראה לי שמתפשטת כאן מגיפת הדיוק , השיטתיות , הנכונות כאילו כל אחד מנסה לשחק בהגדרות את רמה כזו שלא יהיה מרווח של שערה דרכו ניתן יהיה להטיל ספק בשיטה. כל כך הרבה דרכים מוצגות פה וכולן , כך נראה , מנוסות ומהוקצעות עד שנדמה שכל שאלה שעולה זוכה מיד לתשובה מנומקת והגיונית. כאילו שניתן להעביר את האמת במילים . כאילו שיכולה להיות שיטה שתיתן מאה אחוז של הצלחה. למישהו אולי נדמה כאן שאם הוא יחזיק את כל הצ´אקרות שלו מכווננות וינקה את כל ערוצי האנרגיה שלו , אז הוא יזכה להארה , אז הוא יזכה בנצח. זה בדיוק כמו הסיפור על זה ששנא את הצל שלו וברח ממנו. הוא רץ ורץ עד שמת. זה בערך כל מה שיכול לקרות למומחים המדוייקים למינהם. העולם הוא לא שיטתי ומסודר , העולם אינו "טהור". העולם הוא תוהו. ולכן גם המדיטציה לא צריכה להיות "נקיה" , לא צריכה להיות "טהורה". המדיטציה היא בסך הכל תעלול חביב שאמור לתת לכם בעיטה קטנה לכיוון אליו אתם אמורים ללכת בכל מקרה. היא לא צריכה להביא אתכם לאיזה מצב מוגדר. אין לה כיוון , אתם הכיוון שלה והטאו הוא הכיוון שלכם. אז תרגעו קצת עם כל האמיתות האבסולוטיות והטכניקות הטהורות. כולן ,כולן שרצו כאן אלפי שנים לפניכם , עד שבא בודהא וגילה שטוטאליות ואמונה מביאות לתוצאות כשכל השיטות המדוייקות מביאות לטחורים. לכן בודהא הוא הדוגמא הקלאסית לכל מואר , אפילו שהוא בכלל לא המליץ על מדיטציה. זהו חברים, אמון דרוש כאן , לא אימונים. דרול

אינקה

New member
האמת במילים ../images/Emo20.gif

לא ניתן לומר את האמת במילים. אבל את הטעות ניתן גם ניתן. אז האמת זוהרת.

אינקה

New member
ראג´ה יוגה ../images/Emo20.gif

הראג´ה יוגה מסבירה את הסיבות לבורות ואת התהליכים המובילים להכחדתה בדיוק רב, אף על פי שההסבר הוא מילולי ולכן הוא בורות (טעות) בעצמו. דוגמה לכך הן סוטרות היוגה של המהרישי פטאנג´אלי. ההתעלות, על פי הראג´ה יוגה נובעת מהבנה שכלית של טעות התפיסה וההכרה, וכתוצאה מכך חקירה ישירה של ההכרה בהתבוננות פנימית ההופכת למדיטציה.
אינקה

drall

New member
בראג´ה יוגה ועוד רבות אחרות

כמו המהייאנה שהחליפה אותה במזרח או "תורת המוסר" שהתעלתה מעל שתיהן ביהדות. עם זאת כל אותה התקטננות שיטתית היא ניסיון להציג את החלק בתור שלם וכרגיל כמו בכל הדתות היא הופכת את האדם לגוש של קיפאון בתוך האין הזורם. מי שאוהב את הראג´ה יוגה שישתמש בה , אבל שלא ישכח שגם זו צריכה להבעט כמגף נושן אל מעמקי הנשייה דרול

אינקה

New member
ראג´ה יוגה - אמנות המגף ../images/Emo13.gif

הוא בועט אותך לאינסוף ונשאר מאחור. תודה.

ואני

אני מסכימה איתך. עושה מדיטציה בדרכי שלי. מאמצת מה שמתאים לי מכול תכניקה ומתאימה לרגע נתון. ספרים...תורות...דרכים..שיטות...חוקים... כול זה טוב בגדול, ברמת הידיעה. בפועל אני עושה מה שמתאים לי (גם אם זה לא תואם ב - 100% את דברי מורה זה או אחר). יום נפלא

מלוואח

New member
"אמון דרוש כאן , לא אימונים"

תפרש "אמון", דרול, ולא בפירוש המילוני שלו, כמובן ...

drall

New member
איזו שאלה !

אמון ואמת ןמוחלט כל אלו התגלמויות שונות של אותה תופעה אנושית של אותה נקודה אמיתית בכל אחד. המצב בו האדם מודע לעצמו , המצב בו האדם בהיר הרגע בו הוא נושא את עיניו לשמיים ומחכה. ובשביל זה לא צריך שום טכניקה ובשביל זה לא צריך לפתור את כל הבעיות בשביל זה צריך כנות. לדעת את המקום והזמן שלך להקשיב ולחכות דרול

מלוואח

New member
כדי להגיע לבהירות

צריך "להתאמן" לא ?! משהו כמו, לנקות את שכבות האבק שיש בבית, לא בפעם אחת, זה לוקח זמן, אבל בסופו של דבר, הבית יראה לנו בבהירות, יראה אחרת לגמרי, כאילו זו הפעם הראשונה שבאמת היינו בו... חוץ מזה, למה התכוונת "לדעת את המקום והזמן שלך להקשיב ולחכות", הרי אין זמן אחר מעכשיו, ואין מקום אחר מכאן. מה אתה אומר ? מלוואח

drall

New member
אני אומר "לא"

כי אם אתה מנקה אבק ככה , אתה לא "כאן". אתה רוצה להיות במקום אחר , מקום לא מאובק. אם האבק מפריע לך לנשום , תנקה אותו , זה בסדר, זה טוב. אבל אל תנקה אותו כדי להגיע לאמת , כי אז אתה מגביל אותה ומכיוון שהיא לא מוגבלת , אתה גם מאבד אותה ככה. דרול

אינקה

New member
כדי להגיע סאטורי../images/Emo20.gif

מספיק לגרש את תמונת העולם השגוייה. כדי להגיע לסמהדי יש ליצור תמונת עולם הומוגנית והרמונית כמו הסמהדי עצמו, כדי שגם זו תתמוסס אל תוך ההויה השלמה כשחרור הסופי עצמו. ללא ההבנה השכלית הנכונה, התנגשות הדימויים בהכרה (טהורה ככל שתהיה) מונעת את מצב הסמהדי עצמו. על זה דיבר גורדייף בדוגמה על דרך היוגי ודרך הנזיר: היוגי מגיע ל"הארה" על ידי "אימונים" טוטאליים - פיסיים, מדיטטיביים ואחרים, אך ללא ההבנה השכלית השלמה. כאשר הוא מגיע להארה אוספים אותו הנזירים ומלמדים אותו את הידע השכלי השלם. או אז הוא מגיע אל המוחלט.

drall

New member
כמה ברור

שאין לך קמצוץ של מושג על מה אתה מדבר

drall

New member
נו

כמו שאמר לאו צה "חוכמתך היא דרך התחבולה" אתה סבור שניתן לאנוס את ההארה מכוח איזו מתמטיקה של ההכרה שטויות דרול

אינקה

New member
ידיעה עצמית ../images/Emo20.gif

ולא מתמטיקה של ההכרה. ויש להפריד בין הארה, לשחרור סופי. אחרי הארה עדיין נשארים דימויים בהכרה, למרות שהם "שקופים" מאוד והאינסוף נראה בבירור. למרות שהאינסוף נראה, היישות הנפרדת "קיימת" מכוח דימויים אלו ועל כן אין זה שחרור סופי. הידיעה העצמית היא המפתח להכחדת ההכרה, שכן ידיעה זו היא מחשבת הבורא הראשונה ונסיונו של האינסוף לדעת את עצמו נובע מחסרונה. על מנת להגיע לידיעה עצמית מלאה לא מספיקות תובנות "בלתי מילוליות" וההבנה כי המילה עצמה אינה מספקת. ידיעה "מילולית" ישירה מספקת את הבסיס ליצירת דימויים נכונים (ווסנות "סטוויות") אשר מאפשרים את "הכחדת עצמם". כל זה אמור כמובן לגבי מי ש"נתקע". מי שהגיע להארה ושחרור כתהליך אחד פטור מן העניין... אלא שזה לא קורה בד"כ. התהליך הוא "הארה" שהיא השקטה או זניחה של מסה קריטית של דימויים, ומביאה להטהרות פנימית, אחר כך שוב מתעוררים הדימויים בהכרה (שכן זרע השונות קיים עדיין) והמאבק בדרך לשחרור מחייב התמודדות מחודשת עם תמונת העולם השכלית והבנתה באופן הנכון. כאשר ידיעה עצמית שכלית קיימת והיא קוהרנטית להבנות הפנימיות - אין סתירה ביניהם, והקוגניציה כולה משתחררת. עקרונות אלו מופיעים כמובן גם בשיטות אחרות ובמיוחד בקבלה שהיא עצמה באמת המתמטיקה של הבריאה, אף על פי שהיא בעצם בגימטריה... ברכות,
אינקה

drall

New member
אותי לא תפחיד במילים ריקות

למרות שאתה נושא איתך הרבה מאוד מאלו. ההסבר היחיד שעוד יכול להתקבל הוא פשוט הרבה יותר ממה שאתה מציע הסאטורי הוא מציאת המקור והסמהדי הוא התאחדות איתו כל זה אינו בבחינת כלל אלא יותר הערת ביניים. אין שום תועלת בבניית משוואות מורכבות כדי להבין את ההכרה , די לאדם להבין שיש אי שם דברים שאינם מובנים לו ,ומרגע זה הוא יכול להיות חופשי מלטפל בהם. קיר אטום אינו סוף העולם , צריך רק לסמן אותו על המפה ולתת לקורוזיה ולרעידות האדמה את הזמן שהן צריכות לטפל בו. ברגע שהמודע מוגדר , תת המודע ישתמש באינטלגנציה שלו כדי לפתור את עצמו בדרכים בלתי נודעות. אסיים רק במה שאמר אושו |הדגש{ החיים אינם חידה שיש לפתור , החיים הם מסתורין , צריך לחיות אותם. דרול

למעלה