צלי עוף עם ערמונים

kushy2

New member
צלי עוף עם ערמונים

שבת שלום לכל הפורום הנפלא הזה. לפני כחודש התארחתי לארוחת צהריים ושם הגישו צלי עוף עם ערמונים. המאכל היה טעים מאד. רציתי לשאול : האם מכינים את הצלי הזה עם ערמונים ללא קליפה או עם קליפה? הערמונים היו רכים ונראה לי שהצלי בושל הרבה. אשמח לקבל יעוץ בנושא. תודה, רות

pirge

New member
צלי עוף בערמונים-מתאים לעוף ממולא

היי רות, מה שלומך? נעים לראותך פה אתנו. שבת שלום לך ולבני ביתך
לצלי הנ"ל את יכולה להוסיף ערמונים בוואקום,שהם כבר קלויים----מקולפים כמובן - ורכים.קונים בכל מרכול. ערמונים טריים-יש לחרוץ סימן איקס ולשים בתנור ל-20 דקות עד שיתרככו--לקלף והם מוכנים לבישול אפשר להשרותם במיים חמים שעה לפני האפיה--וזה יקל על הקילוף. לא חובה. צלי עוף מבושל עם תפוחי עץ מיובשים בצלים וסילאן וגם כדורי קניידלך כתוספת שיוגשו עם הרוטב. מקור: פירגה. 6-10 חלקי עוף 4 בצלים פרוסים לרבעים 6 שיני שום שלמות - קלופות שקית של תפוחי עץ יבשים (לפחות 250 גרם) 3 בטטות קלופות ופרוסות עבה 3 כפות סילאן 4\1 כוס יין אדום מתוק של קידוש 4 כפות שמן כפית קינמון כפית מרק עוף מלח ופלפל שחור רק אחרי טעימה שמים את הבצלים בסיר ומטגנים בשמן. עד הזהבה. מוסיפים שום ומטגנים חצי דקה. מוסיפים את הסילאן הקינמון ומערבבים. מוסיפים את העוף ומטגנים כ-5 דקות תוך הפיכתו לכל הצדדים. מוסיפים את התפוחים ומטגנים ביחד עוד כדקה. מוסיפים רבע כוס יין אדום מתוק של קידוש. מוסיפים כוס מים רותחים ואת כפית המרק עוף. מסדרים את פרוסות הבטטה בסיר. מנמיכים להבה ומבשלים כשעה. טועמים ומשפרים טעם. תהנו

kushy2

New member
../images/Emo51.gifעל התגובה מהירה

אני בסדר גמור ואני "נזונה" מהפורום הנהדר הזה. מכיון שגם בעלי וגם אמי שניהם סעודיים, אין לי מצב רוח לכתוב. אני גם עסוקה מאד. תודה על המתכון. אקנה ערמונים לפי המלצתך ואכין את הצלי. תודה, יקירה ושבת שלום לך. רות

למעלה