אז גם אל תצלול עם מי שיש לו צריכת אויר שונה
לכל אדם יש את המגבלות שלו וזה לא רק נייטרוקס. זה גם עמידות תרמית, צריכת אויר, כושר ועוד.
כל צולל צריך להכיר את המגבלות שלו בצלילה ולהיות ער למגבלות של השותף שלו. ברגע שהשותף שלך מסמן לך שהגיע למגבלה שלו, גם אם אתה יכול עוד להמשיך, שניכם צריכים לסיים את הצלילה וזה לא משנה למה.
לגבי הצלילה עם נייטרוקס לפי מגבלות אויר, אני לא בעד. שים לב שלנייטרוקס יש מגבלה יותר גדולה של חמצן ביחס לאוויר. אותו הדבר לגבי שיוש במחשב.
לדעתי, עדיף לכוון את המחשב לפי תערובת הנשימה, או לחילופין, לחשב מגבלות זמן לפי טבלאות נייטרוקס מתאימות, כדי לקחת בחשבון את מגבלת החמצן מצד אחד, וליהנות מתוספת הזמן אם יזדמן לך שותף שצולל עם נייטרוקס בצלילה הבאה.
במקביל השותף שלך, שצולל עם אויר, מחשב את המגבלה שלו לפי אויר וכשנגמר לו הזמן הוא יסמן לך ושניכם תסיימו את הצלילה.
אם אתה רואה בעיה עם זה אשמח לקרוא מה היא.
ללא קשר, שים לב שבמרבית מחשבי הצלילה, אם לא בכולם, לא ניתן לעבור ממצב אויר למצב נייטרוקס. לעומת זאת ניתן לכוון 21 אחוז חמצן במצב נייטרוקס.
אני מעדיף, בתור מוסמך נייטרוקס, לצלול תמיד במצב נייטרוקס ולכוון את אחוז החמצן לפי התערובת. כך אני מקבל חיווי מלא על מצב החמצן ומבטל את האפשרות שאהיה מוגבל לאויר.