צלילות קיאקים.

menimm

New member
צלילות קיאקים.

לא ממש ברור לי מה זה.. אבל קיבלתי דואר ממדוזה, ושם הם מציעים קורס לצלילת קיאקים וכמו כן מוציאים פעילויות יזומות של צלילות קיאקים. האם יש לכם מושג על מה מדובר ? האם זו המצאה של מדוזה ?

הולנדי

New member
צלילת קיאקים

יש קיאקים שניתן להעמיס עליהם מאחור את הציוד,ולהשתמש בקיאק ככלי שייט כדי להגיע לאתר הצלילה, יש במדוזה קיאקים כאלו. הצלילה מקיאק איננה נוחה במיוחד , בפרט העליה בסיום הצלילה. ניסיתי פעם אחת לצלול איתם וכנראה שיש צורך בתרגול רב. כמו כן יש להצטייד בכושר גופני מעולה בהגעה לאתר וחזרה ממנו.

diw

New member
פעילות גופנית לאחר צלילה

רק להזכיר, שפעילות גופנית לאחר צלילה עושה לגז המומס ברקמות דבר דומה למה שקורה בבקבוק שמפניה כשמנערים אותו. מומלץ לא לעשות פעילות גופנית לאחר צלילה, בפרט לא מייד לאחר הצלילה ולא אחרי צלילות גבוליות או צלילות דקומפרסיה.

הולנדי

New member
צלילה מקיאק בים תיכון

לא תהיה בדרך כלל על גבול הדקומפרסיה עקב מגבלות עומק. הקשיים העיקריים בצלילה מקיאק: א. חגירת חגורת משקלות בישיבה. ב. הלבשת המאזן, רצוי ללבוש במים ,בפרט במאזן עם משקלות אינטגרליות. ג. יש צורך לאבטח את כל פריטי הציוד עקב חשש להתהפכות ( קרה לי ). ד. עליה בחזרה על הקיאק לאחר הצלילה, והעמסת הציוד בחזרה מהמים לקיאק . אני מניח שבתרגול מתאים ניתן להתגבר על קשיים אילו.

atlantis

New member
צלילת קיאקים ../images/Emo62.gif

צלילת קיאקים לא באה להחליף צלילה מסירה. הקיאק הוא כלי שאמור להקל על הצולל הרגיל לצאת מהחוף בטילוף עד לאתר הצלילה וקצת יותר רחוק - אך לא קילומטרים מהחוף. ניתן לראות קייק כזה לחיפאים שבנינו אצל מועדון הגלישה ליד ול-טל. יש כאלה גם בפארק המגלשות נוה ים אך לא משתמשים בהם לצלילה. למעשה זהו קיאק שעשוי מקשה אחת והוא חלול מבפנים (אויר) כך שאינו יכול לטבוע גם אם הופכים אותו. בכדי להגיע בטילוף לצלילה מהחוף מפעילים את הרגליים ובצלילה לאחר מכן עדיין הרגליים עושות את העבודה הקשה וביציאה חזרה עדיין הרגליים הן אלה שנושאות בעומס. עם קיאק לעומת זאת חותרים לאתר בהפעלת הידיים בלבד צוללים בהפעלת הרגליים וחוזרים לחוף שוב בחתירה ואז הרגליים נחות כשהידיים עושות את עבודת החתירה. מי שרגיש להתכווצויות ברגליים לאחר מאמץ ממושך יברך על כך. דבר נוסף הוא שאם המים קרים אז מבלים פחות זמן ברטוב לעומת צלילת טילוף. בניגוד לסירה את הקיאק ניתן לקחת על גג הרכב הביתה. כשיורדים לצלילה ניתן לרדת על חבל העוגן של הקיאק. כל שאר הדברים כמו עליה לקיאק ירידה ממנו קשירת הציוד עליו וכו´ הוא עניין של תרגול. אגב בחו"ל צלילה מסוג זה משמשת בעיקר צוללי דייג. צירפתי כאן תמונה להדגמה וגם אתר בנושא.

matroz

New member
מה העלויות ?

בדקתי באתר שצירפת וזה נראה אחלה. יש לך מושג כמה אמור לעות קיאק בארץ ?

atlantis

New member
עלויות...

אינני איש מכירות לקיאקים ואני נמנע מפרסומות בפורום , את המידע שמופיע בהודעה הקודמת שלי כתבתי מהתעניינות שלי בנושא ( אני והשותף מחפשים תמיד איך לעבוד פחות ולצלול יותר ). כך שאין לי מושג במחירים אבל אני מצרף כתובת לאתר שיעזור לך בכך. הקיאק המומלץ ביותר נקרא SCRAMBLER XT והוא באורך 4 מטר , משקל 22 ק"ג ונושא 150 ק"ג בערך מחירו בחו"ל כ 650 דולר. צרפתי גם תמונה המראה איך קושרים אליהם את ציוד הצלילה ( סימנתי ) מסתבר שלפעמים יש חדש תחת השמש מקווה שעזרתי. מסתבר שלפעמים יש חדש תחת השמש

menimm

New member
השירשור הזה התחיל..

בגלל מכתב שקיבלתי ממדוזה, אני מציע לך ליצור איתם קשר, כי הם מעבירים קורסים בנושא, וגם מוציאים צלילות מהסוג הזה... אני בטוח ללמוד, להחכים ולחלוק את נסיונך עימנו.

למעלה