צליעה..

paperdoll16

New member
צליעה..

יש לנו כלבה מסוג קייסהאונד, בת 6 (הייתה לה יומולדת לפני מספר ימים, למען האמת..
). בימים האחרונים שמנו לב לצליעה אצלה, לדעתנו ברגלה השמאלית הקידמית. אני לא יודעת אם זה רלוונטי אבל אולי כן אז אציין זאת בכל זאת- כשהייתה גורה התגלה אצלה מום באגן. אני לא כל כך יודעת להסביר על המום אבל זה משהו בצורה של האגן, או משהו כזה. בכל מקרה, הכלבה סובלת מכאבים. בהתחלה זאת הייתה צליעה קלה ולא מדאיגה (כיוון שזה קורה לה לעיתים והוטרינר אמר בזמנו שאין סיבה לדאגה בנושא) אולם לאט לאט מצבה התדרדר וכרגע נורא קשה לה ללכת.. כל צעד שלה מלווה בבכי והיא מתקשה לקום. היום בבוקר לקחנו אותה לוטרינר אולם הוא אמר שזאת כנראה רק מכה יבשה. אני מפקפקת באבחנה הזאת. מה זה יכול להיות?!

paperdoll16

New member
ועוד שאלה..

לכלבה יש עודף משקל. היא אוכלת מזון דיאטתי לכלבים ועד שהתחילו לה הכאבים היא הייתה רצה הרבה ומשתוללת הרבה. אולם המזון הדיאטתי וההתרוצצויות הרבות לא עזרו לה להוריד במשקל והיא אפילו עלתה במשקל! האם יש איזה שהוא תפריט דיאטתי שיכול לעזור?

צליעה

שאלת " מה זה יכול להיות?" והתשובה היא כנראה "הרבה דברים". עודף משקל הוא גורם המחריף צליעות ובעיות מפרקים, אך איננו הסיבה הראשונית. אם הוטרינר עשה בדיקה אורטופדית מלאה ולא מצא כלום, יתכן והוא צודק. מכה יכולה לגרום לצליעה. עם זאת, צליעות כאלו נוטות להיות כואבות יותר בתחילה ואח"כ הכאב נחלש. כמו מכה שאנחנו יכולים לקבל. אם הכאב מחריף, סימן שהבעיה מחריפה. האפשרויות רבות - החל מדלקת מקומית וכלה בגידול. את יכולה לעשות כמה דברים: 1. לבקש מהוטרינר משהו נגד כאבים, גם אם אין שם כלום, מותר להקל על הכאב. 2. לחזור אל הוטרינר ולהסביר שהכאב מחריף, כדי שיבדוק שוב. 3. לבקש עצת רופא אחר. לא בטוח שיש לה משהו, ואם יש לא בטוח שקל לאבחן זאת, אבל אם את עדיין מודאגת, הייתי ממליץ לך לחזור לרופא שלך בשלב ראשון.

כדי לנסות לענות על השאלה הזאת

צריך לעבוד מסודר. כפי שאמר ד"ר אסף - בדיקה אורתופדית מלאה היא הבסיס אך לפעמים בדיקה לא מספיקה ויש צורך לשקול צילומי רנטגן. קחי בחשבון שצילומי עצמות טובים דורשים בדרך כלל הרדמה מלאה או לפחות טשטוש עמוק, אבל לפי התאור שלך המצב הקיים לא יכול להמשך. נקודה שחשוב לקחת בחשבון היא מכלול הדברים: כלבה לא צעירה, עם בעית אגן ידועה ועודף משקל. מה זה אומר? בעית אגן - לרוב באופן טבעי הכלבה תשנה את העמידה שלה ותפנה כמה שיותר משקל קדימה, והעומס על הרגליים הקדמיות יגדל ליותר מהנורמלי בעית משקל - עוד עומס על המפרקים (שבנויים לשאת משקל יותר נמוך) לא צעירה - הרבה זמן להתפתחות בעיות כרוניות ושחיקה איטית של מפרקים שכפי שאמרתי עומדים בעומס גבוה מהנורמלי. עכשיו צריך להבין מאיזה מפרק או עצם נובעת הבעיה - ולנסות לצלם בקשר לדיאטה - האם ניסית דיאטה עם מזון רפואי? יש מזונות מאד מתאימים למצב, התייעצי עם הוטרינר גם בנושא זה

למעלה