צלילת היכרות לילדים

mmddeell3

New member
צלילת היכרות לילדים

יש לי ילד בן 8 ואני רוצה לנסוע אתו לאילת לצלול. שמעתי שיש מועדון בשם סנובה שיש בו שיטת צלילה מיוחדת שמתאימה לילדים, מישהו מכיר ויכול לתת לי חוות דעת האם זה מומלץ או לעשות לו את צלילת ההיכרות הרגילה.

צלילה רגילה

הצלילה הרגילה הרבה יותר טובה לפי דעתי, גם אפשר לרדת יותר "עמוק" וגם אפשר באמת להרגיש את החוויה של הצלילה.

חוץ מזה... בצלילת היכרות רגילה זה מדריך אחד עם הילד שלך, בשיטת סנובה יכול להיות מדריך אחד על 2 אנשים

ספוקי

New member
לכל שיטה יש את היתרונות והחסרונות שלה, וכמובן זה תלוי ילד

היתרון הגדול של סנובה זה שאין את המשקל של הציוד על הגב. ילדים קטנים עלולים לפתח 'אנטי' לצלילה אחרי היכרות בה הם נאלצו לסחוב את הציוד בעצמם (וכן, אני יודע שהרבה מדריכים סוחבים את הציוד למים ומלבישים את הילד בגובה מותניים, אבל עדיין....).
מצד שני סנובה מאוד מוגבל במיקום ובאזור שלו, ויש פחות חופש תנועה כי אתה מחובר בעצם לסירה מעליך.
לכן, זה בעיקר תלוי בילד.

אני חושב שאבי ע. ומנטה ריי התחילו עם הילדים בסנובה. תנסה להריץ חיפוש בפורום.

חי בר

New member
אנחנו עשינו לילדים בריף הדולפינים

והיתה חוויה מאוד טובה- לקחנו את הציוד והלבשנו בגובה המתניים.

קח בחשבון שכל ילד יכול להגיב אחרת- הבת שלי בפעם הראשונה היתה בת שש (אולי אפילו קצת פחות)- נזקקנו לאישור של המנהל המקצועי והוא היה די בטוח שהיא תצא מיד מהמים ושהיא לא תהנה, ורק בשביל לעשות לו דווקא היא נשארה כל הצלילה ונהנתה מאוד. כיום היא בת שמונה ואין לה בעיה בכלל עם צלילה כל עוד טמפ' המים לא פחות מ-24 מעלות- אני יכול להבין אותה, כי זה גם תנאי הכרחי בשביל להכנס למים

הבן לעומת זה, כיום בן שש וחצי הסכים בכלל להכנס בפעם הראשונה לפני שבועיים לשנרקל לסלע משה, ועל צלילה הוא לא מוכן לדבר- אפילו לא מוכן לשים ג'טים על הרגליים "לפני גיל שמונה". לך תבין...

בכל מקרה, אני מאוד ממליץ על אינטרו בריף הדולפינים- זאת חוויה לילדים.

ReefDiver

New member
יש לסנובה יתרונות

מהנסיון שלי עם כמה וכמה ילדים, סנובה יכול להיות הגשר שבין שנרקול לצלילה.
לפעמים לילד יש רתיעה מהצלילה וכל הסיפור נראה לו קשה/מסובך/מפחיד.
במקרה כזה הדרך שלי היא אחרי שצולחים את השנירקול, להציע לו סנובה ולהגיד שזה בעצם כמו שנירקול כי אין ציוד.
אם הוא התלהב מסנובה, להציע לו יום אחרי אינטרו.

בכל מקרה לא ללכת לאינטרו עם דולפינים בפעם הראשונה כי זה מפעיל המון לחץ על הילד ועלול לגרום למפח נפש כי אם לילד קשה אז כל הסיטואציה עם הדולפינים עלולה רק להחמיר את המצב.

למעלה