צלילת נייטרוקס

• פותח הנושא y0001
  • פורסם בתאריך

y0001

New member
צלילת נייטרוקס

האם אפשרי שזוג צוללים אחד עם נייטרוקס והשני אוויר דחוס יצללו ביחד אך זה שצולל עם הנייטרוקס יצלול בזמנים של האויר דחוס
כי מין הסתם צולל נייטרוקס זמן תחתית ארוך יותר ואי אפשר לצלול פחות מזוג .
תודה

אפשר זה אפשר, אבל...

רצוי זה ממש לא!!!!!! עם הבאדי שלך צולל עם נייטרוקס רצוי ביותר שגם אתה תהיה עם נייטרוקס.
ואם הדבר לא נעשה אתם צריכים ללכת לפי המחשב המחמיר (מי שצולל עם אויר 21%) מה שגם כך מקזז לך על כל פנים את זמן התחתית.

אבל למה לצלול כך? שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה. או ששניכם תהיו עם 21% או ששניכם תצללו עם נייטרוקס.

ReefDiver

New member
למה לא רצוי? דוקא רצוי מאוד

אם הבאדי צולל על אויר, אז לוותר על נייטרוקס בשבילו?
אם אני זוכר נכון את הסיפור שלך, במקרה כמו שלך, אם מחליטים להמשיך לצלול אז עדיף לצלול על נייטרוקס אפילו אם הבאדי צולל על אויר.
ונכון, הפרופיל ייקבע לפי המחשב המחמיר. זה אומנם מקזז את זמן התחתית האידיאלי לצולל הנייטרוקס, אבל משאיר לו שולי ביטחון רחבים.
כל זה כמובן במסגרת ppo2 וזמן חשיפה מותר.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אין שום בעייה ובלבד שצולל הניטרוקס

לא יחרוג מהעומק שהתערובת מאפשרת לו.

y0001

New member
זה שלא מומלץ אני יודע

כי רצוי להזין במחשב את הנתונים של הצולל .
ברור שהנייטרוקס יצלול בתערובת מתאימה לעומק ועם הגבלת הזמן של אוויר דחוס .
למה זה טוב ? כי זה זוג שפגשתי בצלילה .
וטענתי בדיוק כך . והוספתי שהחשוב מכל שצולל הנייטרוקס יבצע מנוחה של 45 דקות מינימום .
לדוגמא : האתר 30 מטר לצולל נייטרוקס בתערובת 32% חמצן מותר 25 דקות זמן תחתית ולאוויר דחוס 22 דקות ז"א בשביל שני הצוללים זמן תחתית מקסימום 22 דקות .
האם נכונים דבריי או יש בזה סכנה ?
תודה

bkeilat

New member
מי אומר שזה לא מומלץ?

צלילה עם נייטרוקס במיכל אך לפי טבלאות (מחשב) אוויר מאד נפוצה בין מדריכים ומובילי קבוצות בכל העולם כמקדם בטחון כנגד ריבוי צלילות. כמובן יש את מגבלת העומק אבל בצלילות ספורטיביות רגילות זה לא פקטור.

dovella

New member
תיקוני זמני תחתית

לנייטרוקס 32% זמן תחתית הוא 30 דקות
לאויר דחוס הזמן הוא 20 דקות.

מבוסס על טבלאות של PADI
וזה הבדל משמעותי ולא זניח כלפי הצולל עם נייטרוקס.

גילוי נאות : מדריך צלילה ומדריך התמחות נייטרוקס.

niry26

New member
אז גם אל תצלול עם מי שיש לו צריכת אויר שונה

לכל אדם יש את המגבלות שלו וזה לא רק נייטרוקס. זה גם עמידות תרמית, צריכת אויר, כושר ועוד.
כל צולל צריך להכיר את המגבלות שלו בצלילה ולהיות ער למגבלות של השותף שלו. ברגע שהשותף שלך מסמן לך שהגיע למגבלה שלו, גם אם אתה יכול עוד להמשיך, שניכם צריכים לסיים את הצלילה וזה לא משנה למה.

לגבי הצלילה עם נייטרוקס לפי מגבלות אויר, אני לא בעד. שים לב שלנייטרוקס יש מגבלה יותר גדולה של חמצן ביחס לאוויר. אותו הדבר לגבי שיוש במחשב.
לדעתי, עדיף לכוון את המחשב לפי תערובת הנשימה, או לחילופין, לחשב מגבלות זמן לפי טבלאות נייטרוקס מתאימות, כדי לקחת בחשבון את מגבלת החמצן מצד אחד, וליהנות מתוספת הזמן אם יזדמן לך שותף שצולל עם נייטרוקס בצלילה הבאה.
במקביל השותף שלך, שצולל עם אויר, מחשב את המגבלה שלו לפי אויר וכשנגמר לו הזמן הוא יסמן לך ושניכם תסיימו את הצלילה.
אם אתה רואה בעיה עם זה אשמח לקרוא מה היא.

ללא קשר, שים לב שבמרבית מחשבי הצלילה, אם לא בכולם, לא ניתן לעבור ממצב אויר למצב נייטרוקס. לעומת זאת ניתן לכוון 21 אחוז חמצן במצב נייטרוקס.
אני מעדיף, בתור מוסמך נייטרוקס, לצלול תמיד במצב נייטרוקס ולכוון את אחוז החמצן לפי התערובת. כך אני מקבל חיווי מלא על מצב החמצן ומבטל את האפשרות שאהיה מוגבל לאויר.

yoram159

New member
כל עוד לא חורגים מגבולות הדקו לא

תהיה בעייה, יש לקחת בחשבון שצוללי האויר הדחוס יגיעו מהר יותר לגבול הדקו בשעה שצוללי הנייטרוקס עדיין רחוקים ממנו ואז כל הצוללים יצטרכו לסיים את הצלילה.

y0001

New member
הדוגמא שנתתי לפי טבלאות

דקומפרסיה לנייטרוקס של ההתאחדות הישראלית לצלילה .
כך שאולי ההתאחדות מחמירה במקצת לטובת ביטחון הצולל ועדיף שכך .

למעלה