צלי עוף/עוף בקדירה

D X 9

New member
צלי עוף/עוף בקדירה

מאד אוהבים אצלנו, אני מכינה בשבת בבוקר והסיר מבלה בתנור 4-5 שעות. בא לי לגוון. (בדרך כלל עושה כרעיים + תפוחי אדמה או אורז בשקית, בצל, גזר + נוזלים + תבלינים.) איך אתן מכינות?

אני עושה על הגז

רק כי אין לי סיר שמתאים גם לגז וגם לתנור (עכשיו התנור גם לא עובד, אז בכלל...) בכל אופן מזהיבה בצל והרבה שום בשמן, מוציאה, מזהיבה את העוף, מחזירה את הבצל והשום, מוסיפה מעט נוזלים, תבלינים (אנחנו הונגרים, אוהבים פפריקה והרבה, אני שמה גם קצת כמון מלח ופלפל, לפעמים 2 כפות סויה וקצת רסק עגבניות). מוסיפה תפוחי אדמה, גזר, לפעמים פטריות שלמות שאף אחד לא אוכל כאן חוץ ממני. ואז בישול ארוך של שעתיים/שעתיים וחצי עד שנמס בפה. בתנור יותר טוב. אם את שמה אורז, אפשר לשים בשקית איתו ראש שום שלם. יוצא נימוח וטעים. ואפשר סתם לשחק עם התיבול, נגיד במקום פפריקה כורכום, או עלי דפנה וטימין, או רוזמרין. אני הולכת על בטוח לרוב. ואת האורז לא שמה בסיר אלא מכינה בנפרד ואז בהגשה שמה עליו מהרוטב. או עם פסטה. את יכולה גם לגוון עם סוגי האורז, נגיד אורז אדום, או מלא או בר).

kokula12

New member
מנצלשת לשאלת מתכון אחרת - מה עושים עם דלורית?

משהו פשוט, מהיר וטעים שלא דורש מרכיבים מיוחדים
תודה!

D X 9

New member
מוסיפים למרק, לתבשיל ירקות

או עוף. האתגר בדלורית זה הקילוף - יש 2 דרכים נוחות יחסים: 1. לאפות אותה בשלמותה, וכשמתרככת לחצות אותה, להוציא בכף את הגרעינים ואחר כך את התוכן ולהוסיף למה שרוצים. או עם סכין גדולה וחדה לחתוך לרבעים, להעמיד כל רבע ועם הסכין לחצוב את הקליפה מהתוך

kokula12

New member
זאת הבעיה, שהירקות כבר בתנור

עם עוף וכו', והדלורית נותרה מיותמת על השיש (סיפור ארוך למה...). מרק לא בתכנון היום. הצ'יפס דלורית שקישרת יכול לעבוד (יש לנו את כל החומרים ולא דורש עבודה יותר מהמינימום ההכרחי). תודה.

D X 9

New member
מה שתחליטי להכין - ספרי איך יצא.

לא מתה על דלורית ולא ממש משתמשת בה, אשמח לשמוע מהנסיון שלך ואולי לנסות

ExNewYorker

New member
למה לעבוד כל כך קשה?
... קליפת הדלורית מאד

דקה. אני פשוט קולפת בקולפן ואז חוצה ל-2 ומסירה את הגרעינים. ממש פשוט ולא מעיק... נסי ותהני

ExNewYorker

New member
אני משתמשת המון במרק, במקום דלעת שכן

היא יותר מתקתקה ותמיד טעימה. אפשר במרק ירקות, אפשר במרק כתום. אני גם מכינה לפעמים ירקות שורש צלויים בתנור עם שמן זית וחומץ בלסמי וגם דלורית בחגיגה. חוץ מזה אפשר לחצות ל-2 ולזרזף שמן זית ומלח ולאפות כך.

D X 9

New member
הוחלט ללכת על גרסת החלב קוקוס וקארי

מקווה שיאהבו.

אם הילדים שלך אוכלים את זה סחתיין על החינוך

הקולינרי לא נראה לי שאצלי היו אוכלים אפילו חלב קוקוס בלי קארי

D X 9

New member
בבקשה:

קחי בחשבון שזו פעם ראשונה שאני עושה ויש עוד שיפורים שצריך לעשות - עוף שלם מחולק למנות, גם את החזה חילקתי לשניים ושמרתי את העצמות שלו, הורידו לי שומן מיותר. בסיר שאפשר להכניס לתנור מזהיבים את העוף היטב היטב מכל הכיוונים + בצל חתוך גס, רצוי להכניס כמה סוגי בצלים - לבן, אדום, שאלוט ובצלצלי פנינה (משימורים ללא הנוזל) שמתי טיפונת שמן בסיר ועם מברשת סיליקון מרחתי על כל הסיר. לקראת סוף הטיגון הוספתי כמה שיני שום חתוכות גס (נניח ל-4) ו5-6 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורר, אם היה לי שורש למון גראס הייתי מוסיפה. הוספתי גם סלסלת פטריות שמפיניון שלמות. בכוס ערבבתי כפית גדושה בהרט וכף אבקת קארי לא מאד חריפהעם מעט מים רותחים למשחה. שפכתי לסיר פחית קרם קוקוס ואת תערובת התבלינים + מלח. ************הוספתי עוד כוס מים - בדיעבד היה מיותר והיו יותר מידי נוזלים ולא הרגישו את התבלינים, אני צריכה לנסות שוב ולוודא את הכמויות לכן קחי את המתכון בערבון מוגבל******* בסיר קטן הבאתי לרתיחה כוס אורז + 2 כוסות מים + מלח, אחרי הרתיחה העברתי לשקית קוקי, חוררתי עם קיסם והנחתי מעל לעוף. עטפתי כמה תפוחי אדמה (קליפה צהובה) בנייר כסף והנחתי על רשת התנור ליד הסיר, אחרי 5 שעות יצאו שחומים ורכים וטעימייייייים. הבאתי לרתיחה והעברתי לתנור בחום 150 מעלות לשעה ואחר כך בחום של 95 מעלות למשך כ-4 שעות כדי שהראוחה תהיה מוכנה כשנחזור מהטיול. אני חושבת שאפשר להסתפק בשעה וחצי. הילדים בכלל לא ידעו מה בסיר, קיבלו את העוף

וואוו נשמע מעולה

ומסוג הדברים שאין סיכוי שהבן שלי יגע בהם אי פעם. שומרת את המתכון לאורחים לא מקובעים...

D X 9

New member
תתפלאי

אולי תיכף אצלם ממה שנשאר, הגשתי ככה: הוצאתי לכלי הגשה את האורז ולכלי נוסף את העוף + פטריות. הבצל, ג'ינג'ר והושם נמסו לרוטב. את הרוטב העברתי לכלי לרוטב. לא נראה חריג או משונה בכלל והם לא התעמקו. ומדובר בחברים בררניים במיוחד, תאמיני לי, אמא שלהם יודעת לחמם מלאווח, ג'חנון ובורקס. קשה להתחרות בזה.

בפורום? בדיפנס...תתפלאי

המשפט "לא היה חריג או משונה בכלל והם לא התעמקו" רק מדגיש בפני את עומק הפער, בין הלוחש לצלחות שלי שחוץ ממיקרוסקופ משתמש בכל אמצעי שיש ברשותו כדי לעשות פירוק לגורמים של האוכל שהוא אוכל ולהבין מה זה כל מרכיב ומרכיב. אייל שני היה גאה |עגבניה|

juspan

New member
אני יודעת שתום יותר בעייתי בזה

אבל אולי אולי... גם בתי לא נוטה לאוכל "אקזוטי" מסוג כזה וגם אני בעצמי תמיד לא סבלתי שילובים עם חלב קוקוס (סליחה, לא קראתי את כל המתכון למעלה ואין לי מושג בדיוק על מה מדובר, רק כמה מילים קפצו לי לעין) ואפילו סתם ג'ינג'ר יכול מאוד לבאס אותי במנות מסוימות, עד שהתאהבנו במנה הדו חודשית שנחשבת לאחרונה המעדן של הבית - נתחי פרגית בקארי (שעושים לבד, לא מאבקה) עם חלב קוקוס ויוגורט וג'ינג'ר ומלא בצל + גזר ושעועית ירוקה, וכל זה על מצע של אורז לבן. רק בגלל שזה מלא עבודה (אני שונאת להפוך לבד עוף לסטיק פרגית
ואין לי כאן את זה ככה מוכן) אני לא עושה את זה יותר. בשנה הראשונה כשעשיתי את זה זה היה ברור שזו מנה רק של שנינו ושהיא אפילו לא מעוניינת לטעום כי "שונאת קארי".

adif11

New member
גריל עוף בתנור עם תפ"א - פשוט וטעים

שלוש - ארבע כרעיים עם העור,מורחים במעט שמן על החלק העליון (על העור) מורחים מעט חרדל ומפזרים ביד נדיבה פפריקה מתוקה לא להבהל ,בכל מקרה מורידים את העור לפני האכילה ובנתיים העור עם החחרדל והפפריקה יותרים כיסוי קשחי מפני חום התנור והעוף לא מתיבש. במקביל מקלפים 4-5 תפו"א ,מורחים מכל הצדדים קצת שמן (אפשר מתובל ואפשר סתם שמן עם מלח) מפזקים הכל על תבנית מתכת מסביב לכרעיים מכניסים לתנור שחומם ל 180-200 מעלות למשך שעה הילדים שלי מתים על זה. אחרי נסיון או שניים אפשר לגוון ולהוסיץ ליד תפ"וא גם פלפל אדום ,קישואים חצויים ,בצל וכו' מרוחים קלות בשמן עם או בלי תבלינים בתיאבון !

למעלה